De beste kattenluiken – Beoordelingen en tips om te kiezen


De kat is de meest onafhankelijke van onze huisdieren, Zijn instinct dwingt hem om een territorium te vestigen, om het regelmatig te verkennen.. Als je in een huis woont met een kat die je zeker kent, gaat je kat graag buiten wandelen om door zijn huis te lopen.

Als gevolg hiervan merk je dat je De poesje portier die niet aarzelt om te miauwen, ongeacht de tijd, zodat je de deur voor hem opent, wat een echte beproeving kan worden.

Het kattenluik is het essentiële accessoire in een huis om eenvoudig toegang tot de buitenkant te geven aan uw kat. Met een persoonlijke ingang voor kitty sla je 2 vliegen in één klap:

 • Je biedt totale autonomie en vrijheid aan je kleine katachtige en jij
 • Je hebt eindelijk rust door hem naar zijn huis te laten komen en gaan

Inhoudsopgave

De selectie van de beste kattenluiken voor uw kat

Op de markt vindt u 2 soorten kattenluiken: elektronische of automatische kattenluiken en klassieke of handmatige kattenluiken.

Lees ook:   ▷ 5 cadeau-ideeën voor uw kat

Omdat ze programmeerbaar zijn, bieden elektronische kattenluiken meer autonomie aan uw kat en u en vereisen ze veel minder interventie dan conventionele kattenluiken. Hieronder worden de beste kattenluiken aangeboden die er kunnen bestaan, of ze nu elektronisch of klassiek zijn, vindt u hier de volledige mening over een aantal van hen.

Elektronische kattenluiken

Qua automatisch kattenluik zijn onderstaande 3 producten het beste voor uw kat en voor u.

Samengevat over elektronische kattenluiken

Over het algemeen zijn elektronische kattenluiken, ook wel automatische kattenluiken genoemd, een soort luik dat op een muur, deur of raam van het huis is bevestigd, dat automatisch wordt ontgrendeld wanneer de kat nadert, waardoor deze het huis vrij kan binnenkomen of verlaten, zonder dat u hoeft in te grijpen. Dankzij hun selectieve identificatiesysteem beschermen elektronische kattenluiken uw huis tegen mogelijk binnendringende dieren of buurtkatten.

Afhankelijk van de wijze van identificatie van het dier, zijn elektronische kattenluiken onderverdeeld in 2 categorieën: microchip kattenluiken en elektromagnetische kattenluiken. Microchip kattenluiken detecteren uw kat dankzij de onderhuidse chip of RFID-halsband. Elektromagnetische chips detecteren je kleine katachtige via een halsband met daarin een magneet of halsband ook wel elektromagnetische kraag genoemd.

Sureflap Sureflap Elektronische Chip cart van Sure Pet Care

SureFlap Elektronische Smart Cat voor Kat, Wit

SureFlap Elektronische Smart Cat voor Kat, Wit

 • Voorkomt dat ongewenste dieren uw huis binnenkomen.
 • Compatibel met alle gangbare elektronische chips en RFID-medaillons
 • Werkt met vier AA-batterijen met een levensduur van één jaar
 • Kan op een muur, raam of deur worden geïnstalleerd – accessoires zijn beschikbaar
 • Slaat tot 32 dierlijke identiteiten op in het geheugen

Sureflap van Sure Pet Care in detail

De kenmerken van de Sureflap Sureflap Electronic Chip Pet van Sure Pet Care

Met een afmeting van 21 x 21 x 10,2 cm, voor ongeveer 1 kg, biedt het Sureflap microchip kattenluik een opening die groot genoeg is om elk type kat onder de 7 kg (14,2 x 12 cm) door te laten. Aangedreven door 4 AA-batterijen, is dit apparaat uitgerust met een identificatiesysteem dat compatibel is met zowel onderhuidse chips als RFID- en elektromagnetische medaillons. Dit apparaat is eenvoudig te programmeren met een enkele knop en kan 32 dierlijke identiteiten in het geheugen opslaan.

Onze mening over de Sureflap van Sure Pet Care

Ontworpen voor katten met een gewicht van minder dan 7 kg, kunt u met dit kattenluik niet alleen de toegang van meerdere dieren tegelijk regelen (tot 32), maar bovendien is het zeer eenvoudig te installeren, programmeren en gebruiken. Dit is een van de beste kattenluiken op de markt.

