▷ 9 trucs die werken om kattenbakvulling te voorkomen

Een nestje dat erg vervelend kan stinken en onaangenaam voor u, zowel voor de gezondheid van uw kleine katachtige als voor uw gasten. Gelukkig liggen de oplossingen om jezelf te beschermen tegen nare afvalgeuren of ze te neutraliseren in Eenvoudige en effectieve trucjes die je zonder problemen in de praktijk zult brengen.

Om u alle hulp te bieden die u nodig heeft, stellen we hieronder voor, 9 bewezen trucjes die werken, om te voorkomen dat de kattenbak te sterk ruikt.

Kies beddengoed van goede kwaliteit

De keuze van het type kattenbakvulling is doorslaggevend in de preventie en bestrijding van nare geurtjes. Afhankelijk van het type materiaal vindt u 3 soorten kattenbakvulling op de markt, maar niet alle zijn gelijk: mineraalstrooisel, groentestrooisel en silicastrooisel.

In ieder geval, om gemakkelijk een beslissing te nemen, moet u rekening houden met de kracht van urineabsorptie en het vermogen om geuren effectief te neutraliseren. Over het algemeen is plantenstrooisel meer absorberend dan mineraalstrooisel, en silicastrooisel is het meest efficiënt op de markt, maar is ook het duurste.

Bij Univers chat Wij raden groentebrokken aan voor katten zoals Cat’s Best OkoPlus nestje, dat we gebruiken voor onze kleine Tourim.

Beknibbel niet op het onderhoud van de kattenbak van uw kat

Het verwaarlozen van het onderhoud van de kattenbak van uw kat is de beste manier om slechte geuren aan te trekken. Wacht niet op de verspreiding van geuren in uw kamers om na te denken over het behoud ervan. Eenvoudige gebaren die met relatieve frequentie worden toegepast, voorkomen dat u een nest krijgt dat stinkt. Pak de uitwerpselen van je kat dagelijks op met een geschikte schop.

Lees ook:   royal canin natvoer

Overweeg om de kattenbak van uw kat regelmatig te vervangen

Of u nu groente-, mineraal- of silicastrooisel gebruikt, u moet nadenken over het vervangen van de kattenbak van uw kat op het juiste moment en verwijder vooral het grootste deel van het afval regelmatig. Zwerfvuil houdt na een bepaalde periode (gedefinieerd door de fabrikant) op effectief te zijn en moet worden vervangen om te voorkomen dat geuren zich verspreiden.

U moet ze meer of minder regelmatig vervangen, afhankelijk van de gebruiksfrequentie van uw kat, minstens één keer per week.

Rood kitten in plantenbakvulling

Investeer in een toilethuis uitgerust met een koolstof- of automatisch filter

Beter geschikt dan een kattenbak die gewoon in de open lucht wordt achtergelaten, hebben kattentoilethuizen het voordeel dat ze de discretie bieden die uw kat nodig heeft en gesloten zijn. Dit maakt het mogelijk om geuren te beperken en hun diffusie te beperken. Bovendien zijn ze meestal uitgerust met een koolstoffilter dat slechte geuren absorbeert en neutraliseert.

Een ander alternatief is ook om een zelfreinigend nest te kiezen, het is Een radicale oplossing om van zwerfvuil en geuren af te komen, leeg gewoon de tank in de vuilnisbak en voila.

Vind de perfecte locatie voor de kattenbak

Tot slot de positie van Het toilethuis van uw kat is ook bepalend voor het optimaal functioneren van de kattenbak en beter geurbeheer. Plaats hem niet in een afgesloten en moeilijk toegankelijke ruimte, vooral niet in de buurt van zijn voedsel of water, in welk geval uw kat zijn behoeften elders kan verlichten. Aan de andere kant moet je plaats het in een ruime, goed geventileerde of geventileerde ruimte, waar uw kat zonder beperkingen zijn behoefte kan doen.

Lees ook:   Niezen bij katten: oorzaken & remedies

Zuiveringszout en witte azijn, twee natuurlijke en effectieve luchtverfrissers

Een van de vele deugden die aan deze twee natuurlijke producten worden erkend, is hun ontgeurende kracht. Verstandig gebruikt, natriumbicarbonaat is zeer effectief in het absorberen en neutraliseren van strooiselgeuren. Meng gewoon een kleine hoeveelheid zuiveringszout in de kattenbak van je kat..

Wat witte azijn betreft, het is net zo effectief tegen de meest hardnekkige slechte geuren, hoewel minder aangenaam voor Gebruik vanwege de sterke geur. Gebruik witte azijn tijdens het schoonmaken om de bodem van de lade af te vegen zwerfvuil en slechte geuren zullen verdwijnen.

Gebruik geurvernietigende producten

Als u de voorkeur geeft aan een aangenamere en relatief geurige methode terwijl u net zo effectief blijft als witte azijn, dan is het gebruik van kattenurine geurvernietigers de oplossing die u moet gebruiken.

Effectiever dan gewone luchtverfrissers die eenvoudig geuren maskeren, geurvernietigers zijn reinigingsproducten die u helpen om geurtjes van huisdieren en kattenbakgeuren effectief te elimineren. Bovendien bevatten ze werkzame stoffen die de proliferatie van bacteriën stoppen die verantwoordelijk zijn voor slechte geuren.

Verkrijgbaar in de vorm van vaporizers, is er een zeer gevarieerd assortiment met verschillende smaken om te kiezen op basis van uw voorkeuren.

Kies voor een dieet in overeenstemming met het natuurlijke dieet van uw kat

Een stinkende kattenbak is ook vaak het gevolg van een slecht dieet.. Low-end brokjes of traktaties, voedingsmiddelen die chemicaliën of ingrediënten bevatten die niet geschikt zijn voor het natuurlijke dieet van uw kat, zullen de neiging hebben om zeer sterk ruikende ontlasting te veroorzaken. Een terugkeer naar een kwaliteitsdieet en in overeenstemming met het strikte carnivoordieet van uw kat zal het probleem verhelpen, bijvoorbeeld op graanvrije brokjes.

Kat eet goed

Eet goed voor een betere doorvoer

Probeer de kattenbakvulling

Deze eenvoudige en effectieve truc is om een waterdichte kattenbak te krijgen die je vervolgens op de kattenbak van je kat plaatst. Door te voorkomen dat het strooisel in contact komt met het oppervlak van de bak, zal de zak de uitwerpselen vasthouden zodat ze niet in de bak worden ingebed. Dan is het handiger voor u om de zak te legen om er vanaf te komen. Totdat je kunt investeren in de aanschaf van een geschikte tas, kun je het altijd proberen met een plastic zak.

Lees ook:   Munchkin British Shorthair Mix: Pics, Facts, Temperament & Traits

Bonus: leer je kat naar de wc te gaan

Klinkt vreemd? Maar het is mogelijk, het is de ultieme truc om die zwerfvuilverhalen op te lossen die stinken., geen kattenbak meer hebben maar een kat die in het toilet gaat poepen. Het is heel goed mogelijk om uw kat te leren zijn behoefte te doen op het toilet.

Er zijn ook kits om je kat te leren zijn behoefte te doen op het toilet, in het begin is het ding leuk om op te zetten en we realiseren ons snel het principe voor de kat om in het toilet te plassen.

Aan de andere kant is het trekken van de jacht een ander verhaal, we kennen geen meester die nog geslaagd is!

En jij wat zijn je tips om te laten zinken dat de geur van het nest je niet binnendringt?

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.