5 dingen om te weten over deze koninklijke verschijningskat

Beschouwd als een van de oudste en beroemdste kattenrassen ter wereld, is de Perzische een aanhankelijke en sociale kat, wat het geluk is van veel Franse gezinnen.

Het heeft echter een relatief fragiele gezondheid in vergelijking met andere kattenrassen en vereist vooral een meester die toegewijd genoeg is om ervoor te zorgen, omdat het regelmatig onderhoud vereist. Hieronder staan 5 belangrijke dingen die je absoluut moet weten over perzisch.

Een kat met een majestueuze en atypische uitstraling

Perzische raskat

De Perzische kat is begiftigd met grote elegantie. Het koninklijke uiterlijk dat eruit voortkomt, komt deels voort uit zijn lange en majestueuze vacht met een zeer fijne en zijdeachtige textuur. Onder zijn dichte vacht verschijnt een lichaam in rondheid, massief en gespierd, wat hem een indruk van kracht geeft. Maar zijn grootste bijzonderheid, degene die het zo gewaardeerd maakt, is zijn afgeronde kop, zijn grote heldere ronde ogen, evenals zijn stompe neus en geplette snuit die het een aristocratische uitstraling geven.

Het heeft rust en stilte nodig

twee Perzische raskatten

De Perzische hecht waarde aan rust en kalmte en is vrij routineus. Daarom past het zich niet aan een lawaaierige omgeving of plotselinge veranderingen aan. Hij is behoorlijk gecomponeerd, discreet en toont weinig interesse in de activiteit. Bovendien heeft hij geen bijzondere zorg voor eenzaamheid.

Lees ook:   struviet kattenvoer

Merk ten slotte op dat de Pers weet hoe hij aanhankelijk moet zijn tegenover zijn eigenaar, zachtaardig tegenover kinderen en tolerant tegenover andere dieren, zolang ze zijn rust niet verstoren.

Een kleine katachtige met een relatief fragiele gezondheid

Kitten ras Perzisch

De gezondheid van de Perzische is vrij fragiel vanwege de ernstige genetische ziekten waarvoor zijn ras vatbaar is. De meest terugkerende zijn nier- en ademhalingsstoornissen, evenals huidproblemen. Daarnaast heeft hij de neiging om overgewicht te hebben. Kortom, de Perzische heeft een gezond dieet, regelmatige zorg en een goede dosis genegenheid van zijn meester nodig om een lang, gelukkig en bevredigend leven te hebben (een levensverwachting van 15 tot 18 jaar).

Perzisch vereist veel behandelingen

Perzische raskat

Het is noodzakelijk om minstens één keer per dag te poetsen om de vorming van knopen te voorkomen. Verzorging is des te essentiëler, omdat het aanzienlijke haaruitval ervaart. U beperkt dus eventuele spijsverterings- of ademhalingsstoornissen die verband houden met de inname van haarballen.

Bovendien hebben de ogen van de Perzische de neiging om waterig te worden en moeten daarom regelmatig worden schoongemaakt om de ophoping van onzuiverheden te voorkomen. Zoals je zult hebben begrepen, heeft deze majestueuze kat een toegewijde en beschikbare meester nodig.

Dit is een van de meest verlaten katten in Frankrijk!

Outdoor Perzische ras kat

Als de Perzische een van de beroemdste rassen ter wereld is en Frankrijk in het bijzonder, heeft het ook het record voor de meest verlaten kat. Inderdaad, volgens spa-statistieken is bijna 70% van de verlaten katten in Frankrijk Perzen. Trieste realiteit voor zo’n gewaardeerde katachtige. Daarom is het belangrijk op te merken dat deze kleine katachtige in de eerste plaats bedoeld is voor geduldige, toegewijde en zorgzame mensen, om niet de ervaring van verlating te hoeven beleven.

Lees ook:   royal canin sterilised appetite control

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.