▷ Hoe katten weg te houden? 7 tips om katten gemakkelijk weg te jagen

Om katten gemakkelijk uit de buurt van je leefomgeving te houden, is er een hele reeks trucs en processen die je kunt gebruiken. Om u te helpen vind snel de perfecte tip voor jou, hebben we ervoor gezorgd dat we de meest praktische, eenvoudige en effectieve methoden hebben geselecteerd.

Hieronder onthullen we onze selectie van 7 tips om elke kat weg te jagen. Je zult ook alles vinden wat ongewenste katten naar je huis kan trekken, en ook alles wat je niet moet doen als je ze probeert af te weren.

7 praktische tips om katten makkelijk weg te jagen

Een kat wegjagen met een kattenverjager kan zelfs gemakkelijker blijken te zijn dan je dacht. Door een of twee onderstaande tips te volgen, realiseert u dit voor uzelf.

Gebruik ultrasone repellers

Het is een ietwat harde aanpak, maar het is waarschijnlijk de meest effectieve en verstoken van enig gevaar en elke drastische intentie jegens ongewenste dieren.

Ultrasone repellers zijn producten van moderne technologie die katten afstoten door middel van geluid en licht. Inderdaad, bij het naderen van de kat zendt het apparaat een hoogfrequente echografie en een sterk licht uit dat de kat kortstondig schaadt, die vervolgens het poeder van escampette neemt.

Lees ook:   De fascinerende aantrekkingskracht van katten op brood

Gebruik zelfgemaakte insectenwerende middelen

Veel brouwsels hebben zich ook bewezen in de dagelijkse strijd tegen katten. Over het algemeen zeer eenvoudig te bereiden, ze garanderen u om katten uit de buurt van uw leefomgeving te houden.

Natuurlijke insectenwerende middelen zijn meestal spray sprays gemaakt met azijn, citroen, mosterd, zwarte peper, citroengras, essentiële oliën en vele anderen. Kook bijvoorbeeld citroen met azijn en spuit de warme oplossing in de te beschermen ruimtes. De geur is aangenaam voor mensen, maar katten haten het.

Gebruik afstotende mulches

Mulches gemaakt van citrusvruchten, tabak of koffiebonen hebben het dubbele voordeel dat ze effectief zijn in het afschrikken van katten en uitstekend zijn voor het milieu.

Plaats mulch in je tuinen, tussen je planten buiten, in de buurt van je vuilnisbakken en overal waar je hebt gemerkt dat katten je kwaad gaan doen.

Knaagdieren wegwerken

Knaagdieren zijn de favoriete prooi van katten. Als uw huis wemelt van de knaagdieren, zullen de omliggende katten het zien als hun favoriete kleine restaurant. Het idee is simpel: door ratten, muizen en andere knaagdieren kwijt te raken, bescherm je jezelf ook tegen roofdieren.

Gebruik eetbare of zelfgemaakte producten om ratten en muizen uit je huis te verdrijven en katten zullen niet voor je komen jagen. Anders kunt u uiteindelijk de aanwezigheid van deze katten waarderen …

Beveilig uw vuilnisbakken

Als buitenlandse katten de hele tijd naar je huis komen, is dat waarschijnlijk omdat ze op zoek zijn naar voedsel, dat ze gewend zijn te vinden in je vuilnisbakken. Een goede truc om deze ongewenste kleine katten weg te houden, is om ze geen reden te geven om terug te komen.

Lees ook:   3 stappen: Leer je Maine Coon aan de lijn te lopen!

Maak er een gewoonte van om altijd te controleren of al je vuilnisbakken goed gesloten zijn, en indien mogelijk met een slot dat de kat niet ongedaan kan maken. Zorg er daarnaast voor dat er geen sporen van voedsel (die katten kunnen aantrekken) overlopen.

Gebruik automatische sprinklers

Het is bij iedereen bekend dat katten niet van water houden. Je kunt deze informatie gebruiken om ze je huis te laten ontvluchten zonder er wreed uit te zien.

Inderdaad, door automatische sprinklers in uw woonomgeving te hebben, kunt u volledig van katten afkomen die u storen. Wanneer het dier nadert, geven de sprinklers kort water af om aan te geven dat het niet welkom is. 2 tot 3 van dergelijke ongelukkige ervaringen zullen genoeg zijn om hem ervan te weerhouden terug te keren.

Afstotende planten planten

De natuur zit vol met een breed scala aan planten die katten helpen afstoten. Aarzel niet om wat in je moestuin te planten, om naburige katten weg te houden, het decor zal groener zijn!

Zo kun je hier en daar rue officinale, eucalyptus, citroengras planten in je moestuin. Hun stekels scherpe en / of hun sterke geuren zullen voldoende zijn om deze kattenplagen weg te houden.

Waarom komen katten naar mijn huis?

Kat beklimt hek van een tuin Er zijn verschillende redenen die het feit kunnen rechtvaardigen dat katten bij u thuis komen. Een kat kan bij toeval bij u thuis aankomen tijdens zijn lange dagelijkse escapades, of om in uw tuin te bevallen. Het kan er ook zijn omdat het op zoek is naar voedsel, en in dit geval zal het achter je afval aan gaan of op prooien (vogels, knaagdieren, …) in je moestuin gaan jagen.

Eindelijk Een kat kan vaak bij u thuis komen omdat hij zijn markeringen al heeft gemaakt. Inderdaad, na het poepen en / of urineren op specifieke plaatsen, beschouwen katten ze als een integraal onderdeel van hun eigen territorium en gunnen ze zichzelf elke vorm van vrijheid.

Lees ook:   Top 10 Diabetische Kattenvoer 2023: Beoordelingen & Topkeuzes Canada

Wat je niet hoeft te doen om een kat weg te houden

Net als bij veel andere levensinspanningen is er altijd een bepaalde rode lijn die niet mag worden overschreden. Of het dier nu van jou is of niet, Houd er altijd rekening mee dat het probleem is om de kat weg te houden en niet om hem voor het leven te traumatiseren, zijn gezondheid gevaarlijk te schaden of erger., om zijn leven te proberen. Hier zijn enkele dingen die je niet moet gebruiken om een kat weg te jagen:

Het gebruik van gifstoffen voor katten

Alleen al het denken erover zou je moeten stoppen in je sporen! Dit is een extreme optie om helemaal niet te overwegen. Bovendien kan het hebben van dergelijke stoffen in uw huis gevaarlijk zijn voor uw huishouden. Kinderen kunnen het per ongeluk binnenkrijgen.

Het gebruik van giftige insectenwerende middelen voor katten

Deze procedure moet ook worden vermeden om dezelfde redenen als de vorige. Daarnaast is de kans groot dat je zelf je tuinflora beschadigt.

Het gebruik van angst

Katten zijn emotioneel ultragevoelige dieren. Een kat bang maken voor wie ver gaat, kan ter plekke effectief zijn. Maar als hij gedesoriënteerd is, kan hij erg agressief worden en kun je alleen jezelf de schuld geven.

Maak de kat nat

Het haar van de kat vertegenwoordigt zijn verdedigingsbarrière tegen het soms extreme weer van de natuur. Het gieten van een aanzienlijke hoeveelheid water op een kat, vooral bij koud weer, is gewoon wreed.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.