Hoe maak je het dik? 5 manieren om hem te helpen aankomen

Je wilt je kat helpen die te dun lijkt om dik te worden, maar weet niet hoe?

Allereerst, houd er rekening mee dat verschillende redenen gewichtsverlies bij uw metgezel kunnen verklaren: stress, ziekte … Voordat u een oplossing overweegt om het vet te maken, raden we u aan om te proberen de exacte oorzaak van gewichtsverlies te bepalen.

Maar als uw kat net een beetje mager is en een beetje goed vet nodig heeft, hebben we u hier voorbereid 5 effectieve tips om (her)gewichtstoename bij je kat te bevorderen.

Koop kwaliteitskroketten, geen graankroketten meer

Het aanbieden van een kwaliteitsdieet aan uw kat is een voorwaarde om hem niet alleen gezond te houden, maar hem ook te helpen aankomen. Om alle kansen aan uw kant te zetten, is het een verstandig idee om in te zetten op de aankoop van kwaliteitsbrokken en zonder granen. Deze hebben de verdienste dat ze zijn gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en aangepast aan het natuurlijke dieet van katachtigen, of vlees.

Zoals u zult hebben begrepen, impliceert het focussen op kwaliteit zich afkeren van goedkope en onbetrouwbare brokjes die worden verkocht in supermarkten en zelfs bij dierenartsen die duidelijk hun cursus op school zijn vergeten. Deze laatste worden meestal bereid met voedsel van lage kwaliteit of verzadigd met ingrediënten die duidelijk niet geschikt zijn voor de spijsvertering van uw katachtige, zoals granen of groenten.

Lees ook:   Kunnen katten veilig tonijnwater drinken?

Naast het aanbieden van brokjes van topkwaliteit, ontwerpen merken die bekend staan als serieuze meer calorische recepten die speciaal zijn aangepast om de gewichtstoename bij katten te stimuleren. Het zijn meestal voedingsmiddelen die rijker zijn aan energiebronnen zoals dierlijke eiwitten en vetten die uw volwassen kat kunnen helpen haar gezonde gewicht terug te krijgen.

Kat eet uit zijn kom

Stop met rantsoeneren, laat zijn brokjes beschikbaar

Om (her)gewichtstoename bij je katachtige te bevorderen, telt niet alleen de kwaliteit van het dieet. Inderdaad, brokjes van hoge kwaliteit die in onvoldoende hoeveelheden worden gegeven, zullen hem niet helpen snel aan te komen.

Afhankelijk van zijn leeftijd en tempo van activiteit, heeft een kat voldoende voedingsstoffen nodig om zijn organen en vitale functies te behouden. Als u de gewoonte heeft om de maaltijden van uw kat te rantsoeneren, kunnen de geserveerde hoeveelheden mogelijk niet voldoen aan haar functionele en vitale voedingsbehoeften.

Om je haarbal een boost te geven, kun je stop gewoon met rantsoeneren en geef gratis toegang tot brokjes, koop gewoon een brokjesdispenser. Uw kat zal altijd zijn voer beschikbaar hebben en zal in staat zijn om zijn vulling te eten en u zult in staat zijn om dat te zien Katten weten heel goed hoe ze zichzelf moeten rantsoeneren.

Geef het naast de taart

Het afwisselen van droog en nat voedsel is ook een goede manier om je trouwe viervoeter te helpen aankomen of gemakkelijk een normaal gewicht terug te krijgen. Dus, naast brokjes, kun je er natuurlijk aan denken om de maaltijden van je kleine kat vaak te variëren met kattenvoer. Hij zal alleen maar gelukkig zijn, vooral omdat het een zeer populair voedsel voor katten is.

Lees ook:   De verkoudheid van uw kat: Feline calicivirus en meer

De interesse in paté ligt in de calorische eigenschappen. Over het algemeen gemaakt met belangrijke eiwitbronnen zoals vlees en vis, hebben ze een goed caloriegehalte en in combinatie met brokjes is gewichtstoename verzekerd. Natuurlijk moet je ook inzetten op de kwaliteit van het voedsel om te kopen om het beste aan je kat te bieden.

Katten eten op tafel

Voeg een visoliesupplement toe

Als uw kat weinig eetlust toont voor het eten van zijn maaltijden, kunt u slim Voeg een supplement visolie toe aan je voerbak. Inderdaad, visolie zoals zalm of tonijn kan helpen de eetlust in uw katachtige en moedig ze aan om meer te eten.

Wat nog belangrijker is, visolie heeft het onderscheid van hoog in calorieën en vet. Het zal dus in staat zijn om de gewenste gewichtstoename voor uw kat te bevorderen.

Geef hem wat lekkerses regelmatig

Om uw kat te helpen dik te worden, kunt u eindelijk bied hem regelmatig traktaties aan buiten de maaltijden om hem te behagen, Zonder er misbruik van te maken, laten we het eens worden. Luchtig, knapperig, hard of zacht met een heerlijke geur, deze kattentraktaties zijn er in verschillende aspecten en smaken.

Als je ze echter aan je kat aanbiedt, zorg er dan voor dat zijn voedselbalans niet wordt aangetast en misbruik ze niet te veel met het risico dat je metgezel ziek wordt, hem meer ziet groeien dan hij nodig heeft of dat hij je te vaak om voedsel vraagt zonder reden.

Andere artikelen over dit onderwerp

Lees ook:   ▷ GPS-chip voor kat: werkt het echt?

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.