▷ Trim de klauwen van de kat

Het regelmatig trimmen van de klauwen van uw kat is een gebaar dat, als het goed wordt gedaan, enorm bijdraagt aan zijn welzijn en ontwikkeling. Het is een zorg die voorkomt dat ze beschadigd raken, geïnfecteerd raken of te scherp worden en hem uiteindelijk pijn doen of zelfs pijn doen.

Echter Het trimmen van de klauwen van je kat is niet altijd nodig (en wordt soms zelfs ontmoedigd), naast het feit dat het een delicate operatie is die een minimum aan regels vereist.

Hieronder vindt u alles wat u moet weten over het onderhoud van de klauwen van uw kat, evenals enkele Praktische tips om ze efficiënt en gemakkelijk te snijden.

Inhoudsopgave

Het knippen van de klauwen van je katachtigetje is geen operatie die lichtvaardig of hoe dan ook moet worden uitgevoerd. Als je erover nadenkt om het voor de eerste keer te doen, raak dan niet in paniek! Wij hebben ons voorbereid om u te helpen, Een eenvoudige en nauwkeurige tutorial zodat u zelf de klauwen van uw kat kunt trimmen en veilig, zonder hem te schaden.

Lees ook:   De kosten van een kat in Canada in 2023: Wat ben je kwijt?

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u een goede klauwtrimmer hebt en zich in ideale rustige omstandigheden bevindt om uw huisdier niet bang te maken. Zodra dit is gebeurd, moet u Volg deze stappen :

  1. Begin met je kat tegen je aan te pinnen, door hem op schoot of op een tafel te knijpen. Het is niet uitgesloten dat een tweede persoon je zal helpen om het te doen in geval van moeilijkheden.
  2. Kies de poot waarmee je wilt beginnen. Houd het tussen de duim en wijsvinger van je minder bekwame hand en druk vervolgens lichtjes op de bovenkant van de vinger van de poot om de te snijden klauw naar buiten te brengen.
  3. Schuif met je andere hand de klauwsnijder over de klauw, let op niet overlopen op het bloedvat.
  4. Zodra de klauwsnijder op de juiste afstand is geplaatst (slechts een paar millimeter zonder het transparante deel te overschrijden), snijdt u de punt van de klauw.

U moet deze 4 stappen herhalen voor elke klauw die moet worden gesneden (houd er rekening mee dat uw kat 5 klauwen op elke voorpoot en 4 klauwen op elke achterpoot heeft). Wees elke keer voorzichtig Blijf kalm terwijl je je kat feliciteert of hem heerlijke traktaties aanbiedt, om de ervaring aangenaam te maken.

Video-tutorial om de klauwen van cat te trimmen

Trim de klauwen van uw kat goed – De regels die u moet volgen

We kunnen je nooit genoeg vertellen, het knippen van de klauwen van je kleine katachtige is een delicate operatie. Om sereen en veilig te slagen, We raden u aan deze paar praktische en relatief eenvoudige regels te volgen.

Gebruik het juiste materiaal, een kattenklauwsnijder

Vermijd ten eerste het gebruik van ongepaste hulpmiddelen voor het knippen van kattenklauwen, zoals een menselijke nagelknipper, tang, schaar of scheermesje. Deze voorwerpen zullen meer kwaad dan goed doen voor je 4-poots vriend.

In plaats daarvan moet u een nagelknipper gebruiken die speciaal is ontworpen voor katten. De vorm maakt het gemakkelijk en snel om kattenklauwen te snijden zonder het risico te lopen ze te splitsen of te breken.

TAKIT Nagelknippers Honden en Katten – LEVENSLANGE GARANTIE – Klauwtrimmer met veiligheidslimiet – Klauwbestand inbegrepen

  • ✅ PROFESSIONEEL ONTWERP: Aanbevolen door professionals, deze nagelknipper voor huisdieren is een onmisbaar en eenvoudig te gebruiken verzorgingsmiddel dat u nodig hebt om de klauwen van uw huisdieren thuis te knippen en te vijlen!
  • ✅ SCHONE SNEDEN ELKE KEER: Dierenklauwsnijders zijn gemaakt met 3,5 mm dikke en scherpe roestvrijstalen messen van hoge kwaliteit, sterk genoeg om de klauwen van uw honden of katten in één klap te snijden, de messen blijven jarenlang scherp voor stressvrije sneden, vloeiend, snel en scherp.
  • ✅ KLAUWBESTAND INBEGREPEN: De schuine en hyperscherpe roestvrijstalen kop geeft u een veilige en gemakkelijke snijhoek, zodat uw hond altijd kalm blijft en ontspannen. Geschikt voor kleine, middelgrote en grote honden. Een handig klauwbestand wordt meegeleverd om harde hoeken op de klauwen van uw hond te vijlen en een gladde afwerking te creëren.
  • ✅ LEVENSLANGE GARANTIE: Wij bieden een levenslange garantie op onze nagelknippers, zodat u ze levenslang kunt gebruiken!

