▷ Mumbai: Karakter, onderwijs, gezondheid, prijzen

De Bombay is een recent kattenras dat de bijzonderheid heeft om de lichaamsbouw en het uiterlijk van een zwarte panter van India te bezitten, in miniatuurversie. Maar in tegenstelling tot dit beest, is het begiftigd met het zachte, aanhankelijke en sociale karakter van een huiskat. Dit leverde hem de bijnaam “salonluipaard” op.

Het is echter een kat met lijm die geen eenzaamheid verdraagt. Zoals de meeste van zijn soortgenoten, vereist het natuurlijk de genegenheid van een toegewijde en beschikbare meester, een minimum aan zorg, evenals een aantal accessoires die zijn aangepast om een gelukkig en bevredigend leven te hebben. Hieronder vindt u alles wat u moet weten over Mumbai, evenals alle goede redenen om het al dan niet te adopteren.

Bombay in Video

De ideale kat voor wie?

De Bombay is een middelgrote kat die perfect geschikt is voor het leven zowel binnen als buiten. Dus of je nu in een appartement woont of in een huis met een tuin, je leefomgeving past goed bij hem. Een leven op het platteland zou des te beter geschikt zijn voor de uitdrukking van iemands roofzuchtige instinct.

Bovendien, met zijn sociale en volgzame temperament, herbergt de Bombay de aanwezigheid van kleine kinderen en andere huisdieren. Eigenaren die alleen of met hun gezin wonen, zullen geen probleem hebben met deze kleine katachtige.

Het is echter een kat die vooral dol is op knuffels en tederheid en die eenzaamheid niet ondersteunt. Hij heeft daarom een aanhankelijke en beschikbare meester nodig. Daarom, als je een druk persoon bent, zal dit kleine bolletje haar moeite hebben om te bloeien en thuis gelukkig te zijn.

Oorsprong en geschiedenis van Mumbai

De Bombay is een ras van kunstmatige kat afkomstig uit de Verenigde Staten van Amerika gemaakt door Nikki Horner, een fokker woonachtig in Louisville, Kentucky. De geboorte wordt gemotiveerd door de wens van de maker om een huiskat te hebben wiens uiterlijk identiek is aan dat van een zwarte panter.

Om haar droom te realiseren, zal de fokker in 1958 kruisingen maken tussen een Amerikaanse Birmees en een Amerikaanse korthaar met een zwarte jurk. Maar pas in 1960 slaagde ze erin om specimens met de gewenste fysieke uitstraling te verkrijgen. Het ras werd in respectievelijk 1976 en 1979 erkend door de CFA en TICA onder de naam Bombay, in vergelijking met de Black Panthers van de Bombay-regio van India.

Lees ook:   Kattenkruid: Feiten en mythes over het high maken van katten

Populair in de VS, het ras is relatief minder populair in Europa. Het heeft echter onlangs een heropleving van interesse van kattenliefhebbers meegemaakt, met name in Frankrijk, waar de Bombay sinds 1980 aanwezig is. De statistieken van het officiële boek van de oorsprong van katten (LOOF) opgericht in 2016 plaatsen het op de rang van 32e op 55 van de meest populaire kattenrassen in Frankrijk.

Foto’s van Mumbai

Fysieke kenmerken van Bombay

Het uiterlijk van de Bombay-kat ligt zo dicht bij dat van een panter dat alleen de grootte je in staat stelt om deze twee katachtigen te onderscheiden. Het heeft een afgerond hoofd en gezien in profiel lijkt het voorhoofd uitpuilend. Het heeft een ronde neus met een lichte stop, een korte en brede snuit en een sterke kin. Zijn grote, ronde, gespreide ogen hebben de bijzonderheid dat ze goudkleurig of koperachtig zijn. Wat betreft zijn oren, ze zijn van gemiddelde grootte, breed aan de basis, een beetje afgerond aan de punt en iets naar voren hellend.

Daarnaast heeft de Bombay een gemiddelde grootte (voor een kat) met een atletische lichaamsbouw. Het compacte lichaam heeft krachtige spieren en botten. De lengte van zijn benen blijft evenredig met die van het lichaam. De voeten zijn rond en klein. Wat betreft de staart, deze is van gemiddelde lengte en afgerond aan de punt.

Ten slotte is het meest karakteristieke element in de Bombay-kat de jurk, kort, dun en glanzend, waarvan de textuur doet denken aan satijn. Merk op dat de rasstandaard slechts één kleur voor de vacht toelaat, namelijk: gitzwart, een effen kleur, perfect zwart over het hele lichaam, van de wortel tot de punt van het haar.

Gedrag van de Bombay

De Bombay heeft van de zwarte panter alleen de look, want in werkelijkheid is het een kalme, zachte en aanhankelijke metgezel. Het is een kat die van knuffels en tederheid houdt, daarom zal hij meestal de neiging hebben om op je schoot te liggen om geaaid en geknuffeld te worden.

Vanwege zijn sociale en vredige temperament verdraagt deze zwarte kat het gezelschap van zijn soortgenoten en / of dat van andere dieren en past zich zonder problemen aan de aanwezigheid van kinderen met wie hij soms speelt aan. Merk ook op dat Zijn intelligentie geeft hem relatieve onafhankelijkheid. Hij blijft echter gevoelig voor eenzaamheid, die hij met grote moeite kan dragen.

