▷ Hoeveel brokjes voor een kitten?

De eerste keren met een kitten zijn vrij delicaat, vooral voor zijn voedsel, Je geeft hem misschien niet genoeg eten of te veel brokjes. Je hebt geluk, want Het voeren van een kitten is niet zo ingewikkeld, vooral met brokjes. U weet eindelijk de juiste doses kattenvoer om uw kitten te geven.

De optimale hoeveelheid brokjes voor het kitten

De hoeveelheid brokjes moet overeenkomen met het gewicht van het kitten, het is volgens de groei dat de hoeveelheid brokjes moet evolueren.

  • Na het spenen op de leeftijd van ongeveer 1 maand moet het kitten 25 – 40 gram brokjes per dag consumeren.
  • Op de leeftijd van ongeveer 2 maanden moet het kitten 25 – 40 gram brokjes per dag consumeren.
  • Op de leeftijd van ongeveer 3 maanden moet het kitten 40 – 50 gram brokjes per dag consumeren.
  • Op de leeftijd van ongeveer 4 maanden moet het kitten 55 gram brokjes per dag consumeren.
  • Op de leeftijd van ongeveer 5 maanden moet het kitten 55 – 60 gram brokjes per dag consumeren.
  • Na 6 maanden moet het kitten 75 gram brokjes per dag consumeren.

Wees voorzichtig bij het kiezen van rantsoenering !

Het voeden van uw kitten in de vorm van een rantsoen lijkt misschien een goed idee, maar u moet hem absoluut nooit hongerig laten of een maaltijd missen, dit is een factor die leidt tot het fenomeen van de vraatzuchtige kat. U moet op elk moment van de dag beschikbaar blijven.

Kittens zijn In staat om zichzelf een paar maanden na het spenen te reguleren, zodat het mogelijk is om ze een volle kom brokjes beschikbaar te laten.

Jouw rol zal gewoon zijn om ervoor te zorgen dat hij niet te veel eet. En handel volgens de aanbevolen gewichten voor het kitten, de behoeften van het kitten evolueren snel u zult zich realiseren dat de behoeften aan brokjes voor volwassen katten heel anders zijn.

Inzicht in de impact van spenen op het kitten

Na het praten over brokjes en de juiste hoeveelheid om het te geven, is het noodzakelijk om te begrijpen wat het betekent om het kitten te spenen en de overgang tussen moedermelk en brokjes.

Spenen dat verschijnt tussen 6 en 8 weken voor het kitten is een grote stap, de overgang van moedermelk naar vast voedsel zoals brokjes. Een echte omwenteling van zijn dieet. Het kitten ontdekt brokjes met zijn moeder geleidelijk en maakt er zijn hoofdvoer van.

Vanaf het moment dat het kitten regelmatig voedsel eetStevig, zijn spenen is klaar en je kunt hem alleen brokjes aanbieden.

De brokjes moeten hem net zoveel energie brengen als moedermelk, daarom zijn kittenbrokken rijker, zo energieker voor hem, het is aan jou om de juiste brokjes voor je kitten te kiezen, als je een beetje verdwaald bent in het midden van voedsel, volg dan onze aanbevelingen voor goede kittenbrokken.

Kroketten Ultra Premium volwassen katten normale activiteit en kittens

Graanvrij en glutenvrij, deze premium brokjes zijn samengesteld uit 70% grondstoffen van dierlijke oorsprong en 30% groenten en fruit. Hoewel geschikt voor volwassen katten, bevatten deze brokjes ook veel voedingsstoffen die essentieel zijn voor de groei, vitaliteit en ontwikkeling van het kitten (zoals DHA). Kortom, een compleet, uitgebalanceerd en gezond voer voor katten en kittens.

➡️ Haal zo snel mogelijk het meeste uit uw eerste bestelling ⬅️

Het ritme van maaltijden voor het kitten

De eerste weken heeft het kitten moeite om zichzelf te reguleren en zal het veel eten, een normaal gedrag dat na 1 tot 3 weken na het spenen stopt. De kat leert van zichzelf om zichzelf te reguleren.

Als u merkt dat uw kitten te snel en in te grote hoeveelheden eet, is dit een teken van overdaad. Het is alleen op dit moment dat je zijn maaltijden moet punctueren, het delen van het dagelijkse rantsoen in twee maaltijden is voldoende.

Vanaf het moment dat het kitten zijn manier van eten reguleert, het moment dat het zijn rantsoen niet meer in één keer eet. Je kunt hem dan zijn beschikbare brokjes laten, waarbij je altijd zorgt voor de hoeveelheid die hij eet.

Houd er rekening mee dat het risico op obesitas van de kat verschijnt:

  • Tijdens trauma’s zoals hunkeren als hij een kitten is
  • Na castratie
  • Met leeftijd en afname van activiteit

De eethoek van het kitten

Katten eten graag rustig en houden er niet van om gestoord te worden, bovendien zult u merken dat de kat altijd wacht op een rustig moment en zonder activiteit van uw kant om te gaan eten.

Lees ook:   Eerste kat: Brits Korthaar vs Maine Coon - Een vergelijkend overzicht

De brokjes van het kitten moeten uit de buurt van de kattenbak worden gehouden, zowel om hygiënische redenen als katteninstinct. Het kitten zal instinctief niet waarderen om naast deze uitwerpselen te eten.

Ook iets weg van zijn waterbak, ook instinctief zal het kitten liever niet in de buurt van een waterbron eten. Water is essentieel voor een kat die wordt gevoerdJe moet ze altijd bij hem laten.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.