Zet jezelf in de juiste positie en doe het rustig

Het is belangrijk voordat u begint, dat u en uw kat zich op hun gemak voelen. Neem de juiste positie aan: zet je kat op schoot, op een tafel of zelfs op de grond als je je allebei op je gemak voelt. In geval van moeilijkheden, laat je bijstaan door een tweede geruststellende persoon die de kat zal afleiden of stil zal houden.

Zodra de ideale positie is gevonden, blijf dan kalm en ga verder met het vakkundig en zelfverzekerd snijden van de klauw. Omdat Als je gespannen of aarzelend bent, zal je kleine katachtige het waarnemen en geagiteerd zijn., in het defensief, en zal dit niet laten gebeuren.

Wat als mijn kat het niet laat gebeuren?

Uw kat is een beetje recalcitrant en laat zich niet doen zoals u wilt? Blijf kalm, laat je niet meeslepen en forceer jezelf niet. Want hoe meer je aandringt, hoe meer hij spanning zal voelen en defensief zal worden.

Aan de andere kant moet je probeer hem te knuffelen, te vleien of zijn aandacht af te leiden. Overweeg niet noodzakelijkerwijs om alle klauwen op dezelfde dag te knippen, ga geleidelijk, met tederheid en elke keer veel felicitaties.

Als uw kat ondanks alles op zijn hoede blijft en niet loslaat, moet u een afspraak maken met zijn dierenarts. Eenmaal daar kan het snijden worden gedaan in de beste omstandigheden van veiligheid voor jullie beiden.

Welk deel van de klauw van de kat te snijden?

Je moet Ken de structuur van de klauw van uw kat voordat u begint. De klauw wordt gevormd door 2 delen die duidelijk te onderscheiden zijn in het licht: een transparant deel en een roze/roodachtig deel geïrrigeerd met bloedvaten.

Het transparante deel is de hoorn, die je kunt snijden. Voorzichtig! Snijd niet erg kort, noch snijd niet te dicht, uit angst voor beschadiging van de bloedvaten. Je moet alleen de punt snijden, die 2 tot 3 millimeter voor de ader ligt.

Als u per ongeluk dichterbij snijdt dan nodig is en een bloedvat bereikt, gebruik dan een hemostatisch poeder om het bloeden te stoppen en de pijn van uw kat te kalmeren, de tijd om snel naar de dierenarts te gaan om het risico op infectie te beperken.

Lees ook:   ▷ Cat's Claw gebroken of afgescheurd: wat te doen?

Wanneer en waarom zou je de klauwen van je kat knippen?

Kat krabben op een tafelHet is belangrijk om te weten wanneer en waarom u de klauwen van uw kat wel of niet moet trimmen, afhankelijk van of hij altijd binnen blijft of vaak het huis uitgaat, in het geval van een gebroken klauw is er een andere reden.

Mijn kat krabt aan mijn muren en meubels: Kan ik zijn klauwen knippen?

Je kat begon plotseling je muren te krabbelen en je meubels te bestormen? T is misschien is hij de enige manier waarop hij je kan laten begrijpen dat hij ziek is, geen activiteit heeft of afleiding heeft. Deze kleine rommel thuis kan bedoeld zijn om je aandacht te trekken.

Bovendien Krabben is een natuurlijk gedrag bij katten. In plaats van te proberen zijn klauwen ten koste van alles te snijden, is het beter om het huis te regelen met apparatuur die in zijn rustplaatsen is geplaatst (zoals krabpalen / schrapers, een krabmat of een krabpaal), zodat uw metgezel kan krabben, stoom kan afblazen en weg kan draaien van uw meubels.

Mijn kat krabt me: Kan ik zijn klauwen trimmen?

Katten staan erom bekend van nature aanhankelijk en erg gehecht aan hun meester: hij is daarom onwaarschijnlijk dat je kleine katachtige je zonder reden zal gaan krabben, kortom, dat de kat agressief tegen je is. Als dit echter gebeurt, moet u, voordat u van plan bent om de klauwen te knippen, eerst bepalen of het een onschuldige klauw is in de context van een spel bijvoorbeeld, of een gewelddadige klauw, een teken van agressiviteit.

Als de kat het niet vrijwillig doet zoals tijdens het spelen, is het niet nodig om zijn klauwen te knippen, je moet eerder proberen zijn com aan te passendragen zodat hij zijn genegenheid beter uitdrukt dan door naïeve krassen.

Aan de andere kant, als krabben buiten de speelperiodes plaatsvindt, is uw kat agressief, in dit geval kan het interessant zijn om zijn klauwen te knippen. Maar het is beter om te proberen de redenen voor zijn agressiviteit jegens jou te begrijpen om er een einde aan te maken.

Mijn kat gaat niet naar buiten: Moet ik haar klauwen trimmen?

Als uw haarbal het comfort van het interieur van uw huis bevordert, kunt u de klauwen knippen als u dat wilt, bijvoorbeeld om zijn gezondheid te behouden wanneer zijn klauwen te veel zijn gegroeid of de staat van uw meubels tegen zijn aanvallen. Maar zoals we al hebben opgemerkt, is dit niet per se nodig als je kattenspeelgoed tot zijn beschikking hebt gesteld, zoals krabpalen, een krabpaal of anderen.

