▷ 5 redenen waarom uw kat ruikt slechte kont

Is het je opgevallen dat je kat stinkt van de achterhand? Dit is een ongemakkelijke situatie voor zowel je katachtige als jou en heeft noodzakelijkerwijs een min of meer precieze oorsprong. We weten dat katten je graag hun billen laten zien, maar van daaruit naar wat het sterk ruikt!

Om u te helpen begrijpen waarom uw kat uit de kont stinkt, zijn hier 5 van de meest voorkomende redenen die het kunnen verklaren en u in staat stellen om het te verhelpen.

Hij is ziek, een aandoening van de anaalklieren

Het is niet ongebruikelijk dat een kat die naar billen ruikt, vatbaar is voor een ziekte die deze aandoening bevordert. Bepaalde ziekten zoals diarree of urineweginfecties kunnen inderdaad leiden tot een ophoping van uitwerpselen in het perianale gebied of de emissie van urine met een sterke geur. Als uw kat een slachtoffer is, kan dit het feit verklaren dat hij van achteren stinkt.

Daarnaast kan je kleine katachtige ook lijden aan een aandoening van de klieren. Gelegen aan weerszijden van de billen, bevatten de zakjes een stinkende vloeistof die niet alleen dient om de anus te smeren om de uitdrijving van uitwerpselen te vergemakkelijken, maar ook als een Communicatiemiddelen en identificatie tussen congeneren van geur.

Over het algemeen kan deze aandoening het gevolg zijn van een infectie die de werking van de klieren van uw kat beïnvloedt en veroorzaakt abnormale uitwerping van de vloeistof die ze bevatten, vandaar de slechte geur gevoeld in dit gebied.

Lees ook:   feline kat

Hij heeft moeite met het wassen van zijn billen

Om de een of andere reden is een kat kan moeite hebben met het goed verzorgen van zijn achterste. Dit zal bijvoorbeeld het geval zijn als hij zwaarlijvig is. Inderdaad, een kat die vatbaar is voor overgewicht kan moeite hebben met het perfectioneren van het toilet van zijn billen.

Het zal hetzelfde zijn voor een kat die lijdt aan heupdysplasie of artritis waardoor hij het achterste gebied niet gemakkelijk kan bereiken. Gevolg Uitwerpselen en plas blijven aan het haar plakken en veroorzaken de slechte geur.

Merk op dat Als uw kat zijn intieme verzorging niet meer goed kan doen, is het aan u zijn meester om hem dagelijks te helpen door zijn kont goed schoon te maken..

Schotse Vouw raskat

Hij heeft knopen haar op zijn billen.

De slechte geur die uitgaat van de achterkant van uw kat kan worden verklaard door de haarknopen in het bilgebied. Inderdaad Als het zeer dichte en bijzonder lange haren rond de billen heeft, is het mogelijk dat ze verstrikt raken bij gebrek aan goed borstelen of knippen in dit gebied.

De aldus gevormde knopen vangen de deeltjes uitwerpselen en urine op wanneer uw kat zichzelf zal ontlasten. Als gevolg hiervan eindigt het niet alleen met de kont die constant stinkt, maar is het ook pijnlijk vanwege de spanning die wordt uitgeoefend door de knopen van het haar.

Hij is gewond in de omgeving.

Als uw kat stinkt van de achterhand Het kan ook te wijten zijn aan het feit dat hij last heeft van een blessure of krassen heeft op dit gebied..

Lees ook:   Ontdek de mysterieuze wereld van de zwarte Bengaalse kat: foto's, temperament & eigenschappen

Inderdaad, een laesie die zich in het perianale gebied bevindt en niet op tijd wordt gedetecteerd, kan niet alleen leiden tot jeuk en infectie, maar vooral tot onaangename geuren in de billen.

In geval van slechte geur bij uw kat, vergeet dan niet om het perianale gebied te controleren op de aanwezigheid van een mogelijk letsel en breng indien nodig een bezoek aan de dierenarts om het te behandelen voordat het tijd heeft om te verergeren.

Hij heeft moeite met het beheersen van afscheidingen uit de klieren

Net als een abces of lokale infectie, Een staat van stress bij uw kat kan van invloed zijn op zijn vermogen om de normale activiteit van de klieren te reguleren en resulteren in slechte geuren. In deze omstandigheden zullen zakken de neiging hebben om afgescheiden vloeistoffen te verliezen, zonder dat uw kat ze onder controle kan houden.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie met hun kleine b willen hebbenoule van haar.