▷ De Ragdoll: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijzen

Zeer aanhankelijk en met zijn grote blauwe ogen die specifiek zijn voor zijn ras, is de Ragdoll een kat die onderscheidt zich van anderen door zijn grote gezelligheid en het vermogen om een echt levend knuffeltje te worden. Maar voordat je erover nadenkt om het in je leven of gezin te verwelkomen, moet je het goed leren kennen, het is geen raskat zoals de anderen.

Van de oorsprong tot de modaliteiten van adoptie, door zijn karakter, zijn gezondheid, zijn opleiding, zijn dieet en zelfs zijn prijs, bieden wij u Een complete presentatie van deze raskat, om je te helpen het beter te leren kennen en vooral om te bepalen of het voor jou gemaakt is of niet.

De Ragdoll in video

De Ragdoll een ideale kat voor wie?

De Ragdoll is een binnenkat die niet noodzakelijkerwijs een grote ruimte vereist, waardoor het een ideale metgezel is voor mensen die in appartementen wonen. Het rustige, zachte en discrete karakter maakt het geschikt voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte.

Aan de andere kant Het is een sociale kat, erg gehecht aan zijn meester en die een hekel heeft aan eenzaamheid: hij heeft de neiging hem overal te volgen om zijn aandacht te vragen. Zo is het Een katachtige wordt niet aanbevolen voor mensen die het te druk hebben of vaker afwezig zijn. Evenzo zorgen zijn fysieke uiterlijk en de kwaliteit van zijn vacht ervoor dat hij een zorgzame en zorgvuldige meester nodig heeft om dagelijks voor hem te zorgen.

Ontstaan en geschiedenis van de Ragdoll

De Ragdoll is een kattenras van Amerikaanse oorsprong dat in 1963 in Californië verscheen. Het is gemaakt door een fokker genaamd Ann Baker, van een (gevaarlijke) kruising tussen een Angora Perzisch en een Heilige Birma. De Ragdoll ontleent zijn naam aan zijn verbazingwekkende eigenschap om zo zacht te worden als een “lappenpop” wanneer hij wordt gedragen.

De Ragdoll werd in 1971 erkend in de VS en internationaal door de FIFé in 1992. Dit ras, erg populair in Amerika en in sommige landen zoals Engeland en Scandinavië, heeft nog steeds moeite om zijn draai te vinden in Frankrijk, waar het sinds 1986 aanwezig is. Maar de trend lijkt te keren, want de Ragdoll trekt de laatste tijd steeds meer belangstelling van Fransen.

Lees ook:   Top 10 oorzaken van plotselinge dood bij katten

Fysieke kenmerken van de Ragdoll

Schattige Ragdoll katLengte en gewicht

De Ragdoll is een vrij grote kat met een lang rechthoekig lichaam. Op volwassen leeftijd, vrouwtjes kunnen een gemiddeld gewicht van 4 tot 6 kg bereiken. Wat betreft de Mannetjes ze zijn nog groter en imposant, ongeveer 9 kg.

Kop, ogen, oren en staart

Ragdolls hebben een middelgrote kop in de vorm van een afgeronde gelijkzijdige driehoek, met een plat voorhoofd dat eindigt in een lichte holte bij de neus, en een goed ontwikkelde, afgeronde snuit.

Ze hebben grote ovale ogen altijd blauw van kleur, een eigenaardigheid bij deze katachtigen die voorkomt dat ze in de war raken. Wat betreft de puntige oren, ze zijn goed rechtop in de vorm van een driehoek aan de uiteinden van het hoofd. Ten slotte hebben katten van dit ras robuuste poten en een lange staart die goed is geleverd en in pluim wordt gedragen.

Jas en vacht

De Ragdoll is een echte haarbal vanwege zijn overvloedige en zijdeachtige vacht. Het heeft middellang haar (kort op het gezicht, langer de rest van het lichaam) enigszins vergelijkbaar met dat van de Perzische. Wat betreft de jurk, het komt in 3 variëteiten: basiskleurpunt in effen kleur (roomwit) met donkerdere uiteinden; een busjejurk met uitsluitend kleuren op het hoofd, de oren en de staart, waarbij het lichaam wit blijft tot aan de benen; eindelijk een tweekleurige jurk.

Ragdoll gedrag

De essentie van wat de Ragdoll uniek maakt, ligt in zijn gedrag en karakter. T is Een bijzonder zachte, kalme en discrete kat. Zeer aanhankelijk, Agressiviteit en geweld zitten niet in de aard. Ondanks zijn imposante grootte is het een geduldige en knuffelige kat die nooit klauwen uitkomt, wat een goede zaak is als je kinderen hebt.

Bovendien Het is een zeer sociale kat die de aanwezigheid van zijn soortgenoten of andere huisdieren verdraagt evenals de entourage van zijn meester. Hij houdt van strelingen en wordt graag gedragen door familieleden. In lAls je je armen in je armen neemt, zul je gefascineerd zijn door het verbazingwekkende vermogen om te ontspannen en helemaal zacht te worden, waardoor je de indruk krijgt een levend pluche te zijn.

