▷ Checklist voor voordat je met je kat op vakantie gaat

De zomer is bijna hier en daarmee komen de feestdagen. Als u van plan bent om met uw gezin te gaan terwijl u een kat heeft, moet het vertrek bepaalde praktijken gehoorzamen die u garanderen dat u sereen met een gelukkige kat vertrekt. Als uw kat niet per se gewend is aan lange reizen of om zijn woonplaats te veranderen. Hier is een checklist die u zal helpen zich voor te bereiden op uw vertrek.

Gezondheidspunten

De gezondheid van uw kat is net zo belangrijk als die van u of uw gezin. Voeg naast waterbakken een voerbak toe met de juiste hoeveelheid van zijn premium kattenbrokken of patés.

Voor de volgende twee punten, aarzel niet om naar de dierenarts te gaan, zodat alles in orde is.

  • Afhankelijk van uw bestemming, vergeet niet om de juiste vaccins toe te dienen, afhankelijk van waar u naartoe gaat.
  • In de zomer is een antiparasitair middel een onvoorwaardelijk middel tegen vlooien en teken, vooral als uw kat graag in het gras of in het bos snuffelt, zoals sommige rassen zoals de beagle, die avonturiers zijn voor het eeuwige!

Als u een EHBO-kit voor uw gezin plant, moet u er ook een voor uw kat verstrekken, waaraan u zijn gezondheidsdossier moet toevoegen. Voor een reis naar het buitenland, vergeet niet om het paspoort en de identiteitskaart van uw kat mee te nemen. Doe wat vooronderzoek naar het adres van de dierenarts die het dichtst bij uw vakantieplek ligt.

Inzichten in transport

Chat op reisDe kat is een emotioneel gevoelig dier. Wanneer hij uit zijn comfortzone gaat, voelt hij zich onveilig en zijn gedrag laat dit heel goed zien. Het is niet zo makkelijk te bewegen als bijvoorbeeld een hond. Ook kan hij onder sterke stress agressief worden en dit is voelbaar in zijn lichaamsbouw.

  • Zijn haren borstelen, vooral die van zijn staart en rug
  • Hij trekt zijn klauwen uit, klaar om aan te vallen
  • Het miauwt onafgebroken en hees
Lees ook:   Trim de nagels van je kitten in 4 stappen: dierenarts-gekeurd advies!

Of u nu in een auto zit of het openbaar vervoer gebruikt, uw kat moet voorbereid zijn op deze expeditie. Als je wilt dat hij kalm is, geef hem dan het gevoel dat hij nog thuis is. Om dit te doen, doe het in zijn krat of een draagtas en zorg ervoor dat je van tevoren kalmerende feromonen spuit.

Plan ook een anti-misselijkheidsbehandeling en anxiolytica, voor katten die reizen niet goed kunnen verdragen.

Comfortpunten

Hoezeer u ook denkt aan het meenemen van uw zonnebrandcrème, uw zwemkleding, het zal nodig zijn dat uw kat in de beste omstandigheden van comfort is. Uw krat of draagtas moet worden voorzien van een handdoek om een klein ongelukje, plassen in de transportkist of zelfs de grote commissie tijdens de reis te voorkomen. Een afwikkelmat of Sopalin zal ook de truc doen.

Aan de andere kant zou een deken, een kussen of een deurmat niet te veel zijn. Behaag hem ook door zijn favoriete speelgoed mee te nemen zodat hij tijdens de reis, maar ook tijdens de vakantie kan spelen als je er eenmaal bent. Vergeet het strooisel, de schop en de kattenbak niet.

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.