▷ Kat miauwt niet meer en/of miauwt Vreemd genoeg is het ernstig?

Het kan tijdens zijn leven gebeuren dat een kat afonie (uitsterven van de stem) of een verandering in de toon van zijn miauwen ervaart. Deze vocalisatiestoornissen zijn over het algemeen tijdelijk, zelfs onschadelijk. Echter…

Een kat met een plotseling veranderende miauw kan verband houden met een fundamenteel probleem waarvoor je wat meer naar het probleem moet kijken. Laten we eens kijken naar de mogelijke verklaringen voor de verstoringen van het miauwen bij uw kat, evenals enkele tips om toe te passen als uw kat niet langer miauwt of hees lijkt.

Waarom miauwt mijn kat niet meer of lijkt hij hees? 5 mogelijke redenen

Als je merkt dat je kat die vroeger miauwde zoals elke kat er plotseling mee gestopt is of een stem presenteert met een hees of hees timbre, dan is het dat er iets mis moet zijn. Hier zijn 5 redenen die u kunnen helpen het uitsterven of de verandering van stem bij uw kat te begrijpen en vooral te weten of uw kat ziek is.

Lees ook:   Het vergelijken van F1 en F2 Savannah-katten: wat maakt ze uniek? (Inclusief afbeeldingen)

Zwarte kat op bar

Een vreemd voorwerp blokkeert zijn luchtpijp

Het uitsterven van miauwen bij uw kat kan te wijten zijn aan de aanwezigheid van een vreemd lichaam in de luchtwegen.

Het kunnen haarballen zijn die door de laatste zijn ingenomen terwijl hij voor verzorging zorgde. Ze zullen zich meestal in de luchtpijp nestelen, meer bepaald in de stembanden en kunnen niet alleen ontstekingen veroorzaken, maar vooral het miauwen van de kat verstoren.

Laryngitis of angina pectoris

Miauwstoornissen bij katten kunnen ook worden veroorzaakt door bepaalde aandoeningen die het strottenhoofd beïnvloeden (larynxpathologieën) zoals laryngitis of angina pectoris.  Merk op dat als je haarbal last heeft van deze kwalen, er een groot risico is dat hij moeite heeft met miauwen of dat zijn miauwen hees klinken.

Van infectieuze oorsprong resulteert laryngitis over het algemeen in ontsteking van het strottenhoofd dat zal leiden tot een verstoring van het miauwen. Maar het kan ook worden gekoppeld aan de aanwezigheid van oedeem, collaps en andere aandoeningen van het strottenhoofd zoals laryngospasme of zelfs een auto-immuunziekte.

Een infectie zoals Coryza, FeLV of IVF

Het is gebruikelijk dat miauwstoornissen die bij veel katten worden waargenomen een infectieuze oorsprong hebben. Inderdaad, sommige virale ziekten zoals Coryza of kattenleukemie kunnen ervoor zorgen dat de stem van de kat uitsterft.

Als uw kat herpesvirus, FeLV of IVF heeft opgelopen, is dit waarschijnlijk de reden waarom u hem niet langer hoort miauwen of zijn stem hees klinkt. Coryza syndroom kan de ontwikkeling van laryngitis bij uw kat bevorderen. De aanwezigheid ervan kan worden gedetecteerd door symptomen zoals loopneus en / of ogen, koorts, hoesten en niezen …

Lees ook:   Fading Kitten Syndroom: Ontdekkingen en Zorgmaatregelen

Irritatie door sigarettenrook of huishoudelijk product

In sommige gevallen kan het miauwen of de verandering in de toon stoppen of de toon veranderen. gerelateerde irritatie van de stembanden. Deze irritatie kan zelf worden veroorzaakt door het inademen van sigarettenrook bijvoorbeeld of het binnenkrijgen van een huishoudelijk product door uw kat.

Een tumor

De luchtwegen van uw kat zijn niet immuun voor kwaadaardige tumoren. Hoewel de hypothese even zeldzaam is als die van larynxverlamming (verlamming van de zenuw van het strottenhoofd dat de stembanden bestuurt), moet een tumor niet worden uitgesloten van de lijst van mogelijke oorzaken van miauwende aandoeningen.

Als uw kat een long- of strottenhoofdtumor ontwikkelt, zal hij waarschijnlijk stoppen met miauwen of vreemd miauwen.

Als ze over het algemeen van voorbijgaande aard zijn en minder zorgwekkend, kunnen miauwstoornissen soms een ernstiger probleem bij katten onthullen. Als u dit probleem bij uw kat opmerkt, raden wij u aan om te beginnen met het gedrag van uw kat in de gaten houden en let op andere symptomen die op een ziekte kunnen lijken, omdat hij sprakeloos is of hees lijkt.

Als u het niet merkt geen verandering in zijn gewoonten en dat hij hetzelfde tempo van het leven aanhoudt als voorheen, is dat er misschien geen reden is om zich zorgen te maken overmaat. De aandoening kan na een paar dagen verdwijnen.

Aan de andere kant, als u merkt dat het symptomen vertoont die vergelijkbaar zijn met die van een infectie, verlies van eetlust, gewichtsverlies, hoesten of ademhalingsmoeilijkheden, enz., Wordt het aanbevolen om een dierenarts te raadplegen Zo snel mogelijk. Een klinische diagnose zal helpen bij het identificeren van de precieze oorzaak voor een effectieve behandeling van het probleem van uw kat.

Lees ook:   panda kussen

Kunnen we stemuitstervingen bij katten voorkomen?

Merk op dat het erg moeilijk kan zijn om te anticiperen op stemuitstervingen bij katten of deze te voorkomen. Het beste wat je kunt doen om Beperk zoveel mogelijk het verschijnen van een dergelijk probleem bij uw katachtige Over het algemeen bestaat het uit:

  • Bied hem een gezonde levensstijl, evenals een aangepast, gezond en uitgebalanceerd dieet in alle stadia van zijn leven.
  • Zorg voor een goede gezondheid en versterk je immuunsysteem.
  • Beperk de blootstelling aan sigaretten- of drugsrook.
  • Houd huishoudelijke producten of andere stoffen die hem kunnen irriteren buiten zijn bereik.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.