▷ 5 dingen om te weten over de Tigray-kat, deze kat met de Tabby-vacht

Wist je dat de meeste Fransen een tabbykat hebben? Meer dan populair, katten met tabby-kleding zijn gemakkelijk te onderscheiden van andere katten.

De tabby jurk is gekenmerkt door ritmische en mysterieuze patronen die de ondervraging en bewondering van velen afdwingen. Is het een bepaald kattenras? Waarom hebben ze dit onderscheidende teken op hun voorhoofd? Vind de 5 dingen die je moet weten over de tabby kat.

Tabby kat en tabby kat wat is het verschil?

In dierenjargon zijn deze 2 namen zo vulgair dat men zou kunnen geloven dat ze verschillend zijn, of nog verder, dat het kattenrassen zijn. Goud Het woord tabby is slechts het Engelse equivalent van het Franse woord tabré. Het verwijst naar huisdieren met een vacht die doet denken aan die van wilde of gootkatten en meer specifiek die van de tijger.

De naam tabby cat is dus gewoon een tabby cat anglicisme. Om technischer te zijn, is het de jurk met bepaalde patronen die tabby wordt genoemd, en de kat met deze jurk wordt tabby genoemd.

De 4 patronen van de jurk van tabby katten

Als van een kat wordt gezegd dat hij tabby is en dus met een tabby-vacht, is dit in tegenstelling tot katten met een uniforme vacht over het hele lichaam. Dit betekent dat hij gestreepte patronen op zijn jurk heeft. In deze tabby katten, Er zijn 4 soorten patronen voor de jurk.

Lees ook:   Optimale verzorging van de Noorse Boskat: 4 essentiële tips

Katten met makreel tabby of tabby jurken

Kitten makreel tabby of tabby

Dit is het meest voorkomende vachtpatroon bij tabby katten. De naam makreel die makreel betekent in het Frans is te wijten aan het feit dat de strepen van deze jurk vergelijkbaar zijn met het skelet van de vis.

De strepen lopen hier verticaal door het lichaam van het dier aan weerszijden en ontmoeten elkaar op een donkere band die de ruggengraat van de kat bekleedt. Ze zijn dun en recht op het grootste deel van het lichaam en een beetje gebogen op de nek, romp en schouders.

Katten met gezwollen tabby of gemarmerde jurken

Gevlekte tabby of gemarmerde kat

Ook wel klassieke tabby-jurk genoemd, deze vacht van tijgerkatten heeft dikkere, ronde en soms gesloten strepen. Ze vormen patronen in slakkenhuizen of vlindervleugels.

De gevlekte tabbyjas is gemakkelijk te onderscheiden en heeft donkere, gebogen patronen die op de flanken en schouders van de kat lijken te wervelen. Aan de uiteinden zijn de strepen donkerder en omcirkelen de poten en staart als ringen.

Katten met gevlekte tabby of gespikkelde jurken

Gevlekte tabby of gespikkelde kat

Zwarte vlekken op de vacht zijn de karakteristieke elementen van de gevlekte tabbyjurk. Hier zijn de patronen niet meer dan strepen, maar we zien vooral ronde en zwarte vlekken van verschillende groottes, aan de zijkanten en achterkant van het dier.

De dunne en donkere strepen zijn te vinden aan de uiteinden zoals de poten, staart en gezicht, precies zoals bij het makreel tabby patroon.

Katten met getikte tabby of getagde jurk

Getikte tabby of getagde kat

De getikte tabbyjurk heeft tegen alle verwachtingen in geen patronen om van te spreken. In feite zijn de patronen er, maar hun zeer kleine formaat en zwakke schaduw maken het niet mogelijk om ze te onderscheiden.

Lees ook:   gourmet kat punten

Zo wordt de getikte tabby-vacht gekenmerkt door agoutisharen die een uniform uiterlijk geven aan de vacht van de katachtige. Met aandacht zijn lichte kleine donkere strepen merkbaar en vormen ze een lijn op de wervelkolom.

Alle tabby katten hebben een opvallende “M” op hun voorhoofd

Ondanks de verschillende patronen van de tabby jurk hierboven gepresenteerd, Je moet weten dat alle tabby katten een universele eigenschap hebben en gemakkelijk opmerkelijk. T is een hoofdletter M-vormig symbool in het midden van het gezicht van de kat, net boven zijn neus, op zijn voorhoofd.

Amerikaanse Curl ras kat

Dit teken wordt gemarkeerd door dunne strepen en donkerder dan de rest van de vacht. Volgens de legende verwijst hij naar de profeet van de islam, Mohammed, die op een dag in Mekka een tabbykat ontmoette die hij adopteerde. Hij vond deze vooral leuk en niet moe van het strelen van zijn hoofd.

Wat kunnen deze patronen nuttig zijn voor de tabby kat?

De patronen van de jurk van tabby-katten kunnen verschillen, maar dienen allemaal hetzelfde doel: hij Zorg voor perfecte camouflage in de natuur.

Tabby katten zijn roofdieren zoals verwilderde katten, savanne grote katten of jungle grote katten hebben ook tabby motieven. En in de 2 gedomesticeerde of wilde gevallen, Strepen zijn patronen die de beste camouflage in de natuur mogelijk maken.

Elke tabby kat heeft een unieke vacht die hem onderscheidt

We hebben gezien dat er 4 patronen zijn voor tabbie jurken. Maar geloof niet dat alle tabby-katten een van de jassen hebben, en daarom kunnen jurken gebruikelijk zijn voor tabby-katten. Nee! Het patroon betekent hier simpelweg dat de vlekken op de jurk een bepaald patroon volgen.

Lees ook:   ▷ Beoordelingen Honeyguaridan A36 de automatische brokdispenser met kom

Inderdaad, tabbiejurken zijn zo divers dat wordt toegegeven dat Elke tabby kat heeft een unieke vacht die hem onderscheidt. De diversiteit is vooral voelbaar in de kleur van het haar. Houd er rekening mee dat de patronen gewoon donkerder van kleur zijn dan de algehele kleur van de vacht.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.