▷ Tips voor het trainen van je kat?

Katten zijn niet van nature gemaakt om bij ons binnen te leven. Wanneer ze toegang hebben tot het buitenleven, is het niet echt een probleem, omdat ze naar buiten kunnen gaan om hun leven als een onafhankelijke kat door te brengen en te leven. Wanneer dit echter niet het geval is, kan de kat last hebben van veel problemen die verband houden met het gebrek aan activiteit. Daarom is het belangrijk om je kat elke dag te helpen sporten.

De gevolgen van gebrek aan lichaamsbeweging

Grote kattenbankKatten zijn nog steeds vrij wilde dieren, zelfs als ze veel afhankelijk zijn van mensen om hun voedsel gemakkelijk te vinden. Hun lichaam is niet gemaakt om inactief te blijven, net zoals mensen en katten snel aankomen wanneer ze binnen blijven zonder activiteit. Dit is nog meer het geval wanneer ze worden gesteriliseerd.

Helaas heeft overgewicht bij katten niet alleen esthetische gevolgen. Dit probleem verkort ook de levensverwachting van de kat en maakt het moeilijker voor zijn dagelijks leven. Bovendien is het een vicieuze cirkel, omdat katten met overgewicht zich vervelen door niets te doen en nog meer eten om hun verveling te compenseren.

Tips om een kat te laten sporten?

Om een kat te laten sporten, moet je ermee spelen. Het beste is om hem op zeer jonge leeftijd te laten wennen aan interactie en spelen met jou. Of het nu is door het gooien van kleine voorwerpen dat hij plezier zal hebben met jagen of gewoon door met een nepmuis voor hem te zwaaien, elke gelegenheid om hem te laten bewegen is goed, je kunt zelfs leren om hem buiten te lopen.

Lees ook:   ▷ Wat betekenen kattenposities tijdens het slapen?

Een andere truc is om ruimtes te creëren die hem dwingen om actief te zijn. Het installeren van een platform dat in de hoogte aan de muur hangt en een pad van platforms waaruit hij de ene na de andere moet springen om het hoogste te bereiken, is een goede manier om uw kat een speeltuin aan te bieden. Hij zal niet nalaten er gebruik van te maken en zichzelf uit te geven om hoogte te winnen.

Tips om een kat met overgewicht te laten afvallen?

Als je niet het goede idee hebt gehad om je binnenkat te laten wennen aan lichaamsbeweging en al overgewicht heeft, raak dan niet in paniek. Er zijn nog veel oplossingen om hem te laten afvallen. Ten eerste is er natuurlijk de kwestie van voedsel. Minder dieetbrokken en traktaties zullen hem snel helpen, vooral als uw kat de hoeveelheid voedsel die hij eet niet kan reguleren.

Om hem vervolgens te helpen weer actief te worden, kun je zijn passie voor voedsel gebruiken door speelgoed te kopen dat voedsel bevat en het regelmatig te verdelen als de kat met de bal speelt. Hij zal zich dus moeten uitleven om eten te hebben. Nogmaals, dit werkt alleen als je hem niet veel traktaties geeft wanneer hij oefent.

Andere artikelen over dit onderwerp

Kat Glouton hoe obesitas te voorkomen?

Laat je kat afvallen met een brokjesdispenser