▷ 5 kleinste kattenrassen ter wereld

Een kleine kat lijkt meer op een kitten en laten we het eens zijn Alles wat klein is, is schattig. Dit verklaart waarschijnlijk de voorkeur van veel andere kattenliefhebbers voor kleine kattenrassen. Als jij een van hen bent, dan is dat geweldig!

Ontdek onze top 5 van de kleinste kattenrassen ter wereld, die we hebben vermeld in volgorde van grootte van de kleinste tot de grootste van de kleintjes.

U zult niet nalaten om ook enkele opmerkingen over hun karakter en gedrag te vinden, om u te helpen bij het kiezen van een kattenras dat bij u past tussen alle kattenrassen die er zijn.

Le Singapura

Klein kattenras Singapura

Welnu, de Singapura is heilig de kleinste kat ter wereld! Dit blijkt een aanwinst om onopgemerkt te blijven en zijn prooi te verrukken tijdens zijn jachtpartijen: zijn favoriete activiteit. Het heeft een mooie ronde kop en zeer karakteristieke grote amandelvormige ogen.

Volgens sommige bronnen is het inheems in Singapore en is het 25 cm schoft voor een gewicht variërend van 1,8 tot 2,7 kg. Hij is hyperactief, aanhankelijk en staat ook bekend om zijn kleding in Seal ticket tabby kortharig. Je hebt 800 tot 1500 euro nodig om er een te adopteren.

De Munchkin

Munchkin ras kat

Het staat op de tweede plaats op onze lijst voor zijn korte poten die het slechts 30 cm schoft geven en het de bijnaam “basset cat” opleveren. Deze kleine katachtige van 2 tot 5 kg komt rechtstreeks uit de Verenigde Staten van Amerika.

Lees ook:   16 Top Ragdoll Fokkers: Een Ontmoeting met de Foksterren

De Munchkin is vanwege zijn kleinheid zeer wendbaar, snel en zeer aantrekkelijk, omdat hij altijd die onschuldige en charmante lucht ademt die kittens hebben. Zeer aanhankelijk en speels, het is een uitzonderlijke levensgezel die je ongeveer 1000 euro zal opleveren.

De Korat

Kleine kat van kora ras

De Korat is een gelukskat die uit Thailand komt. Het is inderdaad bekend dat het geluk brengt aan zijn eigenaar, aan wie het ultragevoelig en diep gehecht kan zijn. Hij onderscheidt zich door zijn blauwe jurk en zijn grote groene ogen.

De Korat meet gemiddeld 25 cm in schoft, voor 2,5 tot 4,5 kg. Hij is zeer intelligent, snel van geest en kan gemakkelijk leren ballen als een hond. Een kat van dit ras is gemiddeld 1500 euro waard. Ja! Je moet geloven dat zelfs geluk een prijs heeft.

Het Skookum

Kleine kat Skookum

Skookum wordt verkregen door een Munchkin en een Laperm te kruisen, precies gekenmerkt door zijn kleine formaat en gekrulde vacht over het hele lichaam, zelfs tot het niveau van de staart. Het is inheems in de Verenigde Staten en zeer ongewoon in Frankrijk.

De Skookum is iets meer dan 15 cm schoft voor 2 tot 4 kg en heeft maximaal kort of middellang haar en een levensverwachting variërend van 12 tot 14 jaar. Een bijzonderheid op zich is dat zijn achterpoten langer zijn dan zijn voorpoten: een beetje zoals bij een konijn.

De Cornish Rex

Kleine ras kat Cornish Rex

Ondanks dat het een van de kleinste kattenrassen ter wereld is, heeft de Cornish Rex in ieder geval de erkenning de grootste kat op onze lijst te zijn. Het is meestal niet meer dan 5 kg en meet 35 cm schoft. Hij wordt gewaardeerd om zijn vriendelijke en evenwichtige karakter.

Lees ook:   Genieten katten van hun eigen verwenmoment?

Het is ook een heel aanhankelijke kat en soms iets te veel: een pot lijm zeg maar. Hij is erg intelligent en vriendelijk voor iedereen, hij houdt van knuffels. Vanwege zijn zeer gekrulde vacht heeft hij echter een hekel aan de kou. Je zult tussen de 800 en 1000 euro moeten tellen om een Cornish Rex te adopteren.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.