▷ 3 redenen waarom je kat niet van kerst houdt!

Lijkt je kat elk jaar in december prikkelbaar, vooral op oudejaarsavond, wanneer het hele gezin bij elkaar is en je wilt dat hij wijs blijft?

Het is normaal, Kerstmis kan een stressvolle gebeurtenis zijn voor katten. Maar waarom en hoe het probleem op te lossen?

Als u het beu bent dat uw kat in opstand komt en u wilt dat hij een goede kerst aan uw zijde doorbrengt, zullen we hem helpen de vakantie serener door te brengen zonder uw gasten te bespringen!

Nr. 1: Hij kan niet genieten van de boom

De boom is een geweldig speeltje voor je kat. Hij kan springen om decoraties te pakken, zijn klauwen te maken, te klimmen: een echt klein paradijs voor katachtigen in het hart van je woonkamer.

Kerstkat niet blij

Het enige probleem is dat je uren hebt besteed aan het versieren van de kerstboom en boos wordt zodra deze in de buurt komt.

Natuurlijk heb je gelijk om hem uit te schelden! Het mag geen schade aanrichten. Maar het is ook normaal dat het zijn frustratie vergroot. Het zal daarom nodig zijn om de wens van uw kat om te spelen te beheersen, door hem andere activiteiten aan te bieden die zijn aandacht van de boom zullen afleiden en hem zullen ontspannen, oude plastic kerstballen zullen de truc doen of het nieuwe speelgoed dat u zojuist aan uw kat hebt aangeboden.

Lees ook:   Birmaanse gratie: de serene schoonheid

Nr. 2: Hij moet de aanwezigheid van vreemden thuis accepteren

Je kat kent en houdt van je. Maar hoe zit het met alle vreemden die tijdens de feestdagen in uw huis verschijnen?

Tussen weerbarstige kinderen en allergiepatiënten kan het zijn dat uw kat onder grote druk staat en zich moet houden aan nieuwe regels die hij niet goed begrijpt.

Hoe verminder je de stress van je kat? Geef eerst zijn aanwezigheid aan gasten, vooral kinderen, en leg uit dat hij tederheid en soms rust nodig heeft. Wat u betreft, u moet dezelfde interacties met uw kat hebben als gewoonlijk.

Het is essentieel dat hij een plek heeft om zich terug te trekken als hij zich gestrest voelt. Of het nu een doos is of een plaats waar u een kussen in de hoogte hebt gerangschikt, het belangrijkste is om uw huisdier een comfortabele en veilige plek te bieden.

Kat en Kind

Het neefje dat hem de hele dag zal schudden

Nr. 3: Hij moet veranderingen in zijn dagelijks leven accepteren

Uw huisdier is gewend geraakt aan uw levensstijl. Hij weet wanneer hij momenten van rust kan hebben, kent goed de tijden van maaltijden en weet wanneer hij de aandacht van zijn meesters kan opeisen. Maar tijdens kerst ben je minder beschikbaar en respecteer je niet hetzelfde patroon!

Dit is het ergste voor een dier dat zo gehecht is aan zijn routine.

Uw kat is zich er niet van bewust dat dit tijdelijke veranderingen zijn en dat het verloop van uw normale leven daarna snel zal worden hervat. Dus voelt hij paniek, en vraagt zich af waarom dingen zo plotseling anders werken. Probeer hem niet te veel te overhaasten en zijn gewoonten zo goed mogelijk te behouden.

Lees ook:   Kersen: Veilig snoepgoed voor nieuwsgierige katten?

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.