Lees ook:   cheese cat

Bovendien is de Bombay een zeer nieuwsgierige en min of meer actieve kat, die grote vaardigheid en behendigheid toont. Bovendien is de laatste begiftigd met een aangeboren jachtinstinct dat hem vaak het huis uit zal leiden. Ten slotte is het een kat die zich gemakkelijk aanpast aan veranderingen (als je bijvoorbeeld beweegt).

Gezondheid en zorg in Mumbai

Bombay ras kat op abreBombay is begiftigd met een solide gezondheid. Inderdaad, deze katachtige lijdt niet aan een erfelijke ziekte of pathologie die specifiek is voor zijn ras. Met andere woorden, het is alleen waarschijnlijk dat het ziekten oploopt die alle katten gemeen hebben, zoals leukose, coryza, tyfus, hondsdolheid, enz.

U moet er dus voor zorgen dat uw Mumbai alle aanbevolen vaccins ontvangt. Je moet ook voor zijn vacht zorgen en zorgen voor de algehele hygiëne. Voeg daar een gezond dieet aan toe en alles is aanwezig om je 4-poots vriend een lang en gezond leven te bieden.

Ondanks alle zorg die u aan uw Bombay kunt geven, is het niet uitgesloten dat onverwachte ziekten of ongelukken het beïnvloeden. Daarom raden wij u ten zeerste aan om een kattenverzekering af te sluiten, om de best mogelijke zorg te garanderen zonder de bank te breken.

Heeft Mumbai specifiek voedsel nodig?

Het is belangrijk om te onthouden dat het absoluut niet nodig is om op zoek te gaan naar een specifiek voedsel voor een raskat. Uw Mumbai heeft gewoon een gezond dieet nodig dat past bij het strikte carnivore dieet en levensstijl.

Dit betekent dat je hem kroketten of paté van topkwaliteit moet geven, voornamelijk bestaande uit vers vlees en/of vis. Hun samenstelling moet verstoken zijn van granen, voedingssupplementen, chemische additieven en andere ingrediënten die onnodig en schadelijk zijn voor de kat.

Daarnaast is het belangrijk dat deze voedingsmiddelen rijk zijn aan eiwitten, met voldoende vitamines en een afgemeten inname van mineralen, maar laag in vet en koolhydraten. Calorie-inname, frequentie en hoeveelheid maaltijden moeten rekening houden met het tempo van de activiteit van uw Mumbai. Inderdaad, als ze allemaal een grote eetlust vertonen, moet worden opgemerkt dat sommige exemplaren minder geneigd zijn tot lichaamsbeweging en het risico op overgewicht is nooit ver weg.

Welk budget om een Bombay te hebben?

Houd er rekening mee dat de aankoopprijs van een Bombay varieert volgens bepaalde criteria. Over het algemeen wordt het beïnvloed door het geslacht, de leeftijd, de stamboom van de ouders, de gekozen adoptiewijze, … Het is daarom moeilijk om een vaste prijs te bepalen.

Niettemin, om een schatting te hebben, moet u er rekening mee houden dat u tussen de 600 en 1200 € moet uitgeven voor de adoptie van een mannelijk Bombay-kitten en 700 tot 1250 € voor de adoptie van een vrouwelijk kitten. En omdat de Bombay een kat is die geen grote zorg nodig heeft, rekent u ook 250 tot 300 € per jaar voor kosten in verband met het onderhoud.

Lees ook:   Katten met achterpootverlamming: kunnen ze herstellen? (Dierenarts legt uit)

Accessoires aangepast aan Mumbai

Zoals alle katten heeft de Bombay een aantal accessoires nodig die zijn aangepast aan zijn behoeften en morfologie om gelukkig en vervuld te zijn. Onder deze blijven de meest essentiële over: de kattenbak, de kommen om zijn maaltijden beter te serveren (of bij voorkeur een automatische brokdispenser), een waterfontein voor zijn hydratatie, evenals zijn verzorgingsset voor het onderhoud van zijn vacht. Als hij toegang heeft tot de buitenkant, kunt u een kattenluik op de deur installeren om zijn in- en uitgang te vergemakkelijken.

Ten slotte zijn sommige Bombay-katten grote spelers, anderen aan de andere kant zijn misschien minder geïnteresseerd in de activiteit. In ieder geval blijft fysieke inspanning een essentiële behoefte voor het welzijn van deze katachtige. Vandaar de noodzaak om een krabpaal, een hoge baars of een krabbende ruilhandel te installeren, evenals snoepballen, zodat hij iets te vermaken heeft tijdens het sporten.

Goodies voor Mumbai liefhebbers

Waar adopteer je een Bombay?

Het gebruik van een professionele fokker is de beste optie voor de adoptie van een raskat zoals de Bombay. Inderdaad, in een erkende fokkerij bent u er zeker van dat u een kitten adopteert dat de beste zorg heeft gekregen en dat perfect voldoet aan de normen van het ras. Maar je kunt ook adopteren in catteries of kattenasielen.

Ten slotte kunt u uw Bombay van een individu adopteren. Echter, inOver het risico dat dierenhandel op deze manier dreigt, raden wij u aan om bij voorkeur met een naaste persoon om te gaan in plaats van een vreemde.

Andere artikelen over dit onderwerp

Abessijn: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

American Bobtail: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Russian Blue: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Siberisch: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Highland Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Sphynx: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Scottish Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Perzisch: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

De kartuizer: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

De Siamees: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.