▷ 5 aanbevelingen om de spijsvertering van mijn kat te verbeteren?

U wilt de spijsvertering van uw kat verbeteren, maar weet niet hoe u dit moet doen? Maak je niet druk!

Hoe doe je dat dan? Allereerst, bied hem een kwaliteitsdieet aan, voeg misschien probiotische voedingssupplementen toe aan zijn voedsel of maak kattenkruid beschikbaar. Lees meer via onze 5 aanbevelingen om de spijsvertering van uw kat te verbeteren.

Geef hem een dieet dat goed voor hem is

De beste manier om de spijsvertering van uw kat te verbeteren, is door hem aan te bieden Een dieet aangepast aan uw natuurlijke carnivoor dieet. Dit goede dieet voor uw kat wordt idealiter aangeboden door premium brokjes en patés, en geschikt rauw voedsel voor katten (BARF) of gemakkelijker beginnen met het geven van ontbijtgranenvrij kattenvoer.

Over het algemeen hebben deze voedingsmiddelen de verdienste dat ze zijn gemaakt van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Ze zijn te herkennen aan hun rijkdom aan dierlijke eiwitten, de belangrijkste energiebron voor je katachtige.

Bovendien zijn ze verstoken van granen en andere ingrediënten van plantaardige oorsprong die niet verteerbaar zijn voor de kat, maar vooral laag in koolhydraatbronnen. Er is dus minder risico dat uw metgezel lijdt aan spijsverteringsstoornissen door ze te consumeren.

Goede hygiëne van voedsel- en waterbakken

Je moet ervoor zorgen dat zijn water- en voedselbakken te allen tijde schoon zijn. We raden u ten zeerste aan om ze zeer regelmatig te spoelen.

Kat die uit zijn roestvrijstalen kom eet

Inderdaad, slecht onderhouden voedsel- en waterbakken zijn een voedingsbodem voor de ontwikkeling van bacteriën, schimmels en andere pathogene microben. Dit voorspelt niet veel goeds voor de gezondheid van uw kat die besmetting of een spijsverteringsinfectie riskeert door te voeren of te drinken.

Lees ook:   cosma snackies waar te koop

Een andere praktische en hygiënische aanbeveling van deze accessoires is om ze in dubbele hoeveelheden en van goede kwaliteit te kopen. Om hun reiniging te vergemakkelijken, kiest u modellen gemaakt in roestvrij staal, porselein of glas, die gemakkelijker te wassen en duurzamer zijn.

Voeg voedingssupplementen toe aan uw voeding, probiotische type

De Probiotische voedingssupplementen zijn goede verteringsfacilitators voor je trouwe viervoeter. Vooral als deze laatste een fragiele maag heeft of vaak last heeft van spijsverteringsstoornissen. Ze voldoen aan de spijsverteringsbehoeften van alle katten, of het nu kittens of volwassenen zijn.

Deze voedingssupplementen werken positief op de spijsverteringsflora van uw kat door de probiotica die ze bevatten. Ze zullen inderdaad de herbalancering van de darmflora van het dier mogelijk maken, maar ook indirect helpen bij het elimineren van bacteriën en andere ziekteverwekkers.

Om ze te gebruiken, mengt u eenvoudig de aanbevolen hoeveelheid met de maaltijden van de katachtige. Wij raden u echter aan om introduceer ze in het dieet van uw kat na advies en aanbeveling van een dierenarts.

Aandacht voor één ding! Probiotische voedingssupplementen moeten niet worden verward met supplementen die vitamine en mineralen bieden. Als u uw kat kwaliteitsvoer geeft, is het Het is niet nodig om hem andere voedingssupplementen te geven dan probiotische voedingssupplementen.

Geef hem geen voedsel dat gevaarlijk is voor katten

Om de spijsvertering van uw kat te verbeteren en zelfs zijn gezondheid te behouden, moet u absoluut voorkomen dat u hem giftig voedsel geeft, zoals menselijk voedsel of goedkoop kattenvoer.

Meesteres die haar kat aan tafel voedt

Inderdaad, uw maaltijden of tafelresten zijn meestal te calorierijk, zoet of zout voor uw kat, en kunnen vooral kruiden of ingrediënten bevatten die extreem giftig zijn voor het dier. Tussen voedingsmiddelen die goed zijn voor de mens, maar extreem schadelijk voor katten, kunnen we chocolade, ui, knoflook, avocado’s, aardappelen en vele anderen noemen.

Lees ook:   Top 5 kattenbakvullingsmatten 2023: eerlijke beoordeling en strooiselopvang

Merk ten slotte op dat zelfs als ze een zeer betaalbare prijs hebben, goedkope brokjes moeten worden vermeden. Inderdaad, ze zijn gemaakt van ingrediënten van mAndere kwaliteit, hebben een laag gehalte aan dierlijke eiwitten, aminozuren, hebben een hoog gehalte aan vetten, suikers, mineralen en bevatten zelfs granen of andere planten die nutteloos zijn voor een kat.

Zorg voor kattenkruid

Om de spijsvertering van je katachtige te verbeteren, raden we je aan om kattenkruid beschikbaar te stellen. Deze bijzondere planten staan bekend om hun vele deugden, vooral op het gebied van spijsvertering.

Volwassen kattenkruidscheuten hebben de bijzonderheid dat ze rijk zijn aan vezels en vitamines. Eenmaal geconsumeerd, zullen ze helpen het transitsysteem te reguleren en de vertering van voedsel dat door uw kat wordt ingenomen te vergemakkelijken.

Wat zijn de gevolgen van spijsverteringsproblemen bij katten?

De gevolgen met betrekking tot spijsverteringsproblemen bij katten zijn talrijk. Afhankelijk van hun ernst kunnen ze behoorlijk onaangenaam en ongemakkelijk zijn voor het dier. Ze manifesteren zich meestal door het teken van een ziekte, die bijvoorbeeld kan leiden tot:

  • Braken: Naast dat ze vermoeiend zijn, kunnen ze ook gepaard gaan met aanzienlijke uitdroging van de kat.
  • Diarree: Deze manifesteren zich door zachtere of bijna vloeibare ontlasting, uitgezonden op meer regelmatige frequenties, evenals uitdroging.
  • Constipatie: Ze verschijnen meestal als gevolg van een dieet van slechte kwaliteit of een dieet met weinig water en voedingsvezels.
  • Verlies van eetlust: uw kat toont minder interesse in zijn kom of eet met minder enthousiasme dan normaal.
  • Spijsverteringsontsteking en ziekten: Verwaarloosde spijsverteringsproblemen bij katten kunnen de ontwikkeling van aandoeningen en pathologieën die het spijsverteringsstelsel beïnvloeden bevorderen, zoals gastro-enteritis, darmzweren en poliepen en andere inflammatoire darmziekten (IBD).
Lees ook:   Cisapride bij katten: Dosering, Veiligheid & Bijwerkingen in kaart

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.