▷ Koerende kat of tsjilpen! Maar waarom en wat betekent dit?

Katten miauwen of spinnen niet alleen. Ze zenden ook andere geluiden uit die zeer onderscheidend zijn en hun emotionele toestand onthullen, waaronder tjilpen, koeren en trilleren.

Maar hoe ziet een koerende kat er dan uit? Waarom koert hij? Maakt het uit of hij niet kotst? Laten we een paar minuten de tijd nemen om te begrijpen wat katten ons vertellen met hun koeren of tjilpen!

Een koerende, tjilpende of kat trilt wat is het?

Wanneer je kat koert, is het zeldzaam dat je dit mist. Het getjilp van de kat is vrij scherp en roque, net als het koeren van de duif. Je hebt een beetje gevisualiseerd, nietwaar?

Het is een bepaald geluid dat een soort combinatie zou zijn tussen spinnen en miauwen. Het lijkt bijna alsof hij Spaans “spreekt” terwijl hij de R’s rolt zonder zijn mond te openen.

Luister naar het koeren, tjilpen en trilleren van de kat


2 katten koeren samen om met elkaar en met hun baasje te communiceren.

Waarom koeren katten?

Zoals elk van de geluiden die het maakt (miauwen, spinnen en andere geluiden), dekoeren bij katten wordt gebruikt om te communiceren met de mensen om je heen, inclusief soortgenoten, andere dieren of u. Als hij je koert, uw kat wil u een groet sturen of zijn aanwezigheid kenbaar maken, bijvoorbeeld zijn thuiskomst na een uitje en vraagt daarom om een tedere streling.

Lees ook:   Moederkatten: Natuurlijke Disciplinering van Kittens onthuld!

Het koeren van katten kan ook geven aan dat hij een aandacht waardeert die je hem geeft. Wanneer hij op je schoot ligt en je zijn haar streelt, kan hij zijn hoofd naar je toe heffen, je een bedachtzame blik geven met dichtgeknepen ogen en koeren. Net alsof hij tegen je praat.

Er zijn nog steeds veel situaties die ertoe kunnen leiden dat uw kat gaat koeren. Maar u zult merken dat in ieder geval, Koeren is een positief teken over de sentimentele en emotionele toestand van je schattige haarbal.

Cat happy kalibratie

Als mijn kat niet kotst, is het dan ernstig?

Als je kleine katachtige niet koert, maakt het niet uit, om de eenvoudige reden dat, net als bij ons mensen, niet iedereen emotioneel is. Dus ikHet moet duidelijk zijn dat niet alle katten koeren, het is geen aangeboren of natuurlijk kenmerk bij katten.

Merk trouwens op dat Je kat houdt zijn gewoontes om te kotsen van zijn moeder. Als deze een geweldige zanger was toen hij klein was, dan zal je kat plotseling koeren. Omgekeerd, als zijn moeder niet kotst, is er bijna geen kans dat hij zal koeren.

Maak je in ieder geval nergens zorgen over: koeren is niet de enige indicator van geluk bij katten. Als je kat gelukkig is, zal hij een manier vinden om je dit te laten weten met een bord.

Andere artikelen over dit onderwerp