▷ 7 van de mooiste kattenrassen met grijze vacht

U wilt een mooie kat met grijze vacht adopteren, maar weet niet precies welk kattenras u verkiest? Maak je niet druk. Allereerst, merk op dat de grijze vachtkleur specifiek is voor bepaalde kattenrassen om uw keuze voor adoptie te vergemakkelijken.

Van Russian Blue tot Scottish Fold via Europees Tigray, Chartreux en vele anderen, we onthullen hier Onze selectie van 7 van de mooiste kattenrassen met een grijze vacht, om uw zoekopdracht te vereenvoudigen.

De Blauwe Rus

Russian Blue ras kat buiten

Oorspronkelijk uit Rusland, is het een katachtige die wordt gewaardeerd om zijn elegante uiterlijk, zijn amandelvormige groene ogen en zijn intens blauwe jurk waarvan de uiteinden een zilverachtige weerspiegeling tekenen. Kalm en aanhankelijk, de Blauwe Rus staat bekend om de gehechtheid die hij heeft aan zijn meester, zonder pot-de-lijm te zijn.

A kan verlegen zijn, hij kan angstig zijn in de aanwezigheid van vreemden. Bovendien, omdat het rust waardeert, bloeit het beter in een relatief rustige omgeving en kan het worden verstoord door de aanwezigheid van luidruchtige kinderen.

Europese Tijger

Drie grijze kittens

Het is ook bekend als de Europese korthaar en veel mensen hebben de neiging om het gelijk te stellen met de gootkat. Toch is het inderdaad een ras op zich. Het is een metgezel die bijzonder dol is op genegenheid, maar die ook weet hoe hij heel onafhankelijk moet zijn. Als het een defect heeft, zou het zijn intolerantie zijn ten opzichte van andere dieren, inclusief zijn soortgenoten.

Lees ook:   De Persoonlijkheid van een Bengaalse Kat: Essentiële Informatie

Het heeft een korte, dichte vacht met een glanzend uiterlijk. De rasstandaard staat alle kleuren toe, inclusief grijs. Een breed scala aan tabbypatronen wordt ook waargenomen, een van de meest populaire en gewaardeerde is de zilveren tabby gekenmerkt door zwarte patronen op een grijze achtergrond.

De kartuizer

Charteux ras kattensalon

Een ras afkomstig uit Frankrijk, de Chartreux is gemakkelijk te herkennen aan zijn afgeronde gespierde lichaam, zijn gouden of koperachtige ogen. Zijn trapeziushoofd en mollige wangen geven hem een indruk van glimlachen naar de ogen. Een foto die wordt gecompleteerd door zijn prachtige glanzende blauwgrijze jurk, samengesteld uit korte haren van wollige uiterlijk en waterdicht.

Ondanks zijn imposante en krachtige formaat is de Chartreux een kat die weet hoe hij geduldig moet zijn en bijna nooit agressie vertoont.

Gezien het zachte en sociale karakter, houdt u er een ideale metgezel voor het gezinsleven. Bovendien verdraagt het eenzaamheid goed. Aan de andere kant, zijn jachtinstinct is meer uitgesproken, hij heeft stimulatie nodig door middel van activiteit en spelletjes.

De Britse korthaar

Brits korthaar strekt zich uit op een tapijt

Neef van de Chartreux, de Britse korthaar onderscheidt zich door zijn ronde silhouet, zijn robuuste en krachtige lichaamsbouw, evenals zijn ronde kop waardoor het een levendige pluche uitstraling heeft. Een indruk die wordt geaccentueerd door het wollige uiterlijk van zijn ongelooflijk dichte en zachte korte vacht.

De rasstandaard laat alle vachtkleuren toe, blauwgrijs is natuurlijk de meest gewaardeerde en gewilde kleur door meesters. Relatief onafhankelijk en discreet, de Britse korthaar gaat beter om met eenzaamheid.

Vriendelijk en tolerant, hij maakt zich geen zorgen over plezier hebben met kinderen of samenwonen met andere huisdieren. Hij kan echter soms een beetje cabochard zijn.

Lees ook:   Kat'sutra: Ontdek de geheime taal van katten!

De Korat

Kleine kat van kora ras

Het is een kattenras dat je niet zult missen om te waarderen vanwege zijn zeer zijdeachtige vacht van zilverblauwe kleur. Maar meer voor zijn elegante figuur, groene ogen, hartvormig gezicht, evenals zachtaardig en gereserveerd temperament. Oorspronkelijk uit Thailand, is het niet erg wijdverspreid in Europa en onbekend bij de Fransen.

Speels en overlopend van vreugde, is de Korat vooral dol op het gezelschap van zijn mens met wie hij graag tijd doorbrengt. Het heeft echter een hekel aan lawaai en is bij voorkeur bedoeld voor mensen die streven naar rust, kalmte en rust.

De Nebelung

Nebelung ras kat

De Nebelung wordt beschouwd als de middelharige variant van de Blauwe Rus. Net als de laatste heeft het de bijzonderheid van het dragen van een genetisch grijsblauwe vachts uniform met een zilverachtige reflectie die een vrij helder uiterlijk geeft aan zijn vacht.

Hij is begiftigd met een kalm en aanhankelijk temperament. Zijn speelse en geduldige karakter maakt hem vatbaar om te genieten van het gezelschap van de kleintjes met wie hij graag plezier heeft en zijn spelmomenten deelt. Gehecht aan zijn familieleden, is hij nogal achterdochtig en afstandelijk tegenover vreemden die je bezoeken.

De Schotse Vouw

Schotse Vouw raskat

Met zijn kleine gevouwen oren en zijn ontroerende uiterlijk is de Scottish Fold een kat die we op het eerste gezicht herkennen. Zijn kalme en zorgeloze temperament leverde hem de titel van zenkat op. Het is daarom een gemakkelijke katachtige, die bovendien grote genegenheid en gezelligheid toont.

Verstoken van agressiviteit en niet erg actief, heeft hij de reputatie pantouflard te zijn en brengt hij zijn dagen liever door op de bank of op de schoot van zijn meester.

Lees ook:   Kleurenpalet van katten: Wat zien ze?

Het heeft een korte en dichte vacht. De jurk laat verschillende kleuren toe, grijs is het meest gewild vanwege de bijzonderheid die het heeft om de zachtheid in zijn grote ogen te benadrukken.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.