▷ Kun je je kat laten declameren?

Het is niet altijd gemakkelijk om een kat in huis te hebben. Inderdaad Afgezien van de ongemakken die soms verband houden met de geur van urine, is er ook het probleem van krasplekken. Gordijnen, banken, fauteuils, meubels, niets ontsnapt aan de woede van je kleine katachtige, tot het punt waarop je je misschien afvraagt of het mogelijk is om zijn klauwen permanent te snijden.

Hoewel deze praktijk in veel landen over de hele wereld gebruikelijk is, Het is ten strengste verboden in Frankrijk, dus je moet voor een andere oplossing gaan.

Katten declameren, een veel voorkomende barbaarse praktijk in veel landen

Gelijkelijk bekend als onyxectomie, declawing is een chirurgische ingreep onder algemene anesthesie bestaande uit het volledig verwijderen van alle klauwen van uw kat, evenals alle eerste vingerkootjes, om hergroei te voorkomen. Deze praktijk is toegestaan en gebruikelijk in landen als Canada en de Verenigde Staten.

Het verwijderen van de klauwen van een kat is ten strengste verboden in Frankrijk

Deze bewerking is illegaal in Frankrijk en de meeste Europese landen sinds 2004. Inderdaad, in deze landen is onyxectomie beschouwd als kattenverminking, omdat deze pijnlijke praktijk katten berooft van een van hun belangrijkste arsenaal van jacht en verdediging: hun klauwen. Dit maakt hen niet alleen kwetsbaarder, maar ook, zorgt ervoor dat ze veel vaker bijten, om dit gebrek aan klauwen te compenseren.

Lees ook:   Katten en negatieve energie: Ontdek het fascinerende antwoord!

U moet dus kiezen voor een alternatieve oplossing

Je hebt veel andere alternatieve oplossingen om je banken, fauteuils en andere meubels te beschermen tegen de woede van je kat. Je kunt bijvoorbeeld zijn klauwen trimmen, hem pushen om vaker naar buiten te gaan of kiezen voor een krabpaal uitgerust met een krabpaal.

Stuur je kat vaker naar buiten

Als je een huis met tuin hebt, en dus de mogelijkheid hebt om kitty in alle rust buiten te laten lopen, Aarzel niet om het er regelmatig uit te halen. Hij zal dus in staat zijn om stoom afblazen op boomstammen, takken en andere voorwerpen van buitenaf, in plaats van het te doen op uw kostbare huisartikelen.

Kies voor een krabpaal met krabpaal

Tot slot, of je nu een huis met een tuin of een appartement in de stad hebt, als je kat een thuismens is of niet naar buiten kan vanwege de kou van de winter, kan hij altijd krabben aan de krabpaal die op de krabpaal is geïnstalleerd die je voor dit doel voor hem hebt geïnstalleerd. Wat een geluk voor iedereen.

Interessant om erover te lezen: Welke tekenen laten zien dat uw kat een krabpaal nodig heeft?

De klauwen van je kat trimmen

Je kunt de klauwen van je kleine katachtige trimmen, gebruik daarvoor een gewone nageltrimmer of schaar die voor dit doel is verstrekt. Vermijd echter het snijden van het roze deel, een gebied met veel zenuwen, dat aanzienlijke bloedingen kan veroorzaken. Om ervoor te zorgen dat uw kat aan deze methode went, oefent u deze vanaf jonge leeftijd.

Lees ook:   hills kitten

Let op deze handeling is een oplossing van laatste redmiddel als helaas de vorige methode niet werkt.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.