Geweldige studie! Hoe voeden de Fransen katten?

De resultaten zijn er eindelijk in preview! Sinds februari 2017 en de lancering van het observatorium De Fransen en hun huisdieren besteld door Santévet, specialist in kattenverzekeringen, vragen we ons af wat het resultaat zal zijn. Hoe worden onze harige metgezellen gevoed?

Volgens deze studie komt het een zeer duidelijk cijfer naar voren, De meerderheid van de eigenaren geeft er de voorkeur aan om hun katten met brokjes te voeren. Het kattenvoer is ver weg en vertegenwoordigt slechts een derde van het voedsel dat aan katten wordt gegeven, de hoge kosten kunnen van veel meesters terecht zijn.

Infographic kattenvoer

Wat kunnen we na deze resultaten concluderen? De kroketten of de paté? Wat is het beste voedsel voor de kat.

Brokjes en voedsel zijn een zeer goede kandidaat om het beste kattenvoer te zijn, maar moeten we nog steeds hun samenstelling en de elementen kennen die nuttig zijn voor katten. Nogmaals, dit antwoord is ingewikkelder dan het lijkt, de Fransen vragen zich er ook over af en zijn zich er goed van bewust geworden.

Het meest opvallende element is de progressie van biologisch kattenvoer, en het is heel gemakkelijk te begrijpen dat eigenaren aandacht besteden aan de gezondheid van hun kat en ook vermijden dat ze giftig voedsel aan de kat geven, dit wordt gevalideerd door deze wetenschappelijke studie.

Opgemerkt moet worden dat Raw Feeding aanwezig is, slechts 6% van de meesters beoefent het.

De cijfers van het onderzoek in het kort

– 84% van de respondenten zegt dat ze hun katten brokjes voeren.

Lees ook:   Natuurlijke kattenbakvulling: vuil, zand of aarde?

– 36% van de respondenten zegt dat ze hun katten voeden met voedsel of naast brokjes.

Om verder te gaan in de resultaten op onze katachtigen kunnen we zeggen dat:

– 45% voedt hun katten met voedsel dat is aangepast aan hun gezondheid. (Voorbeeld: glutenvrij voedsel (de grap), post-sterilisatie, oudere kittens of katten)

– 10% van de respondenten geeft er de voorkeur aan om biologisch voedsel aan hun katten te geven, dus natuurlijk voedsel, zonder kunstmatige ingrediënten.

– Uiteindelijk bereidt 6% zijn maaltijden zelf met zelfgemaakte ingrediënten.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.