▷ Kat of kroket: wat te kiezen?

Om u in staat te stellen uw kat gemakkelijk en effectief te voeden om zijn vleesetende dieet zoveel mogelijk te respecteren, Fabrikanten en experts uit de dierenwereld hebben 2 soorten voedsel ontwikkeld die gemakkelijk te gebruiken zijn: paté en kroketten, vinden we nu steeds meer patté en kroketten zonder granen.

Om te weten welke van deze 2 voedingsmiddelen u moet kiezen, moet u rekening houden met criteria zoals leeftijd, fysieke conditie, gewoonten of zelfs de gezondheidstoestand van uw kat. U moet ook rekening houden met de beperkingen met betrekking tot u, in termen van gebruiksgemak en budget.

Kattenvoer

De beste brokjes op de markt bieden alle essentiële elementen om je kleine katachtige te voeden en gezond te houden. Het is een droogvoer, dat niet verslechtert bij langdurig contact met lucht, waardoor het heel gemakkelijk op te slaan is. Dit zal geeft ook de mogelijkheid om uw kat in zelfbediening te voeren, je lipatébérant van het karwei om aanwezig te zijn op specifieke tijden voor de kitty maaltijd.

Bovendien zijn brokjes, omdat ze droog zijn, compacter en dus rijker aan voedingsstoffen dan paté. In equivalente hoeveelheden heeft brok meer energie en voedingswaarde dan paté. Als gevolg hiervan zal de kat minder consumeren, wat uw budget zal verlichten.

Ten slotte waarderen katten niet alleen de knapperigheid van brokjes, maar dit voedsel verbetert ook hun mondhygiëne aanzienlijk. Inderdaad, brokjes verwijderen tandsteen van de tanden, vergemakkelijken de bloedcirculatie in het tandvlees, en geef je haarbal een betere adem.

Lees ook:   Hoe maak je het dik? 5 manieren om hem te helpen aankomen

Brokjes worden echter niet aanbevolen voor katten met weinig drinken.

De enige beperking bij het gebruik van brokjes om uw kat te voeden, is om zorg ervoor dat ze altijd vers water beschikbaar hebben, hiervoor kunt u kiezen voor een waterfontein. Inderdaad, omdat brokjes droogvoer zijn, met minder dan 13% water, moet de kat veel water drinken wanneer hij het consumeert. Anders zal hij urine- en nierfalen ontwikkelen.

Brokjes worden dus niet aanbevolen voor het voeren van katten die niet veel water drinken.

Kattenvoer

Zoals brokjes, La paté voldoet aan alle voedingsbehoeften van je katachtige. Maar daarnaast voldoet hij met zijn 80% water ook aan de waterbehoefte van je kat. Met andere woorden, een kat gevoed met paté hoeft niet per se water te consumeren.

Bovendien is de paté vanwege de sterke geur zeer smakelijk voor katten. Alleen, het heeft veel beperkingen voor u.

Met paté zijn het meer beperkingen voor u

De paté is Een voedsel dat snel verslechtert in contact met de omgevingslucht. Dus U kunt uw selfservicechat niet voeden, wat het beste bij hem past. U moet dus elke keer aanwezig zijn om uw kat op specifieke tijden te voeren en moet zijn kom meerdere keren per dag schoonmaken.

Bovendien moet de kat meer dan brokjes consumeren om dezelfde voedingswaarden te hebben, wat een aanzienlijke impact zal hebben op uw budget.

Kortom, met paté zijn het meer beperkingen voor u: meer werk (de kom meerdere keren per dag schoonmaken, in de koelkast bewaren), meer tijd en meer geld.

Andere artikelen over dit onderwerp

Lees ook:   Hyperthyreoïdie bij katten: symptomen, behandeling en oorzaken - een diepgaande analyse

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.