▷ 15 redenen waarom je kat stopt met eten!

Uw kat, die meestal een goede eetlust heeft, minder interesse toont in zijn kom of helemaal niet eet? Je moet weten datEen plotselinge weigering om te eten of een abnormale daling van de eetlust bij katten is niet triviaal en zou u moeten vragen om naar de precieze oorzaak te zoeken.

Zoals het gezegde luidt: Als de eetlust weg is, gaat alles ! Om niet hulpeloos te blijven in het licht van deze afname van de eetlust, laten we proberen deze 15 redenen te begrijpen die u waarschijnlijk kunnen helpen begrijpen waarom uw kat niet langer eet.

Zijn brokjes of paté zijn van slechte kwaliteit

De inappetentie van je kleine katachtige kan te wijten zijn aan de slechte kwaliteit van het voedsel dat je van hem koopt. Goedkope kroketten en patés hebben de reputatie te zijn gemaakt met ingrediënten van lage kwaliteit, zelfs ongeschikt. En het zijn niet degenen die uw dierenarts u heeft geadviseerd die het probleem oplossen, zouden de brokjes van de dierenarts van slechte kwaliteit zijn?

Ken die goedkope brok net als pseudo-dieet of premium brokjes weinig vlees of vis bevatten die essentiële eiwitbronnen zijn voor katten en over het algemeen minder smaak hebben, wordt dit type brokjes heel vaak gesneden met een zeer grote hoeveelheid granen. Uw kat zal het zeker gemerkt hebben, vandaar zijn weigering om ze te eten.

Lees ook:   Bestaat er een Tuxedo Ragdoll?

Je hebt zijn brokjes verschoond

Een plotselinge verandering van brokjes kan ook een weigering om te eten bij katten verklaren. Als u onlangs uw gebruikelijke brokjes hebt gewijzigd, is het mogelijk dat het nieuwe recept / de gekozen smaak of het gekozen merk niet naar de smaak van uw kat is.

Over het algemeen, wanneer u van plan bent om het dieet van uw kat te veranderen, Het is belangrijk om het van tevoren voor te bereiden, zodat de overgang soepel verloopt.

3 Kittens eten brokjes

Zijn kommen staan niet op de juiste plaats

De verkeerde locatie van de kom van uw kat kan ervoor zorgen dat hij zijn voedsel mompelt. Dit zal bijvoorbeeld het geval zijn, als u het op een te luidruchtige plaats of in de buurt van de kattenbak hebt geplaatst. Het is bekend dat katten een hekel hebben aan eten in de buurt van waar ze poepen.

Zodat hij in betere omstandigheden kan eten, plaats zijn kom op een rustige en rustige plaats, ver van zijn nest.

Hij deelt zijn kom met de andere katten in huis

Als uw kat stopt met eten, kan dit zijn omdatHij stelt het niet echt op prijs om zijn eten met zijn leeftijdsgenoten te delen.

Bovendien kan de kom vanwege de concurrentiekracht, die zich nestelt, leeg zijn nog voordat hij tijd heeft gehad om een hap te nemen. Als je thuis meerdere katten hebt, zorg er dan voor dat elk een eigen kom heeft.

Het voedt zich in de buurt

Als uw kat, die meestal een goede eetlust heeft en nooit de maaltijdtijd mist, nu weinig interesse toont in zijn kom zonder hongerig te lijken of ziek te lijken, Dit komt waarschijnlijk omdat hij gewend is geraakt aan het voeden in de buurt. Het kan gebeuren dat zorgzame buren hem eten geven zonder jouw medeweten.

Hij is gestrest

Stress en angst zijn geen ongerelateerde oorzaken van het feit dat je kat niet meer eet of doet het minder dan normaal.

Lees ook:   Seychellois Cat: Alles wat je moet weten in 60 karakters!

Een plotselinge verandering in eetgewoonten, een verandering van omgeving, de verwelkoming van een nieuw lid in het gezin … zijn allemaal dingen die stress en angst bij uw kat kunnen veroorzaken en ervoor kunnen zorgen dat hij stopt met eten.

Hij lijdt ergens, aan de mond of elders

Als uw kat niet meer voedt, kan dit ook te wijten zijn aan het feit dat hij ergens lijdt en vermijd eten om geen pijn te hebben.

