▷ Kan ik een kat aan de lijn laten lopen?

Wetende dat de kat een zeer onafhankelijk dier is, erg gehecht aan zijn territorium en een hekel heeft aan beperkingen, lijkt het misschien vreemd om eraan te denken om het aan de lijn te laten lopen. Dit is echter heel goed mogelijk!

Houd er echter rekening mee datEen wandeling met je kat is totaal anders dan die van een hond : u moet uzelf uitrusten met de juiste apparatuur, een aantal vereisten respecteren en vooral zeer geduldig zijn door de juiste methode te volgen.

Dit artikel presenteert alles wat u moet weten over het lopen aan de lijn voor katten, enkele voorwaarden waaraan vooraf moet worden voldaan, evenals alle voordelen die het met zich meebrengt.

Je kat aan de lijn uitlaten: ja het kan!

Kat aan de lijnJa, het is inderdaad mogelijk om je kat aangelijnd uit te laten. Wat je wel moet weten is dat dit totaal anders is dan een aangelijnde wandeling met een hond. Inderdaad, tijdens wandelingen zal de hond je overal volgen en gaan waar je wilt, wat niet het geval is bij de kat.

Omdat de kat een zeer onafhankelijk dier is, in plaats daarvan zal hij beslissen welke plaatsen hij wil verkennen.. Het lopen van een kat aan de lijn is dus een relatief delicate activiteit, waarvoor je jezelf met veel geduld moet bewapenen.

Lees ook:   Zijn groenten en fruit veilig voor katten? Essentiële informatie voor katteneigenaren!

Wat te begrijpen over kattenlopen

Voordat je begint met het leren lopen van je kat, is het belangrijk dat je eerst deze paar elementen kent.

Katten zijn geen honden

In tegenstelling tot honden zijn katten zeer angstige dieren voor externe gebeurtenissen, maar ook erg territoriaal en erg gehecht aan onbekende geuren. Ze zijn erg gevoelig voor de geringste verandering: inderdaad, elk geluid, geur of ongewone ervaring zal de neiging hebben om hen te terroriseren of zelfs te traumatiseren.

Als gevolg hiervan, Wanneer je met je kat loopt, verwacht dan niet dat hij achter je aan rent of naar de plek gaat waar je naartoe wilt., als een hond.

Evenzo is het voor het lopen van een kat noodzakelijk om accessoires te gebruiken die zijn aangepast aan katten, de halsbanden zijn niet geschikt, het risico op verwurging is veel te belangrijk, geeft de voorkeur aan een harnas voor kattenvest of V voor meer comfort voor de kat, zoals we aanbevelen in onze koopgids.

Wandelen kan stressvol zijn voor de kat

Eenmaal uit je comfortzone, Je kleine bolletje haar dat trouw is aan zijn veilige territorium kan zich in een sterke staat van stress bevinden. Vooral omdat de verschillende elementen die hij onderweg tegenkomt deze stress alleen maar zullen versterken. Inderdaad, factoren buiten zijn gebruikelijke omgeving, zoals bepaalde geluiden, de aanblik van een hond of een ander vreemd dier, zullen deze stress voeden en kunnen in hem het verlangen opwekken om te vechten of te vluchten.

Je moet altijd alert zijn op wat je omringt

Het is niet nodig om je eraan te herinneren dat je kleine katachtige een heel kwetsbaar wezen is. Het is dus noodzakelijk om Zorg voor wat je omringt tijdens je korte wandeling, zowel in een beperkte omgeving zoals het park als in een groot gebied zoals in de stad.

Lees ook:   konijn groenten

Rekening houdend met het feit dat alles heel snel kan gebeuren, zou het ideaal zijn om te controleren waar uw kat zijn voeten (poten) plaatst, zodat hij zichzelf geen pijn doet.

Niet alle katten zullen de wandeling accepteren

Elke kat heeft zijn bijzonderheid, persoonlijkheid, werkingsmechanismen, kortom, is uniek. Dus, als je een katachtige hebt die een voorliefde voor verkenning en avontuur toont, een grote nieuwsgierige, aarzel dan niet om hem de buitenwereld te laten ontdekken (zodat hij in het gras kan spelen of zijn klauwen op een echte boom kan zetten). Als uw kat echter nogal angstig is en zich niet houdt aan het idee van lopen, laat het idee dan gewoon varen, forceer het niet.

Wat zijn uiteindelijk de voordelen voor de kat?

Kat aan de lijn en harnas buitenNaast het toestaan van uw kat om nieuwe ontdekkingen te doen (zijn kennisgebied van buitenaf verbreden, nieuwe sensaties onder ogen zien, zijn angsten overwinnen), biedt het lopen aan de lijn hem ook de mogelijkheid om te ontspannen en zijn spieren te versterken door fysieke activiteit te doen, waardoor zijn gezondheid verbetert. Wat onze appartementkatten vaak nodig hebben.

Merk tot slot ook op dat de wandeling sterk rAanbevolen voor katten die graag van huis weglopen. Want door zijn nieuwsgierigheid te voeden, beperkt het zijn overmatige verlangen om naar buiten te willen gaan aanzienlijk, en bij uitbreiding de risico’s dat hij verdwaalt of zichzelf buiten pijn doet bij het weggaan.

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.