▷ Hoe verwijder je een teek van je kat?

Zoals vlooien, Teken zijn externe parasieten die zich voeden met het bloed van uw kat. Afgezien van ontstekingsreacties en abcessen, Ze kunnen indirect gevaarlijke en levensbedreigende ziekten overbrengen op uw kleine katachtige, inclusief hemobartonellose.

Daarom is het verwijderen van een teek bij uw kat een dringende operatie!

Omdat de teek zich echter stevig aan de huid van uw kat hecht met behulp van zijn schroefvormige mond (het rostrum), is elke handmatige verwijdering een bijzonder delicate en zelfs gevaarlijke operatie.

In het volgende vindt u Alle tips om effectief een teek van uw kat te verwijderen, en dat veilig gedaan.

Inhoudsopgave

Wat is een teek?

KattenteekEen externe parasiet van vele soorten, waaronder paarden, knaagdieren, honden en natuurlijk katten, de teek is een bloedzuigende mijt (die zich voedt met bloed). Dankzij het rostrum hecht het zich aan uw kat om het bloed te consumeren. Hoewel ze het hele jaar door in de natuur te vinden zijn (bos, borstel en zelfs tuin), Teken zijn bijzonder aanwezig en actief tijdens periodes van mild klimaat, vooral in de lente en de herfst.

Lees ook:   Hoe lang kan een kitten alleen thuis blijven? Belangrijke informatie!

Zijn teken gevaarlijk?

Absoluut, de teek vormt geen echt gevaar voor de kat, afgezien van ontstekingsreacties of een abces, veroorzaakt door de perforatie van de huid van de kat door het rostrum van de parasiet. Maar soms, Teken dragen pathogene microben en kunnen deze daarom indirect overbrengen op katten.

Onder de meest ernstige en potentieel fatale pathologieën die teken op katten kunnen overbrengen, kunnen we voornamelijk hemobartonellose noemen, een ziekte die kattenrode bloedcellen of kattenborreliose (ziekte van Lyme) aanvalt en vernietigt die de vitale organen van de kat aanvalt.

Waarom is het belangrijk om teken van je kat te verwijderen?

Zoals u zult hebben begrepen, omdat teken ziekten direct of indirect op uw kat kunnen overbrengen, is het belangrijk en sterk aanbevolen om ze binnen 24 uur na fixatie te verwijderen. Merk ook op dat Als u de verkeerde techniek gebruikt om de teek te verwijderen, Je laat alleen haar besmette speeksel los in Het organisme van je kleine katachtige, en hallo schade!

Een vinkje handmatig verwijderen Vanuit het lichaam van je haarbal heb je twee methoden: gebruik je vingers door de teek tussen duim en wijsvinger te knijpen, of gebruik een gespecialiseerd instrument, een tekenhaak (of tekentrek). Vanwege de risico’s van besmetting van de kat in verband met het onjuist verwijderen van de teek, is het echter sterk aangeraden om de tekenhaak te gebruiken in plaats van vingers.

Hook Catcher verwijdert Pull Tick Pincet voor kleine grote hond kat paard anti teken menselijk kind pincet trekt lot kit 3 pincet set haken alle haren gemakkelijk verwijdert gereedschap + E boek gids aangeboden

Hook Catcher verwijdert Pull Tick Pincet voor kleine grote hond kat paard anti teken menselijk kind pincet trekt lot kit 3 pincet set haken alle haren gemakkelijk verwijdert gereedschap + E boek gids aangeboden

  • TICK DRAW: Met de Tick Twist voor kat, hond, verwijder gemakkelijk en veilig de hele teek, waardoor het risico op infectie en ernstige ziekten zoals de ziekte van Lyme wordt verminderd.
  • ANTI TICK DOG: De veiligste en gemakkelijkste manier om gevaarlijke teken te verwijderen. Gemaakt door een dierenarts, is de Tick Twist een effectief alternatief voor klikteek, tekenclip en tekenbuis …
  • TEKEN VERWIJDEREN: Verwijder de kop elke keer! Verwijder de teek zonder eraan te trekken, de vorm van onze tekentrekkingen is bestudeerd om het resultaat van het schoon verwijderen van de teek te garanderen. Verwijdert de teek netjes
  • TICK CLIP: De draaiende beweging is nodig om ervoor te zorgen dat geen enkel deel van de mond van de teek in de huid blijft wanneer de teek wordt verwijderd. Dit helpt het risico op overdracht van infectieuze agentia te minimaliseren, zoals babesiose en de ziekte van Lyme.
  • AANGEBODEN: Ons Franse merk is gespecialiseerd in hondenaccessoires. Neem contact met ons op voor GRATIS ondersteuning.

De juiste acties: wat u moet doen

  • Zodra je de teek hebt gevonden om uit het lichaam van je kleine katachtige te verwijderen, Spreid de haren rondom.
  • Dan schik de tekenhaak zo dat zijn poten de parasiet omringen.
  • Dan Draai de haak alsof je de teek wilt “losdraaien”, totdat het loskomt van het lichaam van uw kat.
Lees ook:   Wat u moet weten over acupunctuur bij katten

Eenmaal gevallen, verwijder de teek onmiddellijk door hem te doden, niet alleen in de prullenbak of in het wild te gooien. Ten slotte, met behulp van een wattenschijfje gedrenkt in een antiseptisch product dat geschikt is voor katten, desinfecteert u het gebied waar de parasiet was gehaakt.

Gedurende de komende 15 dagen moet u de algemene gezondheid van uw kleine dier controleren. Als u een probleem opmerkt, raadpleeg dan onmiddellijk uw dierenarts.

Wat je absoluut niet moet doen

Zoals eerder vermeld, kan onjuiste verwijdering van een teek leiden tot besmetting van uw huisdier. Vertrouw dus niet op het feit dat alcohol of ether of een ander soortgelijk product een teek verwijdert door een eenvoudige toepassing. Trek ook nooit aan de teek om hem te verwijderen, laat staan op zijn lichaam te drukken.

Voorkom de terugkeer van teken op de kat

Om ervoor te zorgen dat je haarbal niet besmet is met teken, controleer je de vacht regelmatig, vooral na zijn wandelingen buiten. Dit kun je bijvoorbeeld doen op het moment van poetsen.

Maar De eenvoudigste, meest betrouwbare en effectieve methode om uw kat te beschermen Tegen teken blijft het gebruik van een goede antiparasitaire anti-teek en antivlooien,niet-toxische en residuele werking (effect van ongeveer 1 maand).

U vindt verschillende soorten externe parasitaire middelen op de markt, waaronder kragen, pipetten, sprays.

Andere artikelen over dit onderwerp