Hij kan inderdaad last hebben van een orale laesie, tandvlees of tanden die hem pijn doen wanneer hij eet, of zelfs gewrichtspijn waardoor hij zonder problemen geen toegang heeft tot de inhoud van zijn kom.

Knuffelige kat koeren

Hij lijdt aan een ontsteking van de maag

Ontsteking van de maag kan ernstige pijn in de buik van uw kat veroorzaken en verklaren waarom hij zijn voedsel niet meer eet. Deze ontsteking van de maag kan zelf in verband worden gebracht met maagaandoeningen.gastro-intestinale infecties of infecties. Het gaat vaak gepaard met andere symptomen zoals braken en acute diarree die een bezoek aan de dierenarts kunnen rechtvaardigen.

Hij lijdt aan kattenkoorts

Als je kat verkouden is of Coryza, is de kans groot dat ze haar eten niet opeet. Omdat het meestal gepaard gaat met een verandering van het reukvermogen, infectie met Coryza kan een afname van de eetlust bij katten veroorzaken en leg uit waarom het niet meer voedt.

Hij lijdt aan diabetes

Kattendiabetes is een van de ziekten die het eetgedrag van katten kan beïnvloeden. De ziekte beïnvloedt vooral de metabolische functies van uw kat en verlies van eetlust is een van de vele manifestaties. Omdat de ziekte relatief stil en onvermoed is, is het altijd raadzaam om Raadpleeg een dierenarts wanneer de anorexia van uw kat langer dan 48 uur aanhoudt.

Hij lijdt aan nierfalen, hartfalen of hyperthyreoïdie

Falen van de nierfunctie als gevolg van chronisch of acuut nierfalen, evenals hartfalen of hyperthyreoïdie zijn allemaal ernstige ziekten die de anorexiacrisis bij katten kunnen verklaren. Ze worden allemaal gekenmerkt door een consequente afname van de eetlust en moet worden vermoed wanneer u merkt dat uw kat minder of meer eet en voor een lange tijd.

Lees ook:   Kies een goede voornaam in M voor uw kat: lijst met namen in M

Hij lijdt aan pancreatitis

Het is een ontsteking van de alvleesklier die onder andere het gevolg kan zijn van een virale infectie, medicamenteuze behandeling, leveraandoening of trauma. Manifestaties van de ziekte omvatten meestal verlies van eetlust, gewichtsverlies en algemene apathie. Alleen een veterinair consult kan helpen bij het diagnosticeren en behandelen van pancreatitis bij uw kat.

Chat niet gelukkig

Iets verstopt zijn spijsverteringskanaal

Een gedeeltelijk of volledig verstopte transit kan ook de reden zijn waarom uw kat niet meer wil eten. De obstructie kan zijn veroorzaakt door een vreemd lichaam dat hij zou hebben ingenomen of door de proliferatie van parasitaire wormen die in zijn darmen aanwezig zijn.

Iets bedwelmde hem

Deze vergiftiging treedt op na de consumptie van een ongeschikt of onnoemelijk voedsel, de inname van een irriterend huishoudelijk product of een rattengif aanwezig in een dode muis die het zou hebben gegeten. Wat de oorzaak ook is, houd er rekening mee dat vergiftiging een verlies van eetlust bij katten kan veroorzaken.

Het is zomer en het is echt te warm

Tot slot, als uw kat minder eet dan normaal, Misschien is het gewoon omdat hij het te warm heeft.. Inderdaad, tijdens periodes van hoge hitte zoals de zomer, hebben katten over het algemeen de neiging om weinig te eten en meer te drinken om te hydrateren.

Wat te onthouden als je kat minder eet

Het kan gebeuren dat je kat zijn eetlust verliest, raak niet meteen in paniek als je kat vandaag zijn brokjesbakje niet op heeft of hij heeft er maar 2 dagen de helft van opgegeten. Net als wij mensen kunnen katten een tijdelijk verlies van eetlust hebben, als gevolg van een kleine maagaandoening of tijdelijke vermoeidheid.

Maar zodra het verlies van eetlust hard is en vooral als het verlies van eetlust gepaard gaat met andere alarmerende tekenen, is het noodzakelijk om een dierenarts de schuld te geven, we zullen vooral denken aan plotseling en snel gewichtsverlies of andere tekenen van ziekte bij de kat.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.