▷ Hoeveel kost een Kattenverzekering?

Als u de beste gezondheidszorg voor uw kat wilt garanderen zonder de bank te breken, is er maar één effectieve oplossing: een ziektekostenverzekering. De kosten van de verzekering zijn afhankelijk van een aantal criteria, zoals de leeftijd van de kat, zijn ras en de abonnementsformule waarop hij is geabonneerd. In het volgende artikel worden enkele tips gegeven om de ideale onderlinge overeenkomst voor uw kat te vinden tegen de optimale kosten.

Wat zal de prijs van een kattenverzekering zijn?

Over het algemeen, zonder in details te treden zoals in onze complete gids voor verzekeringen voor uw kat, kost dit type service u gemiddeld tussen de 7 en 20 € per maand. Deze prijs van de wederzijdse van uw kleine katachtige zal afhangen van de garanties die u wilt hebben en dus uw lidmaatschapsformule. Op het moment van inschrijving heb je de keuze tussen de basis-, complete of premium formule.

  • Door u te abonneren op de basis- of instapformule, betaalt u iets meer dan 2 € per maand, maar voor een minimum aan garanties.
  • De full- of mid-range formule kost je maandelijks bijna 7 € met iets meer garanties.
  • En ten slotte kost de premium of high-end formule u meer dan 20 € per maand, maar biedt u een maximum aan garanties.
Lees ook:   Katten en hun pootbont: essentiële informatie over trimmen!

Wees slim en vergelijk katten mutualiteiten om de juiste prijs te vinden

Om de ideale onderlinge, U hoeft niet 4 paden te doorlopen: u moet de verschillende formules die door verzekeraars worden aangeboden één voor één vergelijken. Kies voor de formule die de beste aanbiedingen tegen de beste prijs presenteert, met andere woorden de beste gegarandeerde / prijsverhouding. Het is duidelijk dat als u dit vergelijkingswerk handmatig doet, het u een eeuwigheid zal kosten.

Vergelijk Cat Insurance

Gelukkig dankzij een goede online onderlinge vergelijker zoals die beschikbaar is op Univers Chat, het zal heel gemakkelijk voor u zijn om deze zoekopdracht uit te voeren, en u krijgt de resultaten in slechts een paar klikken en minuten. Wees echter op het moment van uw definitieve keuze waakzaam en let goed op de verschillende terugbetalingsvoorwaarden, evenals de garanties die in de contracten worden aangeboden.

U kunt ook de tijd nemen om kattenverzekeringen te vergelijken uit onze vergelijking van huisdierenverzekeraars. In één oogopslag kunt u een idee krijgen van de formules die zij aanbieden, vergezeld van maandelijkse tarieven. Een vergelijking is niet alles, verwijs ook naar het basisadvies over kattenverzekeringen en vooral wat gezond verstand is vaak het beste hulpmiddel.

3 criteria die de prijs van een kattenverzekering variëren

Bengaalse KatDe leeftijd van uw kat, het ras en de lidmaatschapsformule die is geabonneerd, zijn de 3 belangrijkste factoren die van invloed zijn op de kosten van zijn onderlinge relatie.

De leeftijd van uw kat: oude kat of kitten

Hoe ouder je kat wordt, hoe kwetsbaarder zijn gezondheid wordt en hoe kwetsbaarder hij wordt voor ziektes. Dit is de reden waarom de prijs van een wederzijdse stijgt met de leeftijd van kitty. Evenzo, hoe ouder uw kat wordt, hoe moeilijker het wordt om hem verzekerd te krijgen. Zo is het voor u bijna onmogelijk om u over 5 jaar te abonneren op een wederzijds van uw kat. Het wordt sterk aanbevolen om uw kat zo snel mogelijk te verzekeren, vanaf de leeftijd van 2 of 3 maanden.

Lees ook:   Betoverende pluizenbollen: Top 7 schattige katten met platte snoetjes!

Het ras van uw kat

Sommige kattenrassen zijn kwetsbaarder dan andere, sommige zijn kwetsbaarder dan andere voor bepaalde ziekten. Evenzo zijn sommige kattenrassen vatbaar voor bepaalde specifieke ziekten. Dit is de reden waarom bijvoorbeeld de verzekering van een Perzische kat duurder zal zijn dan die van een gootkat.

De dekking van de gekozen wederzijdse kat

Aanbiedingen, lidmaatschapsplannen en tarieven variëren van verzekering tot verzekering. Basis- of instapformules dekken over het algemeen immers de kosten in verband met ongevallen. Intermediaire of mid-range formules omvatten, naast ongevallenbeheer, ook zorg gerelateerd aan ziekten. Ten slotte bieden de high-end of premium formules, die het meest compleet zijn, de meeste garanties en gaan ze ook zo ver dat ze de kosten van preventieve zorg dragen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en grEn verliefd op katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.