▷ Ontcijfer wat je kat je vertelt

De kat is een onafhankelijk, onverschrokken dier en veel minder volgzaam dan de hond, velen hebben moeite om het te identificeren. Deze kleine haarballen blijven voor velen mysteries.

Door echter een beetje aandacht te besteden aan bepaalde details, zoals de houding van uw kat, gezichtsuitdrukkingen en de geluiden die hij uitzendt, zult u het veel minder mysterieus vinden dan het lijkt en zult u het beter begrijpen.

Om je nog meer in harmonie te laten zijn met je kleine bolletje haar, geeft dit artikel je alle geheimen om van A tot Z te ontcijferen wat je haarbal je vertelt.

Wat betekent de kat met zijn staart?

Expressieve grijze kat

Als u uw kat zorgvuldig observeert, zult u 7 verschillende houdingen onderscheiden dat de kat met zijn staart aangeeft. Deze 7 posities vertegenwoordigen de stemming en gemoedstoestand van de kat op dit moment: neutraal, vriendelijk (of inhoud), spel (opwinding), nervositeit / ergernis, angst / dreiging, offensieve dreiging en ten slotte defensieve dreiging.

  • Wanneer de staart van je kat hangend en nonchalant is, betekent dit dat hij in een neutrale bui is.
  • Een staart goed verticaal rechtop en een beetje gebroken op de rug, zoals een vraagteken betekent dat kitty gelukkig, vriendelijk en / of nieuwsgierig is.
  • Wanneer kitty opgewonden is en speelt, is zijn staart borstelig en naar zijn rug gedraaid, waardoor een U wordt gevormd.
  • Als je kleine katachtige daarentegen een hangende staart heeft maar min of meer sterk van links naar rechts zwaait, betekent dit dat de kat min of meer geïrriteerd of nerveus is.
  • Als je kleine haarbal bang is of in de dreigingsmodus staat, zie je zijn staart verticaal goed rechtop staan, met het haar borstelend.
  • Aan de andere kant, als je de kitty-staart ziet borstelen maar achteruit is gedraaid, weet dan dat hij zich in de dreigingsmodus bevindt en op het punt staat aan te vallen.
  • Ten slotte, als zijn staart borstelt en naar de achterpoten draait, betekent dit dat de kat bang is en in de terugslagmodus is.
Lees ook:   Top 6 kattenvoer voor pancreatitis: de beste keuzes!

Wat betekent de kat met zijn kop?

Praatje in de keuken

De belangrijkste tekenen van communicatie waargenomen op het hoofd van de kat bevinden zich voornamelijk op zijn ogen en oren.

Ogen

De verwijding van de pupillen van de kat zegt veel over zijn stemming en gemoedstoestand. Inderdaad, wanneer hij erg opgewonden of alert is, zijn zijn pupillen sterk verwijd. Wanneer hij in stealth-modus of jachtmodus is, zijn zijn pupillen dun. Ten slotte, als de verwijding van de pupillen van je kleine haarbal tussen zeer verwijd en fijn is, betekent dit dat deze zich waarschijnlijk in een neutrale toestand bevindt.

Houd er echter ook rekening mee dat licht een sterke invloed heeft op de verwijding van kitty pupillen. Hoe meer licht er is, hoe fijner zijn pupillen zullen zijn.

Oren

Wanneer de kat neutraal of vriendelijk is, zijn zijn oren recht en naar voren gericht. Als hij geïrriteerd, boos en in aanstootgevende modus is, zie je zijn oren nogal afgeplat aan de zijkant, als hoorns. Ze zijn afgeplat en naar achteren gekanteld, wat betekent dat kitty bang is en / of in een defensieve positie verkeert.

Wat bedoelt de kat met zijn geluiden?

Om met u of zijn leeftijdsgenoten te communiceren, of wanneer hij zich in een bepaalde situatie bevindt, zendt uw kat bepaalde geluiden uit. De geluiden van uw kat kunnen worden onderverdeeld in 5 hoofdcategorieën: miauwen, brullen / grommen / rommelen, huilen, kakelen en uiteindelijk spinnen, maar u kunt hier andere kattengeluiden vinden.

Miauw

Dit is het belangrijkste hulpmiddel dat kitty gebruikt om met mensen te communiceren. Ze kunnen een verzoek, een klacht, een pijn, een ergernis, een eenvoudige hallo of een teken van genegenheid uiten. Merk echter op dat in tegenstelling tot wat velen denken, zelfs als het niet erg vaak voorkomt, katten ook miauwen om met elkaar te communiceren, een soort oproepen.

Lees ook:   Top 7 kattendeuren: de beste portalen, kleppen en e-deuren!

Rollen, grommen en rommelen

Als je je kleine kat hoort schelden, grommen of schelden, weet dan dat hij overstuur is en een duidelijke waarschuwingsboodschap stuurt waarin staat dat hij met rust gelaten wil worden. Als het bericht wordt genegeerd, kan het in de aanval gaan, om zichzelf te verdedigen.

Het geschreeuw

Je zult je kat meestal horen huilen als hij veel pijn heeft, als hij het moeilijk heeft of als hij midden in een gevecht zit.

Kakelen

Dit geluid lijkt op rapidTandenknakken wordt meestal uitgestoten door je kleine katachtige wanneer deze gestrest of gefrustreerd is. Bijvoorbeeld als hij opgesloten zit in het huis en door het raam hopen dingen observeert die hij buiten zou willen aanraken (vogels, vlinders, kruiden, …).

Spinnen

Spinnen bij katten is het zachte geluid dat gepaard gaat met lichte trillingen die uw kat maakt wanneer hij bijzonder gelukkig is, in een situatie van welzijn, bijvoorbeeld wanneer hij een gerecht proeft dat hij erg lekker vindt. Spinnen kan echter soms ook duiden op een gevoel van pijn of lijden.

Koeren, tjilpen of trillen

Koeren, ook wel tjilpen of trilleren genoemd, wordt gebruikt om te communiceren met de mensen om je heen, kat of mens of andere dieren. Een koerende kat kan verschillende dingen betekenen:

  • Uw kat wil u een groet brengen.
  • Hij waardeert je aandacht.
  • En vele andere aangename situaties voor de kat.

Koeren is in ieder geval een positief teken.

Andere tekens en gebaren

Er zijn veel andere tekenen en gebaren die de gevoelens en emoties van uw kat op een bepaald moment laten zien, er zijn natuurlijk de likjes van de kat, maar ook het feit dat hij op zijn rug ligt, tegen je aan wrijft, geeuwt, voorwerpen voor hem op de grond gooit en vele anderen waarmee hij zijn geluk kan uiten. Weet in ieder geval dat om nauwkeurig te ontcijferen wat uw kat u vertelt, u zich niet onafhankelijk van de anderen op slechts één van deze signalen moet concentreren, maar ze in hun geheel moet observeren.

Lees ook:   Populairste unisex kattennamen: een lijst van 101

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.