Wat te kiezen voor uw kat?

Het is een feit, een kat die goed eet is een gelukkig en gezond dier. Over het algemeen geven we de voorkeur aan twee oplossingen om onze katten te voeren: paté en kroketten. Elk van deze voedingsmodi heeft zijn voor- en nadelen, zowel voor uw kat als voor u als eigenaar.

Als je begrijpt dat een graanvrij dieet al beter is voor de kat, blijft het een feit dat je twijfelt aan de uiteindelijke keuze? Nat of vast voedsel?

Waarom een graanvrij dieet promoten?

De kat is een strenge carnivoor en geen veganistisch dier. Dit betekent dat het zich als jager uitsluitend voedt met het vlees van zijn prooi. Omdat het moeilijk is om uw huiskat met echte prooien te voeren, zijn er andere oplossingen uitgevonden: brokjes en paté en nog beter, kroketten en taart zonder granen.

Het is aan jou Meer dan aanbevolen om te kiezen voor voedsel (kroketten of paté) die zo dicht mogelijk bij het strenge carnivorendieet van uw kat liggen.

Dit vereist een dieet met zoveel mogelijk vlees of vis en zo min mogelijk granen, of helemaal geen granen. Omdat je kat een carnivoor is, absorbeert het spijsverteringsstelsel zeer slecht planten, en vooral granen. Een dieet op basis van granen kan ernstige ziekte veroorzaken voor uw kleine katachtige, zoals obesitas en diabetes en darmaandoeningen.

Graanvrij kattenvoer: een goed idee?

Graanvrij kattenvoer is een goed dieet voor uw kat en heeft veel voordelen voor hem. Allereerst is ze perfect aangepast aan haar dieet, wat voorkomt dat ze ziekten ontwikkelt die verband houden met slechte voeding.

Lees ook:   ▷ 7 tips om katten uit de buurt van je tuin en moestuin te houden

Bovendien Dankzij het hoge watergehalte garandeert het een goede dagelijkse watervoorziening, die goed voor zijn urinewegen en voorkomt dat hij last krijgt van nierstenen.

Tas Ultra Premium patée

Bekijk meer in de winkel

Ultra Premium paté voor graanvrije katten

Deze kattenvernieuwingszakjes zijn geformuleerd om te voldoen aan de behoeften van gecastreerde volwassen katten en helpen het fitnessgewicht van uw kat te behouden. Ze zullen ook geschikt zijn voor actieve katten die buiten leven. De bijdrage van vezels, taurine en omega 3 in deze kattenfriszakjes bevordert een goede spijsvertering en een glanzend haar.

Het gebruik van paté als Voedsel voor je kleine haarbal brengt veel beperkingen voor je met zich mee. Inderdaad, de paté is erg moeilijk te houden: in contact met lucht verslechtert de kwaliteit ervan in slechts een paar uur. Zoals u zult hebben begrepen, zodra u een zak of een doos paté voor uw kat opent, is het ideaal om deze zo snel mogelijk te legen of te kiezen voor een kleine zak met één portie. En uiteindelijk kan dit erg duur zijn qua kosten.

Merk ten slotte op dat de paté een natvoer is, een groot nadeel heeft voor de mondgezondheid van je kleine katachtige: Het bevordert de ophoping van tandsteen in de mond van kitty en heeft de neiging om hem een slechte adem te geven.

Zijn graanvrije brokjes het beste?

Graanvrije brokjes, en bij voorkeur biologisch, zijn ce dat er het beste is voor het dieet van uw huiskat. Ze vertegenwoordigen het perfecte compromis tussen kitty power quality en gebruiksgemak voor u.

Lees ook:   cheese cat

Inderdaad, net als de graanvrije paté, past een goede biologische brok perfect bij het dieet van uw kat en helpt hem fit en gezond te houden. Bovendien verbetert dit droogvoer de mondhygiëne van de kat, ontkalkt het zijn tanden en geeft het een betere adem.

Eindelijk Voor jou als meester is het gebruik van brokjes heel eenvoudig : Omdat het gemakkelijk en voor een zeer lange tijd houdbaar is, kun je het naar believen aan Kitty voorleggen en een hele dag weg zijn zonder je zorgen te maken. Dit maakt kitty autonomer. Veel katteneigenaren hebben dit begrepen en door op zoek te gaan naar de beste graanvrije kattenbrokken en verhogen de ranglijst van deze producten in winkels die gedwongen worden om brokken van betere kwaliteit te produceren.

AlleHoud er echter rekening mee dat wanneer u uw kat met brokjes voedt, moet je ervoor zorgen dat hij voldoende water heeft om te drinken. permanent, met het risico dat hij ziekten van het urinewegstelsel en nierstenen ontwikkelt.

Tot slot!

Graanvrij voer en brokjes zijn perfect voor het strenge carnivore dieet van uw kat. Het gebruik van paté brengt echter veel meer beperkingen met zich mee dan dat van brokjes. De brokjes zijn praktischer en gemakkelijker te gebruiken: naast het verstrekken van een uitgebalanceerd dieet aan de kat, biedt het hem meer autonomie en maakt het hem daarom noodzakelijkerwijs gelukkiger. Vergeet natuurlijk niet om ervoor te zorgen dat je kleine dier water te drinken heeft, in de buurt van zijn brokjes.

Andere artikelen over dit onderwerp

Lees ook:   wild rund met 5 letters

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.