▷ Ras van haarloze katten, moeten ze worden gekleed tegen de kou?

Vraagt u zich af of dit nodig is en hoe u uw haarloze kat kunt beschermen tegen de kou? Is het een goed idee om het te bedekken met kleding of niet?

Welnu, het moet gezegd worden dat de werking van het lichaam van katten (in termen van temperatuurbeheer) vrij gelijkaardig is aan die van mensen en daarom kunnen onze kleine katachtigen ook koud zijn. Maar is het aankleden van een kat het beste idee om hem te beschermen tegen de kou?

Laten we samen een rondleiding door het onderwerp maken!

Kunnen harige of haarloze katten het echt koud krijgen?

De temperatuur van katten varieert over het algemeen tussen 38 °C en 39 °C, wat maakt ze van nature beter bestand tegen kou dan wij mensen. Houd er echter rekening mee dat katten het koud kunnen hebben, bijvoorbeeld als ze nat zijn, als ze in contact komen met een koud voorwerp of oppervlak, of vanwege een tocht of lage omgevingstemperatuur.

Niettemin, met betrekking tot harige katten, hebben ze niet alleen een laag bedekkend haar, maar ook een ondervacht die hen een zeer goede bescherming tegen de kou geeft.

Wat betreft haarloze katten zoals Sphynx, Donskoy of Peterbald, ze hebben meestal een dikke huid waarmee ze hun interne temperatuur constant kunnen houden, maar in het geval van lage temperaturen is dit niet genoeg. Haarloze katten zijn daarom kwetsbaarder voor kou dan harige katten, in de winter is het altijd nodig om ze warm te houden om ze kat te beschermen tegen de kou!

Lees ook:   Perzische Kat: Alles over deze majestueuze schoonheid

Kitten ras Sphynx

Is het aankleden van je kat haarloos een goed idee?

Katten houden niet zo van kleding omdat het de neiging heeft om hun bewegingen te belemmeren. Daarom is het vaak beter om ze niet zonder reden aan te kleden, het is ook noodzakelijk om ze de tijd te geven om eraan te wennen, het ideaal is om het klein te maken. Bovendien, als ze niet in uw bedrijf zijn, kan dit een bron van ongelukken zijn, zoals vast komen te zitten in een filiaal bijvoorbeeld.

Als algemene regel geldt dat als je kleine bontloze metgezel eerder een binnenkat is zoals het Sphynx-kattenras, het geen zin heeft om hem aan te kleden, tenzij het is om hem te vermommen. Omdat binnenkatten (altijd gewend om warm te zijn) de kou echter minder verdragen dan anderen, is het beter om ze te kleden in specifieke kleding zoals die je op Conseils-animaux.fr zult vinden.

Welke delen van het lichaam moeten eerst worden beschermd tegen de kou?

De te beschermen delen zijn de uiteinden van het lichaam, voornamelijk pasta inclusief pads of oren. De oren zijn waarschijnlijk de meest gevoelige delen, maar het gebruik van een dop (voor bescherming) is een bron van ongemak voor uw kat, omdat horen een zintuig is dat hem in staat stelt zijn omgeving te begrijpen.

Wereldwijd Als je je kat moest aankleden om hem eruit te halen als hij koud is, plan dan een vacht om zijn hele lichaam warm te houden Eenvoudigweg. Als hij lang in de sneeuw loopt, kunnen slippers nuttig zijn, maar ze worden niet door alle katten geaccepteerd.

Lees ook:   trap kat

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.