▷ 5 tips om een kat te beschermen tegen kou en sneeuw in de winter

Hebben katten een hekel aan sneeuw, kou? Is sneeuw gevaarlijk voor mijn kat? Is mijn kat klaar voor de winter? … Dit zijn allemaal vragen die veel meesters zich stellen aan de vooravond van de winter.

In ieder geval, je hoeft je niet al te veel zorgen te maken, want met hun gemiddelde lichaamstemperatuur van 38,5°C verdragen katten sneeuw en kou veel beter dan mensen.. Dit weerhoudt u er echter niet van om bepaalde maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat uw kleine kat veilig de winter tegemoet gaat. Hieronder ontdek je al onze tips om je kat te beschermen tegen winterweer en deze periode met vertrouwen door te komen.

5 tips om een kat te beschermen tegen de kou in de winter

Afhankelijk van hun ras zijn sommige katten minder kwetsbaar voor kou dan anderen, vanwege hun van nature langer en dichter dan gemiddeld haar. Echter, wat het ras van uw 4-poots metgezel ook is, zoals veel gespecialiseerde sites voor katten bevestigen, Het is essentieel dat u voorzorgsmaatregelen neemt om het te beschermen tegen de winterkou.

Voorzie hem van een bed beschut tegen de wind en gezellig

Zelfs als ze niet te vaak van verandering houdt, zal je haarbal in de winter niet tegen een warmere niche staan. Zorg voor een gezellig bed, bij voorkeur bovengronds, uit de buurt van openingen en dicht bij een warmtebron. Het gebied waar je kleine katachtige zijn lange dutjesuren moet doorbrengen, moet altijd warm zijn om hem te verwelkomen na zijn dagelijkse activiteiten, je zult moeten oppassen.

Lees ook:   Waarom katten huilen: een dierenarts verklaart

Geef de voorkeur aan een rijker dieet

Tijdens de winter moeten dieren een laag vet over het hele lichaam ontwikkelen om zichzelf te beschermen tegen de kou. Dit is de reden waarom het voor uw kat een goed aangepast dieet wordt aanbevolen, met graanvrije brokjes waarvan het gehalte aan eiwitten van dierlijke oorsprong erg hoog is.

U zult ook merken dat als uw huisdier erg actief is en veel tijd buitenshuis doorbrengt, hij in de winter meer dan normaal zal moeten eten en veel meer als hij te jong of te oud is. Aarzel niet om hem van tijd tot tijd traktaties te geven, of zelfs stukjes vlees of vis naast kroketten.

Zelfs in de winter moet een kat goed drinken

Het is een feit: zelfs in de winter moet de kat goed gehydrateerd zijn, vooral vanwege de verwarming van het huis en de droge lucht buiten. Inderdaad, verwarming en kou in deze regio verlagen de luchtvochtigheid van de omgevingslucht en drogen de lucht in huis, wat zal bijdragen aan de uitdroging van uw huisdier. U zult merken dat uw kat dorstiger zal zijn dan normaal. Reden waarom u naar believen water moet verstrekken en regelmatig moet controleren of er geen tekort aan is.

Controleer hun gezondheid regelmatig

Wanneer het kwik in de winter daalt, is het niet ongebruikelijk dat kleine milde ziekten optreden bij uw kleine katachtige zoals hoesten, verkoudheid, enz … Na zijn dagelijkse wandelingen, mis het niet om hem regelmatig te controleren: controleer zijn poten en observeer of hij hoest of niest.

Lees ook:   kattenluik in glazen deur

Een bezoek aan de dierenarts is meestal niet nodig, tenzij u andere alarmerende symptomen opmerkt.

Blijf alert als hij naar huis wil

Voor een katachtige thuis is de winter niet al te zorgwekkend. Aan de andere kant, als uw kat het avontuurlijke type is, mag hij niet buiten vastzitten. U moet daarom kattenluiken installeren in de cabine, schuur of garage om het komen en gaan van uw kat te vergemakkelijken en te beheersen en hem een warme plek te bieden wanneer hij maar wil.

Buitenkatten of binnenkatten: Koudebestendigheid is afhankelijk van levensstijl

Kat buiten in de kouHet zal je vast wel eens gemerkt hebben: elke kat is anders en heeft een eigen levensstijl. Een binnenkat die gewend is aan het thermische comfort van het huis zal noodzakelijkerwijs meer moeite hebben om de lage buitentemperaturen van de winter het hoofd te bieden, dan een andere die gewend is om buiten te lopen.

Als gevolg hiervan zal de koude weerstand van uw 4-pootige metgezel sterk afhangen van de levensstijl waaraan u hem sinds zijn kindertijd hebt gewend.

Moet je je kat in de winter naar buiten laten gaan?

Of het nu een buiten- of binnenkat is, het wordt altijd geïmporteerdMier om je 4-poots metgezel zelfs in de winter het huis uit te laten. Als hij het type huis is, moet je er gewoon voor zorgen dat hij niet te veel tijd buiten doorbrengt.

Als je kat daarentegen altijd een geweldige avonturier is geweest, hoef je geen bloed van inkt voor je te maken ! In de loop van de tijd en tijdens zijn meerdere uitstapjes heeft hij een ondervacht opgebouwd die dik genoeg is om beter om te gaan met externe klimatologische omstandigheden. Met zo’n down, wees gerust, is hij klaar om de winter tegemoet te gaan.

Lees ook:   Petlibro Granary: De ultieme beoordeling van een automatische huisdierenvoeder

Is sneeuw gevaarlijk voor de kat?

Net zoals er katten zijn die van water houden en anderen niet, houden sommige katten van sneeuw en anderen niet. In ieder geval, Merk op dat sneeuw geen gevaar vormt voor de kat.

Het is echter aan te raden om regelmatig de pads van je kleine haarbal te controleren. Door te veel op sneeuw of op sneeuwruimzout te lopen, kunnen de gevoelige pads beschadigd raken. Wanneer hij weer thuis is, was en spoel de pads met warm water en afhankelijk van hun conditie, kunt u al dan niet een balsem aanbrengen.

Gevolgen van de kou voor de kat, blijf alert!

Zelfs als je kleine katachtige lage temperaturen beter verdraagt dan jij, kan de kou ernstige gevolgen hebben voor zijn gezondheid. Je zult aandachtig moeten zijn om ze op tijd te kunnen detecteren.

Controleer en verzorg de pads

Wanneer uw kat lange uren op koude grond loopt, vertonen haar pads waarschijnlijk laesies. Bovendien kunnen kleine steentjes tussen de pads glijden en het dier pijn doen. U moet dus regelmatig de poten van uw huisdier controleren en indien nodig verwijderen.

In geval van letsel kunt u een reparatiebalsem of een ander geschikt product aanbrengen, aanbevolen door uw dierenarts.

Reuma, artrose, pijn die wakker wordt met de kou

Wanneer de kou arriveert, wekt de temperatuurdaling gewrichtsproblemen op, dit resulteert soms in verhoogde pijn als gevolg van reuma en artrose, pijn die zijn gewrichten aantast. Verplaats het in deze gevallen uit de buurt van bronnen van koude luchtstroom en dichter bij warmtebronnen zoals de radiator of schoorsteen, uw kat zal er dichter bij komen als het kan.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.