▷ 9 redenen waarom uw kat altijd honger heeft!

Zorgt je kleine katachtige ervoor dat je de hele tijd honger hebt? Je hebt gemerkt datHij vraagt je om de hele dag door te eten En dat baart je zorgen?

Houd er rekening mee datEr moet een verklaring zijn voor zijn gedrag. : extreme rantsoenering, een onvermoed gezondheidsprobleem, stress en vele anderen.

Hier zijn 9 redenen die u zullen helpen beter te begrijpen waarom uw kat altijd honger lijkt te hebben.

Hij heeft brokken van slechte kwaliteit

Heb je erover nagedacht om de kwaliteit van het voedsel dat aan je kat wordt geserveerd in twijfel te trekken? Als hij de indruk wekt echt honger te hebben zonder reden, kan dat zijn omdat hij consumeert. Brokken van lage kwaliteit of zeer subjectieve kwaliteit. Deze laatste zijn niet bevorderlijk voor een gezond en uitgebalanceerd dieet, of zelfs zelden aangepast aan de voedingsbehoeften van katten.

Meer concreet geven we hier de schuld van het feit dat deze brokken van slechte kwaliteit heel vaak meer vet dan koolhydraten bevatten. Hun metabolisme en absorptie zijn sneller, wat verklaart waarom uw kat het gevoel heeft bijna niet te eten. De keuze voor premium brokjes is in dit geval de ideale oplossing.

Maar pas op, een premium brok is niet degene die wordt aanbevolen door uw dierenarts, Veel van de merken die groot lijken bij de dierenarts bevatten eigenlijk granen of andere om geld te besparen, net als de low-end bij de supermarkt.

Een goede brok voor katten is Een brok die overeenkomt met het basisdieet van een kat, vlees en niets anders.

Kat voor een kom met ontbijtgranen

Eet een kat ontbijtgranen?

Je rantsoeneert het te veel

Maaltijdrantsoenering is een methode die vaak door sommige meesters wordt beoefend om het dieet van hun metgezel met overgewicht te beheersen en te reguleren. Echter Als het ongepast en zonder geldige reden wordt beoefend, kan het riskant zijn voor de gezondheid van uw kat of hem constant hongerig maken..

Lees ook:   Katten en vossen: vrienden of vijanden?

Dit is met name het geval wanneer de geserveerde rantsoenen slecht zijn berekend in relatie tot de functionele en vitale voedingsbehoeften van uw kat. Met andere woorden, door het te rantsoeneren, riskeert u hoeveelheden te serveren die lager zijn dan de werkelijke behoeften of de hoogte van de eetlust, elk merk brokjes heeft een andere voedingswaarde, maar hier heeft u een idee van de hoeveelheid brokjes die u uw kat moet geven.

Als uw kat geen neiging tot overgewicht vertoont, Het beste wat je kunt doen is hem zichzelf laten beheren met zijn brokjes beschikbaar, zodat hij zijn vulling opeet., zal de kat leren zichzelf te reguleren.

Het is net gesteriliseerd

Een aanzienlijke toename van de eetlust is een van de vele effecten van sterilisatie die bij de meeste katten wordt gezien. En met een goede reden? Een aanzienlijke daling van de hormoonproductie die kan voorkomen dat de kat de geconsumeerde hoeveelheden voedsel zelf reguleert in relatie tot zijn energiebehoeften, maar dit komt niet bij alle katten voor.

Als uw kat net is gesteriliseerd, houdt u er waarschijnlijk een, zo niet de belangrijkste reden waarom hij altijd honger heeft en u constant vraagt om te eten, Probeer hem brokjes beschikbaar te laten en observeer wat er gebeurt..

Het heeft spijsverteringsparasieten

Als je kat altijd honger heeft, kan het zijn dat hij weinig of geen voordeel haalt uit het voedsel dat hij eet. De fout van parasitaire wormen aanwezig in zijn darmen die de meeste voedingsstoffen plunderen in het voedsel dat door uw kat wordt geconsumeerd.

Lees ook:   hills prescription diet kat

Als gevolg hiervan kan uw kat van kwaliteit, uitgebalanceerd en in kwantiteit eten, hij zal voortdurend honger hebben of zelfs plotseling afvallen, tenzij hij van deze parasieten af is. Bovendien Hun langdurige aanwezigheid kan zijn gezondheid negatief beïnvloeden. Om uw kat hier beter tegen te beschermen, wordt regelmatig ontwormen geadviseerd.

Hij lijdt aan hyperthyreoïdie

Hyperthyreoïdie is belangrijk Een van de ziekten die de eetgewoonten bij katten kunnen beïnvloeden. DeFection resulteert over het algemeen in een abnormaal hoge afscheiding van hormonen door de schildklier, wat zal leiden tot een toename van het metabolisme en een daaruit voortvloeiend gebruik van calorieën.

Polyfagie blijft een van de kenmerkende symptomen van deze ziekte, dat wil zeggen overmatig eetgedrag (neiging om te veel te eten, veel water te drinken), evenals honger die onverzadigbaar lijkt. Als dit het geval is voor uw kat, raadpleeg dan zo snel mogelijk een dierenarts.

Hij lijdt aan kattendiabetes

Kattendiabetes heeft een duidelijke invloed op het voedingsgedrag en het metabolisme van katten die getroffen zijn. Afhankelijk van het geval kan de ziekte leiden tot een afname van de eetlust of een aanzienlijke toename van de eetlust, daarom een verlangen om te eten en constante honger.

Net als bij hyperthyreoïdie kan uw kat met diabetes polyfagie hebben. Je zult merken dat hij een grote eetlust heeft, veel meer eet dan voorheen, maar paradoxaal genoeg gewichtsverlies ervaart. Andere symptomen zoals vermoeidheid, overmatige dorst en constante drang om te plassen moeten u waarschuwen en rechtvaardigen een veterinair overleg.

Hij verveelt zich gewoon

In een context die deze keer iets minder eng is, de honger van je haarbal kan worden verklaard door het feit dat het zich verveelt. Begrijp dat katten dieren zijn die stimulatie nodig hebben.

Lees ook:   Kattenknipoogjes: Betekenis van de geheime taal tussen mens en kat

Als ze niet langer in appartementen kunnen jagen zoals in de natuur, moeten ze zich op zijn minst kunnen vermaken en regelmatig kunnen sporten. Je zult het begrepen hebben, als een oplossing om een einde te maken aan deze indirecte honger van je kat, Je hoeft hem alleen maar een paar speeltjes aan te bieden en een deel van je tijd met plezier met hem door te brengen..

Grote kat liggend

Hij is gestrest

Stress en angst staan niet los van het feit dat je haarbal altijd honger heeft. Een plotselinge verandering in gewoonten, zoals het veranderen van schema’s, frequentie of aantal maaltijden, kan voldoende zijn om uw kat te stressen.

Omdat hij waarschijnlijk bang is om op te raken, zal hij zich haasten om zijn eten op te slokken en merken dat hij honger heeft in plaats van verwacht.

Hij zoekt je aandacht

Je weet het misschien niet, maar Je kat die doet alsof hij honger heeft, probeert misschien gewoon je aandacht te trekken.

Dit zal met name het geval zijn als hij heeft gemerkt dat je meestal reageert door hem voedsel te geven wanneer hij je miauwend benadert of naar je staart. In plaats van systematisch zijn kom te vullen, probeer je de behoeften van je kleine kat beter te begrijpen of speel je gewoon met hem op dit moment.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.