De PetSafe Cart met Microchip

PetSafe Smart Cat Door, selectieve toegang voor uw kat, voorkomt dat vreemden binnenkomen, katten tot 7 kg, wit, 1 stuk (1 pak)

PetSafe Microchip kattenluik, selectieve toegang voor uw kat, voorkomt dat vreemden binnenkomen, katten tot 7 kg, wit, 1 stuk (1 verpakking)

 • Cat met microchipherkenning Dit kattenluik werkt op batterij en is compatibel met de meest voorkomende elektronische chips. Het kan tot 40 verschillende chips en katten programmeren
 • 4 handmatige sluitopties De Microchip katvormige klep heeft 4 handmatige sluitopties, die worden aangepast met de witte knop: alleen in, uit, in en uit en volledig gesloten
 • Afmetingen De afmetingen van het kattenluik zijn L 22 cm x H 23,9 cm. De klepopening meet 14,6 cm x 13,5 cm (B x H). Geschikt voor huisdieren met een gewicht tot 7 kg. Inbouwadapter en verlengtunnel apart verkrijgbaar
 • Installatie Dit kattenluik is geschikt voor glas, hout, wanden, metaal en PVC
 • OPMERKING Gebruik batterijen van hoge kwaliteit, omdat zuinige batterijen of oplaadbare batterijen niet werken.

PetSafe Microchip in detail

Lees ook:   Kat vs. Hond: 6 veelvoorkomende redenen voor aanvallen
De kenmerken van het PetSafe microchip kattenluik

Met zijn versterkte dubbele automatische vergrendeling, identificatiesysteem en zijn klep van 13,5 x 14,6 cm, kunt u met de Petsafe microchip kattenklep de toegang van maximaal 40 dieren regelen met een subcutane identificatiechip. Het wordt aangedreven door AA-batterijen.

Bovendien heeft dit apparaat een handmatig vergrendelingssysteem met 4 standen, waardoor het ook als een conventioneel kattenluik kan functioneren. Merk ten slotte op dat dit apparaat een weatherstripping-kraal heeft met 2 magnetische vergrendelingspunten om de isolatie van het huis te verbeteren.

Onze mening over de PetSafe Microchip Pet

Naast de mogelijkheid om de toegang tot 40 katten tegelijk te regelen, kan dit microchip kattenluik van Petsafe ook worden gebruikt als een handmatig kattenluik. Dit kan heel praktisch zijn in het geval van bijvoorbeeld een batterijstoring. Dankzij het doordachte isolatiesysteem kunt u met dit product ook de thermische verliezen van het huis aanzienlijk beperken via de opening van het kattenluik, waardoor u een optimale energie-efficiëntie wordt gegarandeerd.

Petmate’s Elektromagnetische Catter

Pet Mate - Gateway 'Klein'

Pet Mate – Gateway “Klein”

 • Toegangsdeur voor katten met gemakkelijke toegang tot het huis
 • Voorkomt toegang tot andere dieren
 • Inclusief 2 foto’s voor ketting
 • Het biedt de openings- en sluitingsposities, alleen naar buiten of naar binnen dat
 • U hebt een 9V PP3-batterij nodig, niet inbegrepen

Petmate Elektromagnetische Catter in Details

De kenmerken van Petmate’s elektromagnetische kattenluik

Uitgerust met een elektromagnetisch detectiesysteem, kunt u met dit kattenluik, aangedreven door een 9 V-batterij, de in- en uitgangen van uw kat regelen. Je hoeft kitty alleen maar uit te rusten met een magnetische kraag die compatibel is met het apparaat, zodat het door het blad van 21,9 x 16,8 cm kan gaan. Met andere woorden, het aantal dieren dat door het apparaat kan worden geïdentificeerd, is onbeperkt.

Daarnaast heeft het kattenluik 4 bedrijfsmodi, instelbaar via een handmatige knop. Merk ten slotte ook op dat deze apparatuur is ontworpen om op deuren of panelen tot 6 cm dik te kunnen worden geplaatst.

