▷ Brokjesdispenser op het lichtnet of met batterijen: wat te kiezen?

We kunnen je nooit genoeg vertellen: om je kat effectief te voeden, zelfs als je weg bent, is er niets beter dan een goede automatische brokdispenser. Alleen Dit type apparatuur bestaat voornamelijk op 2 voedingsmodi: netspanning en batterijen.

Netvoedingsdispensers voor kattenvoer en dispensers op batterijen hebben elk hun sterke en nadelen, afhankelijk van de duur van uw afwezigheid, de locatie van de apparatuur en budgetbeperkingen.

De brokdispenser op het lichtnet

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de brokdispenser op het lichtnet aangedreven door een stopcontact. Je hoeft dus alleen maar thuis een goede plek te vinden en het apparaat op een stopcontact te laten opscheppen, zodat kitty eindelijk van zijn brokjes kan genieten. Met deze voedingsmodus, U hoeft zich geen zorgen te maken over het vervangen van de batterijen, wat zeer economisch is.

Er is echter de andere kant van de medaille. Aangezien dit apparaat uitsluitend afhankelijk is van een stopcontact, is het wordt daarom totaal nutteloos wanneer het per ongeluk wordt losgekoppeld door de kat of in geval van een stroomstoring.. Dus wanneer u een brokdispenser op het lichtnet gebruikt, moet u er rekening mee houden dat uw kat deze tijdens uw afwezigheid kan loskoppelen. Als je bovendien enkele dagen weg bent, kan de arme kat sterven van de honger.

Houd er ook rekening mee dat in het geval van een stroomstoring, zelfs voor een paar seconden, sommige distributeurs hun instellingen verliezen en stoppen met werken, zelfs wanneer de stroom terugkeert. Dit zal dezelfde gevolgen hebben als de hierboven genoemde. Ten slotte, omdat de netdispenser alleen kan worden gebruikt als er een stopcontact is, vormt dit een ernstig mobiliteitsprobleem.

Lees ook:   Nierproblemen bij katten: oorzaken, symptomen & zorg (dierenartsadvies)

De brokjesdispenser met batterijen

Omdat de batterijbrokkendispenser slechts een paar batterijen nodig heeft om te werken, heeft hij het voordeel dat u uw haarbal overal kunt voeden: keuken, woonkamer, tuin, … Je kunt het zelfs meenemen op je reizen met kitty.

Met dit type distributeur kunt u meerdere dagen in alle rust weg zijn, omdat het is niet afhankelijk van stopcontacten.

Echter U moet regelmatig het laadniveau van de batterijen controleren en ze regelmatig vervangen. Dit vergt een fors budget, of is in ieder geval duurder dan kiezen voor een distributeur op sector.

Tot slot, wat te kiezen?

Kortom, het wordt ten zeerste aanbevolen gebruik een automatische brokdispenser aangedreven door een stopcontact als u niet gewend bent om langer dan een dag weg te zijn en als u de locatie van het apparaat niet vaak hoeft te wijzigen. Bovendien heeft u het voordeel dat u geen uitgaven doet om batterijen te vervangen.

De accudispenser daarentegen past beter bij u als u vaak beweegt, met of zonder uw kat.

Tot slot, als u wilt genieten van de voordelen van deze twee distributeurs met één en hetzelfde apparaat, goed nieuws voor u: Er zijn ook modellen die zowel op het lichtnet als met batterijen werken !

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.