Sacred Mutual of Burma: Vind de juiste ziektekostenverzekering voor deze raskat


Gekenmerkt door zijn middellange, zachte en zijdeachtige vacht, evenals zijn grote blauwe ogen en zijn speciale karakter, is de Heilige Birma een gouden binnenkat. Naast de vele ziekten die alle katten gemeen hebben, kan het echter worden getroffen door andere pathologieën die specifiek zijn voor zijn ras, relatief ernstig.

Zoek een verzekering voor uw Heilige Birma

✅ Kortom, de ideale ziektekostenverzekering voor je Heilige Birma is degene die je de formule biedt die het meest geschikt is voor je haarbal, evenals je zak. De beste manier om dit gemakkelijk te bereiken, is door een betrouwbare online verzekeringsvergelijker te gebruiken..

Vergelijk verzekeringen voor Heilige Birma

Om de ideale verzekering voor een raskat te vinden, moet u vooral rekening houden met de eigenaardigheid ervan, die hem onderscheidt van andere katten. Het enige wat je in gedachten moet houden is dat de heilige Birma een binnenkat is die zeer zelden naar buiten gaat en heel gemakkelijk kan verdwalen. Bovendien, omdat hij niet erg comfortabel is en gewend is aan de externe omgeving (hij mist soms aandacht en voorzichtigheid), kan hij ook het slachtoffer worden van een ongeluk.

Lees ook:   Wederzijds voor katten: Verlaag de prijs van de dierenarts met 80% met een kattenverzekering!

Ten slotte kan uw Heilige Birma, net als zijn soortgenoten van hetzelfde ras, naast de ziekten die bij alle katten voorkomen, ziekten ontwikkelen die zijn hart of nieren aantasten, evenals ringworm, peritonitis en zelfs ademhalingsmoeilijkheden. Natuurlijk heeft uw Heilige Birma, net als elke kat, ook preventieve zorg nodig, zoals vaccinaties, periodieke bezoeken aan de dierenarts, ontworming en andere antiparasitaire behandelingen.

Nog een laatste belangrijk punt: je moet ook rekening houden met je budget.

Ziektekostenverzekering voor Heilige Birma hoe werkt het?

Een mutual for Sacred Burma werkt precies als een ziektekostenverzekering voor mensen. Inderdaad, na het vinden van de verzekering en de optimale formule voor uw kat met behulp van de comparator, Het enige wat je hoeft te doen is je haarbal registreren en goed bijdragen, zodat de gedekte verzorging verzorgd kan worden..

Registratie of lidmaatschap: Om een ziektekostenverzekering voor uw kat af te sluiten, moet u meerderjarig zijn en in Frankrijk wonen. Vervolgens moet u een aantal documenten aan de verzekeraar overleggen, waaronder een chip- of tatoeagekaart, een certificaat van goede gezondheid van uw Heilige Birma, evenals een kopie van de registratie bij de LOOF als u er een heeft.

Bijdragen: Zodra de verzekering is afgesloten, hoeft u alleen maar bij te dragen volgens de periodiciteit (maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks) en de betaalmiddelen (creditcard, overschrijving, cheque, contant geld, …) die u met de verzekering bent overeengekomen.

Terugbetalingen en ondersteuning: Volgens de afspraken die zijn gemaakt in het contract met de mutualiteit over de gedekte ziekten en zorg, vergoedt de verzekering u een deel of zelfs alle kosten die zijn gemaakt om uw kleine katachtige te behandelen.

Lees ook:   Ontdek de intrigerende geschiedenis van de Orange Scottish Fold Cat

Voorbeeld van vergoeding van dierenartskosten dankzij een onderlinge verzekering

Bezorgd over de gezondheid van haar Heilige Birma genaamd Merlijn, besloot Margo hem te verzekeren bij Otherwise, zich abonnerend op de Essential-formule, die het beste bij hen past.

Eerste consult: 100 euro

Voor een eerste consult met de dierenarts gaf Margo in totaal 100 euro uit, wat neerkomt op de kosten van consultatie, vaccinatie en antiparasitaire producten.

Tweede consult: 650 euro

Na een ongeval met Merlin (aangereden door een auto) moest Margo dringend een tweede consult doen met de dierenarts. Na onderzoek bleek dat de kat last heeft van een breuk van de 2 voorpoten. Margo gaf in totaal 650 euro uit aan operaties.

Derde consultatie: 175 euro

Enige tijd later, nadat ze heeft gemerkt dat haar Heilige Birma niet stopt met krabben en zijn haar bedekt heeft met borden, neemt Margo hem mee voor een 3Þ consultatie. De dierenarts concludeerde een huidziekte en schreef de juiste behandeling voor. Resultaat: 175 euro uitbetaald om de kosten van consultatie, analyse en medicijnen te dekken.

Gelukkig is Margo verzekerd!

Voor de zorg van Merlijn gaf Margo in totaal 925 euro uit! Gelukkig is het verzekerd, want na de steun van de mutualiteit blijft het maar 215 euro betalen. Dit betekent voor Margo een prachtige besparing van 710 euro, naast het feit dat ze aan het einde van het jaar kan profiteren van een samenwerkingsbonus.

Wie zijn de Heilige Katten van Birma: Factsheet

Voor het eerst geïntroduceerd in Frankrijk in de jaren 1920, heeft de Heilige Birmese kat, nog steeds bekend als de Birmese kat, een relatief onduidelijke oorsprong. Volgens wat sommigen zeggen, werd deze mysterieuze kat uit Birma gebracht door een Engelsman of een Amerikaan. Na de Tweede Wereldoorlog bijna uitgestorven te zijn, is deze kat nu de 2Þ Favoriet van de Fransen, vooral dankzij zijn originele fysieke uiterlijk en zijn zeer bijzondere karakter.

Lees ook:   ▷ Kan een zwangere kat ontwormd worden?

Heilige Birma

Kenmerken van het Heilige van Birma

Vooral gekenmerkt door zijn blauwe ogen die het zo uniek maken, de Heilige Birma is een middelgrote kat (hij meet ongeveer 30 cm voor ongeveer 4 tot 7 kg) met een middellange en zeer zachte vacht. Het heeft ook een zwaar bot, evenals een goed ontwikkelde musculatuur.

Aan de karakterkant, Dit is een gevoelige en zeer rustige kat, maar die vooral graag energie kwijt is tijdens het spelen. Merk ook op dat als een binnenkat, het gemakkelijk gedesoriënteerd kan raken en buiten verloren kan gaan.

Het heilige van Birma: fragiele gezondheid of niet?

Naast de verschillende pathologieën die alle katten gemeen hebben, Het Heilige van Birma wordt mogelijk blootgesteld aan ziekten die zijn nieren en hart aantasten. Vanwege zijn vacht en de opstelling van zijn snuit is hij ook vaak vatbaar voor aandoeningen van de luchtwegen, huidziekten zoals ringworm en soms zelfs peritonitis. Daarom is het essentieel om een zorgverzekering af te sluiten voor je haarbal.

Wist je dat het Heilige van Birma een van de favoriete katten van de Fransen is?

Wist je dat Frankrijk bijna 12,7 miljoen huiskatten heeft voor ongeveer 60 verschillende kattensoorten? En het Heilige van Birma is een van de meest gewaardeerde!

Weet je wie de andere kattenrassen zijn lieveling van de Fransen? Hier zijn 3 rassen heel dicht bij de Heilige Birma.