Onze mening over Petmate’s Electromagnetic Pet

Groot genoeg om de meeste katten door te laten, met zijn elektromagnetische detectiesysteem dat compatibel is met de meeste magnetische halsbanden, evenals zijn gebruiksgemak, is petmate’s elektromagnetische kattenluik ongetwijfeld een van de beste op de markt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het op bijna elk type steun (glas, hout, beton, …), dun of zeer dik kan worden geplaatst. Een aanrader!

Klassieke kattenluiken

In termen van klassieke kattenluik zonder opening selectie, zijn de 3 onderstaande producten het beste voor uw kat en voor u.

Samenvattend over traditionele kattenluiken

Nog steeds aangeduid als een handmatig kattenluik, is het klassieke kattenluik een apparaat dat een zwaaien, dat kan als een elektronische klep worden bevestigd aan een muur, een deur, een raam, … Het bijzondere ligt in het feit dat er geen elektriciteit nodig is om operationeel te zijn. De meest elementaire modellen bestaan uit een eenvoudig blad waardoor de kat permanent het huis uit kan gaan.

Deze modellen hebben echter het nadeel dat ze elk ander dier in uw huis toelaten. De meest complete modellen hebben over het algemeen 4 bedrijfsmodi die handmatig moeten worden ingesteld: alleen invoer, alleen uitvoer, invoer – uitvoer en vergrendeld.

Petmate’s Vierweg Vergrendeling Kat

Pet Mate - Pet Gateway met 4 posities

Pet Mate – Pet Gateway met 4 posities

 • De dikte van de automatische coating van 50 mm, ideaal voor alle deuren en dunne panelen
 • stille actie schrik huisdieren of eigenaar niet af Storen
 • Tochtdichte en tijdbestendige klepborstel met magnetische sluiting
 • waterdichte kaart
 • 4-weg dubbelpuntsbeveiligingsslot

Petmate’s vierweg kattenluik in detail

De kenmerken van Petmate’s vierweg vergrendelende kattenluik

Met afmetingen van 2,5 x 19 x 20 cm, met een opening van 16,5 x 17,4 cm, is dit klassieke kattenluik speciaal ontworpen om te worden bevestigd aan deuren tot 1,3 cm dik. Deze apparatuur is uitgerust met een 4-standenslot, zodat u de in- en uitgangen van uw kleine katachtige handmatig kunt bedienen. Merk ten slotte op dat dit apparaat waterdicht is en daarom uw interieur beschermt tegen tocht, naast het voorkomen dat er in de winter te veel warmte uit het huis ontsnapt.

Onze mening over Petmate’s Four Way Pet

Met een eenvoudig en discreet ontwerp en met nette afwerkingen, kunt u met dit 4-weg vergrendelende kattenluik ondertekend Petmate uw huisdier grote onafhankelijkheid geven terwijl u de in- en uitgangen controleert. Kortom, deze apparatuur biedt u een reeks mogelijkheden op basis van de gewoonten van uw kat, de configuratie van uw huis en het weer. Dit is een van de beste kattenluiken in zijn klasse!

Zacro’s Catter met 4 posities

Zacro 4-positie snijplotter, vierweg kattenslot – wit

Zacro 4-positie snijplotter, vierweg kattenslot – wit

 • Dit kattenluik wordt aanbevolen voor deuren van 0 mm tot 13 mm (0,5″) dik
 • Bereik Gebruik van gewicht: 7kg of minder (algemene aanbevelingen)
 • Materiaal: ABS (glad, zeer sterk oppervlak)
 • 4 manieren om te definiëren: volledig gesloten / volledig open / alleen binnenkomen / alleen verlaten
 • totale breedte: 190mm; totale hoogte: 200mm; Snijbreedte: 150 mm; Maaihoogte: 155 mm

Zacro 4-positie chat in details

De kenmerken van Zacro’s 4-Position Pet

Met een openingsbreedte van 15 cm en een hoogte van 20 cm kunt u met dit handmatige ABS-kattenluik de in- en uitgangen van uw kat met een gewicht van minder dan 7 kg beheren. De apparatuur bevestigt zeer goed op deuren variërend van 0 tot 13 cm dik, ongeacht het materiaal.