Lees ook:   Kies een goede voornaam in Z voor uw kat: lijst met achternaam in Z

Ten slotte waardeert hij ook de rust en het comfort van de bank, die zich bijna nooit buiten waagt. U zult merken dat het een kat is met weinig bezorgdheid en weinig gevoeligheid voor pijn, die geen gevaar waarneemt. U zult daarom oppassen dat u hem niet onbeheerd naar buiten laat gaan met het risico hem bloot te stellen aan ongelukken.

Gezondheid en zorg op de Ragdoll

Het is gebruikelijk dat de Ragdoll bepaalde erfelijke ziekten ontwikkelt die specifiek zijn voor zijn ras, maar ook andere ziekten die bij alle katten voorkomen. De eerste genetische ziekte die het beïnvloedt, is feline hypertrofische cardiomyopathie, die zich manifesteert door een vergroting van de wanden van het hart en af en toe kortademigheid. Bovendien wordt Ragdoll blootgesteld aan polycystose, een nieraandoening als gevolg van de kwetsbaarheid van de nieren.

In het belang van het beschermen van uzelf tegen deze gezondheidsrisico’s, wij adviseren u om een ziektekostenverzekering af te sluiten die is ontworpen voor de Ragdoll. Maar zorg ervoor dat u hem daarvoor alle preventieve zorg en vaccins (tyfus, coryza, leukose, anti-hondsdolheid, enz.) biedt die bedoeld zijn om hem te beschermen tegen deze specifieke ziekten of die alle katten gemeen hebben.

Bovendien heeft de Ragdoll de neiging tot overgewicht, een probleem dat kan worden geaccentueerd door zijn gebrek aan activiteit. U moet daarom bijzonder waakzaam zijn over de kwaliteit en kwantiteit van het voedsel dat moet worden geserveerd.

Heeft de Ragdoll een specifiek voer nodig?

De Ragdoll heeft geen rasspecifiek voer nodig. Zoals alle katten heeft het een gezond en uitgebalanceerd dieet nodig, zonder voedingssupplementen, en perfect aangepast aan zijn strenge carnivorendieet. Met andere woorden, voedsel (nat en droog) rijk aan dierlijke eiwitten, vitamines en andere mineralen die essentieel zijn voor de groei en het onderhoud van het lichaam van het dier.

Bovendien moet het een dieet zonder granen, suikers of andere producten die niet geschikt zijn voor vleesetende dieren. Net zoals je moet voorkomen dat je hem menselijk voedsel geeft.

Welk budget heb je een Ragdoll?

Verschillende criteria spelen een rol bij het bepalen van de kosten van het aanschaffen van een Ragdoll, en onder deze omstandigheden is het moeilijk om u een vaste prijs te geven. Onder de verschillende criteria die de kosten beïnvloeden, kunnen we onder andere opmerken: stamboom, kwaliteit van de vacht, fokken, registratie in de LOOF, maar ook het geslacht van de kat.

Het kopen van een Ragdoll kitten bij een fokker kost u:

  • Voor een man ongeveer 600 € tot 2900 €, of gemiddeld 1113 €.
  • Voor een vrouw ongeveer 600 € tot 2900 €, of gemiddeld 1129 €.
Lees ook:   Kattenaften: oorzaak, symptomen en behandeling (60 karakters)

Accessoires aangepast aan de Ragdoll

Niet alle kattenaccessoires zijn noodzakelijkerwijs nuttig of geschikt voor de Ragdoll, je moet de voorkeur geven aan het gebruik van accessoires die aan de belangrijkste behoeften voldoen. Voor hygiëne heeft hij bijvoorbeeld een nest nodig. Evenzo, om je dorst te lessen met vers en gezond water op een dagelijkse basis, kan een waterfontein praktisch zijn.

Bovendien heb je begrepen dat sommige Ragdolls onsportieve katten zijn die de neiging hebben om op banken te hurken. Om hun interesse te wekken en hun fysieke fitheid te behouden, is praktisch speelgoed nodig: snoepballen, kattenbomen of krabpalen bijvoorbeeld. Houd er ten slotte rekening mee dat deze verschillende accessoires moeten worden aangepast aan de grootte en grootte (groot of gemiddeld) van je Ragdoll.

Goodies voor Ragdoll liefhebbers

Top 1

De ragdoll

Foto’s van Ragdoll

Waar adopteer je een Ragdoll?

Omdat de Ragdoll een raskat is, zijn de beste plaatsen voor zijn adoptie catteries of professionele fokkerij en schuilplaatsen. Inderdaad, professionele fokkers zetten zich in voor het welzijn van dieren en het behoud van de kenmerken van het ras. Hetzelfde geldt voor asielen die katten van verschillende afkomst verzorgen.  Door voor deze plekken te kiezen weet je zeker dat je een gezonde Ragdoll adopteert.

Naast deze plaatsen kun je ook adopteren van een individu. Inderdaad, sommige mensen worden soms geleid om zich af te scheiden van hun kleine katten en op zoek te gaan naar een nieuw pleeggezin voor hen, door advertenties (vaak online). Als u van een persoon wilt adopteren, raden wij u aan dit te doen met een persoon die u kent en niet om’een vreemdeling, om betrokkenheid bij de handel in dieren te voorkomen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Abessijn: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Mumbai: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

American Bobtail: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Russian Blue: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Siberisch: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Highland Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Sphynx: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Scottish Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Perzisch: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

De kartuizer: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.