▷ 6 tips voor het kiezen van de juiste verzekering voor uw kat

Steeds meer kattenbezitters besluiten een zorgverzekering af te sluiten voor hun kat. Dit geeft hen gemoedsrust en aanzienlijke besparingen op bepaalde veterinaire kosten. Het zou echter verkeerd zijn om te zeggen dat alle katteneigenaren systematisch moeten intekenen op een dergelijk aanbod, dit is een van de grote vragen over dit onderwerp. In ieder geval is het belangrijk om bepaalde specifieke criteria te evalueren voordat u een beslissing neemt.

Beoordeel de behoeften van uw kat

Als u aarzelt om een ziektekostenverzekering voor uw kat af te sluiten, moet u beginnen met uzelf de vraag te stellen naar de echte behoeften van uw kat. Een kitten van een paar maanden oud heeft niet echt een ziektekostenverzekering nodig als zijn vaccinaties eenmaal zijn gedaan. Evenzo zal een oude kat die al aan bepaalde ziekten lijdt, worden uitgesloten van de meeste verzekeringspolissen en degenen die het accepteren, zullen vaak te veel kosten om winstgevend te zijn.

Geboorte van kittens

Afgezien van de kwestie van leeftijd, moeten we ook het ras en de levensstijl van de kat in twijfel trekken. Sommige rassen zijn vatbaar voor meer medische problemen dan andere. Brachycefale katten, zoals Perzen, hebben vaak ademhalingsproblemen die al op 8- of 10-jarige leeftijd tot hartcomplicaties kunnen leiden. Omgekeerd staan Noorse katten bekend om hun ijzergezondheid.

Als je een kat van een kwetsbaar ras hebt, wordt een wederzijdse geadviseerd. Dit mag u er echter niet van weerhouden om een ziektekostenverzekering af te sluiten als het ras van uw kat geen bijzonder risico vormt. Bovendien is de laatste vraag die je jezelf moet stellen in termen van gezondheidsrisico’s natuurlijk die van het dagelijks leven van je kat: zal hij binnen of buiten leven? Buitenkatten hebben minder langdurige problemen, maar meer risico op ongelukken.

Lees ook:   speelrails kat

Controleer of uw kat voor het leven verzekerd is

Als u hebt besloten om een kattenverzekering af te sluiten om totale gemoedsrust te hebben zoals die van Lelynx, dan moet u de aanbiedingen zorgvuldig pellen om er zeker van te zijn dat ze passen bij de behoeften van uw kat en uw budget, maar ook de meningen over kattenharingen raadplegen. Het is duidelijk dat we moeten beginnen met het bestuderen van het bedrag van de maandelijkse betaling, maar niet alleen.

U moet er ook voor zorgen dat uw kat gedurende zijn hele leven bedekt is. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden dekking die verloopt vanaf een bepaalde leeftijd. Als uw kat echter ouder wordt dan deze leeftijd, kunt u geen verzekering meer vinden en heeft u in geval van gezondheidsproblemen niets meer betaald. Evenzo moet u controleren of de verzekering van uw kat wereldwijd geldig is, vooral als u met hem reist.

Noteer het bedrag van het eigen risico

Het voordeel van een goede onderlinge overeenkomst voor uw kat is dat u het heel snel rendabel kunt maken als uw kat regelmatig naar de dierenarts moet voor routineconsulten en deze consulten worden gedekt. De winstgevendheid van een onderlinge afhankelijk is echter ook sterk van het eigen risico dat op elk terugbetalingsverzoek zal worden toegepast.

Het eigen risico is het bedrag waarvan uw verzekering u begint te vergoeden. Als er bijvoorbeeld een eigen risico van € 100 van toepassing is, geeft een medische procedure voor uw kat die € 180 kost u slechts recht op een terugbetaling van € 80. Als gevolg hiervan, als het eigen risico te hoog is, zullen veel consulten, vaccins en zelfs sommige medische procedures niet worden vergoed. Dus soms is het beter om elke maand iets meer te betalen voor een lager eigen risico.