Het uiteinde van het openingsluik is bedekt met een materiaal dat schokken absorbeert op het moment van sluiting (wat het geluid dat wordt uitgestraald tijdens de passage van de kat aanzienlijk vermindert) en de isolatie van het huis garandeert. En als klap op de vuurpijl heeft de apparatuur 4 bedieningsposities.

Onze mening over Zacro’s kattenluik

Met zijn eenvoudige ontwerp, verhoogde robuustheid, 4 gebruiksposities, naast het feit dat het volledig stil en waterdicht is, is dit Zacro kattenluik ongetwijfeld een van de beste handmatige kattenluiken die er kunnen bestaan. Dus naast het bieden van meer vrijheid aan je kleine katachtige, zal dit apparaat je meer rust thuis brengen. We kunnen het alleen maar ten zeerste aanbevelen!

Lees ook:   12 doeltreffende tips om katten weg te houden van mulch

PetSafe’s Staywell kattenluik

PetSafe’s Staywell in detail

Kenmerken van PetSafe’s Staywell kattenluik

De Staywell kattenklep van PetSafe heeft geen batterijen of andere stroombronnen nodig om te werken en heeft een voldoende opening groot om een kat met een schouderbreedte van maximaal 14,7 cm en met een gewicht van niet meer dan 7 kg te laten. Compatibel met de meeste standaard deuren en muren (hout, bakstenen, PVC, metaal, …), is de apparatuur uitgerust met een sluitsysteem waarmee het in 2 posities kan worden bediend.

Onze mening over de PetSafe Staywell dierendeur

De sterke punten van de Petsafe Staywell kattenklep liggen in de robuustheid, het eenvoudige en praktische sluitsysteem. Bovendien maakt de compatibiliteit met de meeste deuren, muren en andere steunen, ongeacht hun materiaal, het heel gemakkelijk om in uw huis te installeren. Sommige gebruikers hebben echter een bepaald geluid van de apparatuur en een zekere kwetsbaarheid van de plastic scharnieren veroordeeld, die de levensduur van de apparatuur beperken tot ongeveer … 5 jaar.

Waarom kiezen voor een kattenluik?

Het wordt sterk aanbevolen dat u een kattenluik koopt, omdat dit apparaat, of het nu elektronisch of klassiek is, niet alleen meer vrijheid biedt aan uw kat, maar bovendien, Het zal je leven enorm vereenvoudigen als het gaat om kitty-uitjes..

Een kattenluik biedt meer vrijheid en autonomie aan uw kat

Kat achter kattenluik

Net als al zijn leeftijdsgenoten is je kat een onverschrokken en onafhankelijke avonturier en is hij graag buiten om door zijn territorium te zwerven. Het gebeurt vaak dat wanneer hij buiten stoom wil afblazen, er niemand is om de deur voor hem te openen., die een echte bron van frustratie en stress wordt voor de kleine katachtige.

Dankzij een kattenluik dat slim in uw huis is geïnstalleerd, biedt u uw haarbal de mogelijkheid om naar buiten te gaan en naar huis te gaan zoals het wil. Dit geeft hem een echt gevoel van vrijheid, maakt hem meer vervuld, gelukkig en vooral autonomer.

Met een kattenluik kunt u de toegang tot katten controleren en tegelijkertijd uw leven vereenvoudigen

Het moet gezegd worden, het is niet altijd erg prettig om de deur te allen tijde te openen voor uw kat om het huis binnen te gaan of te verlaten. Dus door thuis een kattenluik te installeren, hoef je niet langer de portier van je kleine beest te zijn en krijg je rust.

Bovendien, met de verschillende toegangsmodi die het biedt, Met het kattenluik (handmatig of automatisch) kunt u beslissen wanneer de kat vrij kan in- en uitstappen, wanneer hij alleen naar buiten kan, wanneer hij alleen naar binnen kan en wanneer hij helemaal niet mag vertrekken. En Allemaal zonder op te hoeven staan bij elke bocht (je hoeft alleen maar het kattenluik te configureren).

Kortom, het installeren van een kattenluik thuis zal je leven enorm vereenvoudigen: het is meer vrijheid en autonomie voor de kat en meer rust voor jou!

