▷ Hoe zich te ontdoen van de vlooien van mijn kat in mijn huis

Vlooien zijn parasieten die, eenmaal gehecht aan uw kat, zich exponentieel vermenigvuldigen. Slechts één van deze beestjes produceert maar liefst 50 eieren per dag, die door uw hele huis zal worden verspreid, om al uw dieren te koloniseren (of om uw kat die net is behandeld opnieuw te besmetten).

Zoals je zult hebben begrepen, is het wegwerken van vlooien een kapitaal en dringende operatie. Ondanks het grote aantal eieren in uw huis, dat vervolgens in larven en vervolgens in een ultraresistente cocon verandert, zijn er relatief eenvoudige methoden om deze parasieten zowel op uw kat als in uw huis te overwinnen.

In het volgende vindt u enkele effectieve trucs om permanent van vlooien af te komen, in slechts 4 stappen.

Stap 1: Behandel je kat en alle andere dieren

Eenmaal gehecht aan uw kat, vermenigvuldigen vlooien zich zeer snel. Inderdaad, een enkele vlo produceert ongeveer 50 eieren per dag, en Deze eieren verspreiden zich door uw hele huis, met als doel andere gastheren te koloniseren.. Dit is de reden waarom u na de bevestiging van een vlooieninvasie op uw kat heel snel moet handelen en een genezende vlooienbehandeling aan uw kleine katachtige moet toedienen.

Om al uw andere dieren te beschermen tegen mogelijke besmetting, moet u ze ook behandelen.

Lees ook:   Handmatige krokettenverdeler voor kat: wat te kiezen?

Er zijn veel soorten vlooienbehandelingen die u kunt gebruiken in geval van besmetting: antiparasitaire shampoos die verschillen van een eenvoudige shampoo om uw kat te wassen, sprays, pipetten en tabletten. U kunt ons dossier over vlooienbehandelingen voor uw kat raadplegen en vinden welke oplossing het beste bij uw kleine katachtige past.

Stap 2: Verwerk de voorwerpen van de kat: kussen, tapijt, krabpaal …

In geval van vlooieninvasie, weet dat slechts 5% van de vlooien aanwezig is op uw kat, de andere 95% wordt in uw huis verdeeld! Dit is de reden waarom wanneer u uw kat en alle andere dieren in het huis behandelt, u uw huis moet behandelen, met het risico op eindeloze herhalingen van besmetting van uw kat.

De elementen die prioritair moeten worden behandeld, zijn de gebieden die vaak door kitty worden bezocht evenals de voorwerpen die hij dagelijks gebruikt. Dit omvat het schoonmaken van alle kussens, plaids, dekens, tapijten, krabpaal en alle andere slaapplaatsen van uw kleine dier. U moet al deze kussens en ander verwijderbaar textiel in de wasmachine passeren bij een temperatuur van 60 ° C bij voorkeur. Breng na het wassen een lokaal werkende vlooienspray aan.

Stap 3: Maak je huis schoon: stofzuigen we reinigen

Zoals eerder vermeld, zijn de meeste vlooien in uw hele huis te vinden. Dus, naast het behandelen van uw haarbal en de plaatsen van frequentatie, Je moet je habitat van boven naar beneden opruimen. Inderdaad, de vlooien verspreid in uw huis zijn in de vorm van eieren, larven en vooral cocons, een zeer resistente vorm. U kunt uw huis schoonmaken door te kiezen voor de natuurlijke methode of door conventionele vlooienchemicaliën te gebruiken.

Lees ook:   Help uw kat bij plotselinge evenwichtsproblemen: 9 tekenen en deskundig advies

Volledige schoonmaak van het huis

Natuurlijke behandeling

Om je huis van vlooien te ontdoen, en dit op een natuurlijke manier:

  • Allereerst moet je overal stofzuigen, om zoveel mogelijk beestjes te verzamelen.
  • Dan moet je zout, zuiveringszout of diatomeeënaarde op de vloer en tapijten aanbrengen en het een tijdje laten werken.
  • Verwijder ongeveer 24 uur later alles met de stofzuiger.

U kunt er ook voor kiezen om uw vloeren schoon te maken met zeer heet water gemengd met een paar druppels essentiële lavendelolie. Gebruik indien mogelijk een stoomreiniger.

Houd er echter rekening mee dat, hoewel gemakkelijk te implementeren, natuurlijke behandelingen niet altijd 100% effectief zijn. Voor verbeterde en langdurige effectiviteit gaat er niets boven het gebruik van conventionele chemicaliën om vlooien in uw huis kwijt te raken.

Conventionele (chemische) behandelingen

Om uw huis voor eens en voor altijd van dit ongedierte te ontdoen, gebruikt u na overal stofzuigen een van de meerdere spVlooienwerende middelen (en andere ongediertebestrijdingsproducten) voor grond en andere oppervlakken.

Een meer radicale actie zal zijn om chemische diffusers of vernevelaars te gebruiken, die een wolk van ongediertebestrijdingsproducten door uw huis verspreiden, waardoor er geen kans is voor een ei, larve, cocon of vlo. U moet echter van tevoren een paar voorzorgsmaatregelen nemen, zoals weggaan (en al uw huisdieren) tijdens het spuiten en de moeite nemen om het huis goed te ventileren na de behandeling.

Stap 4: Voorkom de terugkeer van vlooien

Tot slot, zoals u weet, zou voorkomen beter zijn dan genezen. Om toekomstige herbesmetting van uw kat en uw huis te voorkomen, moet u speciale nadruk leggen op preventie. Dit houdt in dat u uw kleine dier behandelt met een restparasiticide, tot 1 maand na het aanbrengen van het product. Er zijn veel oplossingen op de markt, waaronder ongediertekragen, pipetten en tabletten. Alleen uw dierenarts zal u effectief kunnen begeleiden.

Lees ook:   De prijs van een Bombay kat in 2023: wat kost het?

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.