Mijn kat gaat naar buiten: Moet ik haar klauwen trimmen?

Als uw kat de gewoonte heeft om tijd buiten door te brengen, weg van het comfort en de veiligheid van uw huis, wordt dit niet aanbevolen, zo niet volledig. Niet aanbevolen om zijn klauwen te knippen, behalve in uitzonderlijke omstandigheden. Tijdens zijn avonturen in het wild heeft je kat zijn klauwen nodig, omdat ze praktisch zijn enige verdediging zijn. Zonder zijn klauwen zal hij moeite hebben om met gevaren om te gaan, zijn prooi beter te vangen, zich aan bomen vast te klampen, te vluchten of zelfs ongelukken te vermijden.

Bovendien Een kat die toegang heeft tot het buitenleven en daar meer tijd doorbrengt, zal vaak van nature scherpe klauwen hebben. In plaats van ze te willen snijden, zou het verstandiger voor u zijn om hun goede gezondheid te garanderen om infecties te voorkomen.

Het trimmen van de klauwen van de kat is niet de beste oplossing

Kat die zijn klauwen uittrektHoewel de klauwen van onze metgezellen soms vervelend zijn, vooral wanneer ze tegen ons worden geheven of op ons meubilair zijn gericht, Snijden is niet noodzakelijkerwijs de beste oplossing voor het probleem. Zelfs als je hebt geprobeerd de klauwen van een kat te trimmen en zelfs met de klauwen ingekort, Je kat zal zijn krabgedrag behouden, het zit in zijn aard.

Allereerst moet je zoeken naar gaten of problemen in de habitat, het gedrag van je kat observeren. Het is inderdaad belangrijk dat je je bewust bent van de gedragssignalen van je kat: zorg ervoor dat hij niet ziek is, wees oplettend en meer attent voor hem, en het belangrijkste, bied hem een omgeving die zijn ontwikkeling zal bevorderen.

Klauwbeschermers: Een goede oplossing?

Heb je een hekel aan het idee om de klauwen van je kat te moeten trimmen? Een mogelijk alternatief zou zijn gebruik kattenklauwbeschermers. Recent gemaakt, dit zijn kleine plastic capsules die op de klauwen van uw kat kunnen worden geplakt. Echter Deze tool is niet erg effectief.

Inderdaad, op basis van de vele feedbacks van vele meesters, kwamen we tot de conclusie dat Nagelbeschermers zijn niet echt nuttig, omdat katten niet alleen heel goed weten hoe ze ze moeten verwijderen, maar ze zijn vaak duurder dan een kattennagelknipper (die effectiever en duurzamer is).

Doe een permanente verwijdering van de klauwen?

Je hebt gehoord over een mogelijkheid van permanente verwijdering van de klauwen en je bent van plan om het op je katachtige uit te voeren? Denk er niet over na, want het is een illegale praktijk die ten strengste verboden is in Frankrijk en in veel landen, maar ook een wrede en pijnlijke operatie..

Technisch onyxectomie genoemd, permanente verwijdering is een grote chirurgische ingreep die bestaat uit het amputeren van de derde falanx van de must van uw kat om hem van zijn klauwen te ontdoen. Het is een pijnlijke daad die duidt op een zekere wreedheid jegens onze metgezellen, met als gevolg dat ze worden blootgesteld aan meerdere gevaren of hun dagelijks leven pijnlijk maken. We begrijpen dat deze praktijk uit liefde voor onze kleine dieren verboden is in Frankrijk.

Veelgestelde vragen over het knippen van de klauwen van een kat

Is het goed om de klauwen van een kat te trimmen?

Kattenklauwen zijn essentieel, zelfs als huiskatten ze niet langer hoeven te gebruiken om te jagen, schiet hun instinct ze om ze te onderhouden en voor te bereiden op de jacht. Geen medische redene of overmatig geval van krabben is het niet goed om ze te snijden.

Wanneer de klauwen van een kat trimmen?

Het is noodzakelijk om de klauwen van een kat in het algemeen in 2 gevallen te snijden, wanneer de morfologie van deze poten maakt dat iets te lange klauwen hem problemen veroorzaken zoals een ingegroeide klauw, het tweede geval is wanneer de krassen van de kat overmatig zijn in uw interieur.

Het is gemakkelijk om te beseffen dat klauwen te lang bij een kat zijn hier enkele elementen om het te realiseren, het schaamt zich als het loopt, het kauwt vaak op zijn klauwen, het ontwikkelt ingegroeide klauwen.

Op dezelfde manier als een rustige kat, maar je moet je voorbereiden op het moment en eraan wennen. Neem het vaak op je rug en wen eraan dat je poten worden aangeraakt op hetzelfde moment dat je het knuffelt, probeer van tijd tot tijd te snijden zonder het te forceren.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.