Er zijn zoveel modellen en merken kattenluiken op de markt dat het vinden van degene die het beste bij u en uw kat past erg ingewikkeld kan zijn. Om er echter zeker van te zijn dat je de beste keuze maakt zonder je hoofd te veel te breken, hoeft u alleen maar rekening te houden met een paar belangrijke criteria, zoals de grootte van uw kat, de functionaliteit van de apparatuur, het identificatie- en sluitsysteem en de dichtheid van het apparaat.

Kat voor de deur

Het aantal rijstroken of openingsfuncties

Afhankelijk van de modellen en merken vind je kattenluiken die 2 manieren hebben en andere die 4 hebben. Het aantal banen of posities of functies van het openen van het kattenluik is een zeer belangrijk criterium, dat afhankelijk is van het karakter van uw kat en uw beschikbaarheid. Inderdaad, als je een sedentaire kat hebt, homebody, en die gaat niet vaak naar buiten, en als je bovendien bijna permanent aanwezig bent, is een 2-weg kattenluik (open en gesloten) meer dan genoeg voor kitty.

Aan de andere kant, als je over het algemeen niet beschikbaar bent om de deur te openen voor kitty, die ook graag buiten loopt, moet je absoluut een kattenluik met 4 functies installeren om hem gelukkig te maken. U hoeft bijvoorbeeld alleen het kattenluik in de in- en uitstappositie te laten als u ’s ochtends naar uw werk gaat en de apparatuur pas in de instappositie te zetten wanneer u ’s avonds terugkeert.

Het sluitsysteem om indringers te voorkomen

Wanneer u de kitty flap in de entry-exit positie laat, geeft u hem de mogelijkheid om in te gaan en Ga het huis uit zoals je wilt, vrij. Je geeft echter ook andere indringende dieren de mogelijkheid om je huis binnen te komen.. Om dit te voorkomen, Je moet daarom kiezen voor een selectief kattenluik, dat alleen opengaat bij het naderen van je kleine bolletje haar..

Het is dus graag iets voor jou aanbevolen om te kiezen voor een automatisch kattenluik, dat elektromagnetisch of elektronisch kan zijn. Het elektromagnetische kattenluik detecteert uw kat via een magnetische halsband die u eerder aan zijn nek hebt bevestigd. Naast het feit dat het soms omvangrijk is voor het dier, kan de halsband echter verloren gaan, waardoor de toegang tot het huis onmogelijk wordt voor kitty.

Hoewel duurder dan alle andere soorten kattenluiken, heeft het elektronische kattenluik het voordeel dat het uw kat detecteert via zijn onderhuidse identificatiechip. Dus met dit apparaat, geen gedoe meer met betrekking tot de kraag. Kortom, als je het beste wilt bieden aan je kleine katachtige, het neusje van de zalm, kies dan voor een elektronisch kattenluik!

Een kattenluik aangepast aan de grootte van uw kat

Het zou zonde zijn om een kattenluik te kopen en de moeite te nemen om een kattenluik te installeren dat uiteindelijk te klein zal zijn voor je kat. Op dezelfde manier dat het niet per se nodig is dat je kiest voor een kattenluik dat te groot is voor kitty, waardoor je onnodig een groot gat op je deur zou maken. Met andere woorden, Het perfecte kattenluik voor uw kat moet perfect aangepast zijn aan zijn grootte: niet te klein of te groot.

Over het algemeen is de compatibiliteit van het kattenluik met uw huisdier aangegeven door de fabrikant op basis van het gewicht van het kleine beest. Zo zijn de kattenluiken van maat S, met een opening van ongeveer 15 x 24,5 cm, geschikt voor katten met een gewicht van minder dan 7 kg, en zijn de kattenluiken van maat M, met afmetingen van 22,5 x 35 cm, ontworpen voor katten tot 18 kg.

