▷ Kan een kat verliefd worden? Van zijn Meester of een andere Kat

Veel mensen vragen zich af over het feit dat een kat liefde kan liefhebben of voelen. Een gegronde vraag Het is waar dat katten geen ongevoelige wezens zijn. Ze voelen bijna allerlei emoties: angst, vreugde, nieuwsgierigheid …

Maar Kunnen we zo ver gaan om te zeggen dat een kat geschikt is voor de liefde? En dus, kan verliefd worden op zijn meester of een soortgenoot? Wij hebben de zaak voor u uitgezocht…

Hou van een menselijk en onbeschrijfelijk gevoel

In het uitgestrekte veld van gevoelens, Liefde wordt beschouwd als het voorrecht van mensen. Met andere woorden, alleen mannen zouden liefde kunnen voelen en ervaren. Dat gezegd hebbende, het gevoel van liefde blijft een van de meest mysterieuze en moeilijk te bevatten. omdat het onmogelijk is om nauwkeurig te beschrijven.

Niettemin wordt het opgevat als een gevoel van diepe en blijvende genegenheid dat, voorbij louter aantrekkingskracht, fysiek gevoel of gehechtheid, gebaseerd is op mentale en chemische constructies. Het impliceert dus noodzakelijkerwijs een staat van emotioneel bewustzijn, een vermogen om de wereld anders waar te nemen dan via iemands zintuigen of om dingen te waarderen, onafhankelijk van het nut dat ze kunnen hebben.

Deze emotionele toestand gaat vaak hand in hand met min of meer intense emoties zoals vreugde, opwinding, tederheid of gehechtheid … dat kan worden gevonden in sommige dieren zoals katten, maar dat we meer associëren met instinct. In feite wordt aangenomen dat liefde een emotie die veel te complex is voor een kat om als zodanig te beschouwen en uiteindelijk te ervaren.

Lees ook:   Waarom miauwen katten? Dierenarts onthult de reden

Vrouw fan van kat met haar kat

Het is zeker dat katten een vorm van genegenheid voor hun meester hebben

Voor nu is het moeilijk om te bewijzen dat een kat liefde voor iedereen kan voelen. En dus om van een bolletje haar te zeggen dat ze verliefd is op haar mens. zou hooguit een overdrijving of metafoor zijn..

Wat wel zeker is, is dat katten slagen erin om een speciale vorm van genegenheid voor hun eigenaar te ontwikkelen en te behouden. Een gevoel van warme, onvoorwaardelijke tederheid of gehechtheid dat zou identiek zijn aan degene die een hond voor zijn meester kan voelen.

Een ongeïnteresseerde aandoening die niet noodzakelijkerwijs te wijten is aan een fysiologische behoefte.

Afhankelijk van de persoonlijkheid van de kat en de relatie die hij heeft met zijn mens, kan deze genegenheid meer of minder duidelijk zijn, Sommige katten kunnen zelfs super vertederend zijn. Verhalen tonen aan dat sommige katten die sterk gehecht zijn aan hun eigenaar duizenden kilometers kunnen reizen om hem te vinden, anderen hebben hun hart gebroken na de dood van hun meester tot het punt dat ze zichzelf laten sterven.

Liefde tussen katten, instinct boven alles

Indien wordt geoordeeld dat Liefde is een fundamenteel menselijk gevoel En dat een kat duidelijk niet verliefd kan worden op zijn meester, het is niet mogelijk voor dit kleine wezen om liefde te voelen voor een van zijn soortgenoten. Kortom, er zou geen liefde zijn, zelfs niet tussen twee katten.

Het fenomeen van paring dat geassimileerd had kunnen worden met het gevoel van liefde of genegenheid is in werkelijkheid dus slechts een handelen gedicteerd door hun natuurlijke instinct. Dit is echter niet uniek voor katten. Algemeen wordt aangenomen dat de seksuele impulsen die bij alle dieren aanwezig zijn, vooral bijdragen aan een behoefte aan voortplanting en bestendiging van de soort.

Lees ook:   Zelfgemaakte kartonnen kattenbedden: 8 DIY-ideeën voor jouw huisdier!

Vooral omdat de paring beperkt lijkt te zijn tot een specifieke periode, het zogenaamde paar- of voortplantingsseizoen. Dit komt overeen met het moment waarop de vrouwtjes loops of spoorachtig zijn en klaar zijn om bevrucht te worden door te paren met een mannetje.

Twee rode kittens

In tegenstelling tot wat wordt gedacht, zijn katten niet zulke solitaire dieren

Als ze begiftigd zijn met genegenheid, Onze katachtige metgezellen zijn ook perfect sociaal. Of het nu in de wildernis is of in een huiselijke omgeving,Katten vertonen goed ontwikkeld sociaal gedrag.

De gezelligheid van de kat in het wild

In het wild, Katten leven meestal in georganiseerde en gestructureerde groepen. Ze binden zich, verzorgen elkaar, kunnen zelfs de opvoeding van hun kleintjes delen en slapen meestal strak samen. Ze hebben echter de neiging om alleen te jagen.

De gezelligheid van de kat in het gezin

Het sociale temperament van onze kleine katten is meer merkbaar in de context van het gezinsleven en wordt gemakkelijk waargenomen in de emotionele uitwisselingen die het kan manifesteren met zijn meesters of de verschillende leden van zijn familie.

Je zult hier bewijs van hebben in signalen zoals je lichaam tegen je aan wrijven om je geruststellende geur op te nemen, of je lichaam likken, de neiging om je overal te volgen en te lijden aan je afwezigheid, het vermogen om met jou of je kinderen te spelen en vele andere tekenen die zijn welzijn met je uitdrukken.

Dat gezegd hebbende, zijn gezelligheid is niet beperkt tot mensen die zijn dagelijks leven delen, maar strekt zich uit tot het vermogen om de aanwezigheid van andere dieren in het gezin te tolereren, zelfs om vriendelijk en gastvrij te zijn tegenover uw gasten.

Lees ook:   purrito

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.