Lees ook:   Massage tegen constipatie bij katten: essentiële informatie!

Het vergoedingspercentage

Om te weten of een verzekering winstgevend zal zijn, vooral met betrekking tot de frequentie van veterinaire afspraken, is het ook noodzakelijk om het vergoedingspercentage in twijfel te trekken. Afhankelijk van de prijs van je maandelijkse betaling zal het natuurlijk niet altijd hetzelfde zijn. In alle gevallen vertegenwoordigt het het percentage van de prijs van het consult, boven het eigen risico, dat aan u zal worden terugbetaald.

Over het algemeen varieert dit tarief tussen 50% en 100%, afhankelijk van de verzekering. In ieder geval is het een belangrijk criterium dat uw keuze moet leiden, omdat het de verzekering in staat zal stellen winstgevend te zijn of niet.

Wees waakzaam voor de wachttijd

De wachttijd is de tijd die verstrijkt tussen de ondertekening van het contract en de inwerkingtreding ervan. Afhankelijk van de verzekering kan deze periode variëren tussen de 7 en 180 dagen. Het is dus geen detail om lichtvaardig mee om te gaan en je moet hiermee rekening houden in de kosten van de verzekering, aangezien u ondanks deze wachttijd betaalt.

Bovendien, als u besluit om vlak voor vertrek een verzekering voor uw kat af te sluiten en hem te laten vliegen, is deze vertraging een detail van groot belang. Te veel tijd kan voorkomen dat uw kat gedekt is in geval van een probleem als u het contract niet ruim van tevoren hebt ondertekend.

Het charter van de dierenartsen is er om u te begeleiden

Dierenarts aan het werkIn Frankrijk heeft de dierenverzekering moeite om zich te vestigen, vooral omdat de reputatie ervan is aangetast door enkele misstanden van verzekeraars die misbruik maakten van het gebrek aan transparantie over bepaalde contracten. De Orde van Dierenartsen heeft daarom besloten een charter op te stellen waaraan verzekeraars zich kunnen houden om hun goede wil en ernst te bewijzen.

Lees ook:   Mysterie van zeldzaamheid: Waarom zijn bruine katten zo zeldzaam?

Controleer dus of de verzekeraar waarin u geïnteresseerd bent zich aan dit charter heeft gehouden voordat u zich definitief verbindt. Net als een label is dit charter een goede manier om u te begeleiden naar een serieuze verzekering. Daarnaast helpt de betrokkenheid van de Orde van Dierenartsen om dit charter geloofwaardig te maken.

Houd er ten slotte bij het zoeken naar een verzekering voor uw kat rekening mee dat deze alleen echt winstgevend zal zijn in het geval van een zeer ernstig gezondheidsprobleem dat een zeer dure operatie vereist. Het is echter echt niet wenselijk dat zo’n noodzaak ontstaat. U moet daarom in uw berekeningen rekening houden met de gemoedsrust die een dergelijke service u brengt. Het is moeilijk om er een prijs op te zetten, maar het zorgt ervoor dat alle geschikte verzekeringen “winstgevend” zijn.

Wees slim en vergelijk cat verzekeringen

Om de ideale verzekering te vinden, hoef je geen 4 paden te doorlopen! U moet de verschillende formules vergelijken die door verzekeraars worden aangebodens. Kies voor de formule die de beste aanbiedingen tegen de beste prijzen presenteert, met andere woorden de beste gegarandeerde / prijsverhouding. Het is duidelijk dat als u dit vergelijkingswerk handmatig doet, het u een eeuwigheid zal kosten.

Vergelijk Cat Insurance

Dankzij een goede online verzekeringsvergelijker zoals die beschikbaar is op Univers Chat, is het heel gemakkelijk voor u om deze zoekopdracht uit te voeren en krijgt u de resultaten in slechts een paar klikken en minuten.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.