Overzichtstabel van de maten kattenluiken

Middel Gewicht van het dier Afmetingen van de flap Afmetingen van de doorgang Snijmaat Max schouderbreedte
S Tot 7 kg 20 x 30 cm 13 x 20 cm 15 x 24,5 cm 13 cm
M Tot 18 kg 27 x 40 cm 21 x 31 cm 22,5 x 35 cm 21 cm
L Tot 45 kg 33 x 50 cm 26 x 41 cm 28 x 45 cm 26 cm
XL Tot 100 kg 41 x 70 cm 35 x 60 cm 36,5 x 64 cm 35 cm

Efficiëntie tegen tocht

Het is een feit, Het installeren van een kattenluik creëert een gapend gat in uw muur, uw deur of zelfs uw raam. En wie zegt gat zegt warmteverlies uit het huis en penetratie van tocht, waardoor de verwarmingsrekening snel stijgt.

De meeste kattenluiken, hoewel ze een toegangsblad hebben, zijn niet waterdicht. U wordt daarom sterk aangeraden om een high-end kattenluik te nemen, met nette afwerkingen, en dat waterdicht en isolerend is.. Hiermee kunt u het warmteverlies in huis aanzienlijk beperken en op uw beurt geld besparen op uw verwarmingsrekening.

Moet je een goedkoop kattenluik kopen?

Het beste kattenluik is niet per se het goedkoopste of duurste. Hoewel prijs een fundamenteel criterium is Niet te verwaarlozen op het moment van aanschaf van het apparaat, het is niet de enige. Al is het wel zo dat U moet een kattenluik kiezen dat perfect geschikt is voor uw budget, dit is helemaal geen reden om te kiezen voor een model dat indringers in uw huis binnenlaat (die objecten kunnen breken en veel andere schade kunnen aanrichten), dat tocht doorlaat, dat de verwarmingsrekening opdrijft en dat u uiteindelijk indirect veel meer zal kosten.

Met andere woorden, om de beste kattenluik voor kitty te vinden, moet u eerst rekening houden met de hierboven gepresenteerde criteria en ten slotte rekening houden met de kosten. Kortom, kies voor het kattenluik met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

De populairste merken

Zoals eerder vermeld, wordt u sterk aangeraden om te kiezen voor het kattenluik dat u het beste biedt, niet alleen op het gebied van functies, maar vooral op het gebied van kwaliteit / prijsverhouding. Hoewel er veel merken kattenluiken zijn, zijn degenen die zich onderscheiden van de massa en die u ten zeerste worden aanbevolen Petsafe, SureFlap en Petmate.

PetSafe

PetSafe, opgericht in 1991 en gevestigd in de VS, meer bepaald in de stad Knoxville in Tennessee, is een bedrijf dat zich bezighoudt met het welzijn van huisdieren en een groot aantal producten voor hen ontwikkelt, waaronder kattenluiken. Het bedrijf biedt inderdaad een breed scala aan kattenluiken, variërend van het eenvoudige klassieke kattenluik tot het elektronische kattenluik, via het elektromagnetische kattenluik, allemaal aangepast aan elk type kattenmaat.

Het vlaggenschip kattenluik is ongetwijfeld de PetSafe 620 ML, een elektronisch model dat perfect geschikt is voor katten tot 18 kg.

SureFlap

SureFlap is een merk van Sure PetCare, opgericht in 2007 en gevestigd in Cambridgeshire, Engeland. Gepassioneerd door huisdieren en vooral katten, is de missie van dit bedrijf om innovatieve en ingenieuze accessoires te creëren, om het dagelijks leven van meesters en hun kleine dieren te verbeteren. Als zodanig heeft het bedrijf al verschillende prijzen van uitmuntendheid gewonnen, waaronder de “Glee New Products Awards – Pet Innovation” in 2010, de “Pet Product Marketing – Cat Product” in 2014 en de “International Cat Care – Cat Friendly Award” in 2015.

Net als zijn concurrent PetSafe biedt SureFlap een breed scala aan kattenluikmodellen, variërend van de meest elementaire tot de meest geavanceerde. Over het algemeen kenmerken de kattenluiken van dit merk zich door een netjes en bijzonder goed ontworpen ontwerp. Voorbeelden hiervan zijn de Microchip Cat Door-White of de SUR 101.

Huisgenoot

Opgericht in 1962, is dit bedrijf een van de leiders in de huisdierenindustrie en biedt het voortdurend nieuwe producten om het welzijn van uw huisdier te verbeteren. Het bedrijf streeft altijd naar innovatie en continue verbetering en heeft al talloze prijzen, waaronder de Edison Green Award en de Edison Lifestyle Award die in 2014 werd gewonnen.

