▷ 5 tips voor uw kat om niet bang te zijn voor een puppy

Uw kat en pup hebben moeite om het eens te worden en u weet niet meer hoe u poten en klauwen kunt voorkomen… Niettemin Kat en hond zijn niet gedoemd om vijanden te zijn !

Ondanks de uitdrukking “zijn als hond en kat”, weten onze dierenvrienden elkaar te respecteren en samen te leven.

Hoe installeer je een gezonde en stabiele omgeving, waar iedereen zijn ruimte van vrijheid heeft? Je kat moet niet bang zijn voor je hond. Maar ook omgekeerd moet de puppy niet bang zijn voor de kat en in dit geval nodigen we u uit om advies in te winnen bij onze equivalent Toutou Pour Le Chien op hun toutoupourlechien.com site.

Maar hoe kom je daar als je kat bang is voor de pup? Hoe kunnen we hen helpen hun angst te overwinnen? Hier zijn 5 tips voor je schattige metgezellen om in harmonie te leven.

1. Organiseer een eerste face-to-face meeting

Deze eerste ontmoeting is altijd een nogal ingewikkeld moment. Als uw kat bang is voor uw puppy, kan dit komen door het verschil in karakter tussen hen. Als de een onafhankelijk en vindingrijk is, is de ander gezellig en huiselijk.

De angst voor de ander begint dus met deze karakterincompatibiliteit. Het verschil is, helaas bij dieren net als bij mensen, een factor van angst en spanning.

Lees ook:   Waarom tv-personages geen katten hebben: een verrassende verklaring!

De eerste ontmoeting moet rustig verlopen, u moet uw puppy vasthouden die zeker overprikkeld zal zijn om zijn nieuwe metgezel te zien, de kat die de puppy liever van veraf observeert voordat hij nadert.

2. Faciliteer de communicatie tussen hen

Kat en puppy communiceren niet op dezelfde manier, wat kan leiden tot volledig verontrustende situaties.

Als de puppy bijvoorbeeld ziet dat de kat zijn poot optilt, zal hij denken dat hij ermee wil spelen. Maar de kat probeert hem te waarschuwen voor het gevaar dat hem te wachten staat als hij blijft naderen … Een kras kan heel snel gebeuren.

Het is daarom essentieel om in eerste instantie als tussenpersoon op te treden tussen uw twee huisdieren.

3. Stel je kat gerust over het belang dat hij heeft in je leven

Ten slotte kan angst ook voortkomen uit het feit dat uw kat zich overgaf aan zijn vorige leven, alleen met zijn meester of meesteres. De irruptie van een nieuw lid in het huishouden verstoort zijn gewoonten en oriëntatiepunten en kan hem onaangenaam en angstig maken.

Het is dan noodzakelijk om je kat te troosten, om hem te laten zien dat je hem altijd evenveel aandacht en liefde zult geven. Katten kunnen zeer onafhankelijke wezens zijn, maar ze zoeken altijd naar tederheid in hun meester.

De opwinding van het verwelkomen van een nieuwkomer thuis mag dus niet leiden tot het verlaten van je trouwe metgezel …

4. Stel de respectievelijke eet- en rustruimtes in

Het behoud van een ruimte van vrijheid voor iedereen is essentieel. Uw kat moet begrijpen dat zijn territorium niet wordt bedreigd door de komst van de puppy.

Lees ook:   lazy cat

Eetgedeeltes moeten worden ondergebracht, zodat iedereen zijn eigen eetgedeelte heeft. Voedsel is een zeer gevoelig onderwerp voor uw kat, zorg ervoor dat hij begrijpt dat zijn maaltijd nooit zal worden bedreigd door de eetlust van uw puppy.

Zorg er ook voor dat iedereen zijn eigen mand of mand heeft, zodat ze kunnen rusten zonder zich bedreigd te voelen. Dutten is heilig! Misschien zul je hond en kat op een dag samen zien slapen, maar daarvoor laat je tijd.

5. Probeer je kat en puppy tegelijkertijd te adopteren

Uiteraard is dit ingewikkeld, zeker wanneer je al een pup of kat in huis hebt. Maar idealiter stelt het adopteren van een kat en een puppy tegelijkertijd hen in staat om deze nieuwe ruimte te ontdekken die tegelijkertijd uw huis is. Op deze manier zal geen van beiden bang zijn dat de ander zijn territorium zal binnendringen.

Puppy en kitten knuffel

Hond en kat zijn gemaakt om met elkaar om te gaan!

Weet dat zodra uw kat uw puppy op de juiste manier heeft vastgehouden, deze twee misschien niet meer loslaten! Spelletjes en onzin zullen je dagelijks leven accentueren… En vermoeidheid ook!

Kat en hond zijn gemaakt om met elkaar om te gaan als de meester die tussen hen in staat hen de kans geeft. Heb dus een positieve houding ten opzichte van je twee dieren en neem het initiatief om ze elkaar te laten ontmoeten. Geloof ons, ze zullen uiteindelijk oneindig dankbaar zijn!

Andere artikelen over dit onderwerp

Lees ook:   Wereldrecord 2023: Langste kattensnorharen ooit!

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.