Petmate biedt een veelheid aan kattenluiken, type, model, grootte en andere kenmerken, even divers als gevarieerd. Een van de vele vlaggenschipproducten is ongetwijfeld de Elite microchip cat met timingfunctie.

U kunt bijna overal een kattenluik installeren, op een houten, plastic of zelfs metalen deur, op een raam of op een muur. Om een kattenluik op de juiste manier te plaatsen, volgt u gewoon stap voor stap de instructies in de gebruikershandleiding van de apparatuur.

Installatie van het kattenluik

Je kunt een kattenluik op zowat elke steun in je huis zetten. De moeilijkheid van de installatie hangt echter af van de aard van de ondersteuning, afhankelijk van of het een muur, een raam of een deur is. Je kunt de kattenklep gemakkelijk op een houten deur plaatsen, maar in het geval van een muur, raam of glazen steun, tenzij je een doe-het-zelver bent, is het meer dan aan te raden om de taak toe te vertrouwen aan een goede klusjesman.

Op een muur

Natuurlijk, om de installatie te vergemakkelijken, heeft het de voorkeur om de locatie van het kattenluik te plannen vóór de bouw van de muur. Als de muur al bestaat, moet u de muur boren volgens de afmetingen van de apparatuur en een verlengtunnel installeren. Merk op dat de installatie van een kattenluik op een muur een delicate operatie is, daarom wordt het sterk aanbevolen dat u deze taak aan een professional toevertrouwt.

Op een raam

Houd er allereerst rekening mee dat niet alle beglazing geschikt is voor de installatie van een kattenluik. Neem dus de moeite om uzelf te informeren voordat u een kattenluik op een van uw ramen, deuren of andere glazen steunen installeert. En ook voor dit geval is het sterk aan te raden om het werk toe te vertrouwen aan een professional, omdat het maken van een rechthoekig gat op glas geen gemakkelijke taak is.

Op een deur

Het kattenluik wordt in het midden van de deur geplaatst, op een hoogte die afhankelijk is van de grootte van uw kleine bolletje haar, inclusief de afstand tussen de grond en de onderbuik van het dier. Meestal ongeveer 15 cm, deze afstand komt overeen met het lagere niveau van het gat van het kattenluik.

In tegenstelling tot het geval van muren en ramen, is de installatie van een kattenluik op een deur een relatief eenvoudige bewerking, die u zelf kunt uitvoeren. Om dit te doen, hoeft u zich alleen maar goed uit te rusten (inclusief een zaag, een boormachine, een schroevendraaier, bellenniveau en indien nodig een potlood en een liniaal) en de installatie-instructies van de fabrikant te volgen.

Zodra de locatie is gevonden, kunt u beginnen met het installeren van het kattenluik. Breng eerst met een potlood de apparatuursjabloon over naar de media die voor installatie zijn gekozen. Vergeet niet om te controleren of alles recht is met een bubbelniveau. Ga vervolgens verder met het snijden van de locatie en boor de bevestigingsgaten. Ten slotte hoeft u alleen maar het kattenluik te installeren, te repareren en ervoor te zorgen dat het goed werkt.

Perfect positioneringsvoorbeeld

Voor optimale efficiëntie kunt u het gebruik van verschillende kattenluiken thuis combineren om te profiteren van hun specifieke voordelen.

Zo kunt u bijvoorbeeld thuis een klassiek kattenluik en een elektronisch kattenluik installeren. Het elektronische kattenluik is waterdichter, efficiënter en autonomer dan een conventioneel kattenluik, kunt u het op de deur van de garage of een onverwarmde ruimte plaatsen om warmteverlies en tocht tot een strikt minimum te beperken.

Daarnaast zijn tussen 2 verwarmde ruimtes, bijvoorbeeld tussen het huis en de garage, de waterdichting en isolatie van het kattenluik geen prioriteit meer. Je kunt dus zonder enig risico een klassiek kattenluik tussen de 2 stuks plaatsen. En aangezien deze apparatuur veel goedkoper is dan een elektronisch kattenluik, bespaart dit u geld.