▷ Uit welke tekenen blijkt dat uw kat een krabpaal nodig heeft?

De krabpaal, dit accessoire met meerdere niveaus in het beeld van een echte boom, is ontworpen om te dienen als een rust- en entertainmentruimte voor de kat. Wanneer Sommige eigenaren beweren dat ze het zonder kunnen doen voor hun kat, anderen zweren bij hem.

Dan Hoe weet je of je kat een krabpaal nodig heeft ? Dit artikel bespreekt enkele tekenen dat uw kat absoluut een krabpaal nodig heeft.

Je kat krabt alles thuis

Je kat is een roofdier. Dus, natuurlijk, Hij moet zijn jachtarsenaal, zijn klauwen onderhouden. Krabben stelt uw kat niet alleen in staat om zijn klauwen te vervangen of te slijpen, maar ook ook om stoom af te blazen en te ontspannen.

Sommige katten maken er een gewoonte van om stoom af te blazen op muren, gordijnen of te dure leren banken, weet dat alleen Een krabpaal uitgerust met een krabpaal zal je uit deze nachtmerrie kunnen trekken en nog minder uit barbaarse oplossingen zoals ontkrabben.

Kat klauwt de krabpaal

Je kunt ook kiezen voor een eenvoudige kattenkrabpaal als je geen ruimte meer hebt in je appartement of huis.

Je kat staat hoog op het meubilair

Alle kattengedragsspecialisten zullen u vertellen: Katten houden van klimmen. Door te klimmen kan je kat hoog staan om beter te observeren wat er in de buurt gebeurt. Klimmen is essentieel, zelfs van vitaal belang voor uw kat. Dus als hij geen krabpaal heeft om zichzelf tijdens deze dag in de hoogte te plaatsen, zal hij logischerwijs naar vervangende elementen gaan: meubels.

Lees ook:   Help katten ontspannen tijdens autoritten met deze tips

Op zich is het geen problematisch gedrag, maar we zijn nooit veilig voor een vaas of een herinnering die door de kat zal vallen.

Uw kat is angstig, agressief of verlegen

Als je kat verlegen is, zal hij de neiging hebben om overal bang voor te zijn en zal hij zijn toevlucht zoeken in hoeken die hij veilig acht, zoals onder een bed of achter een meubelstuk. Doorgaans Het is gewoon ruimte waar het volledige controle heeft over de omgeving en een onbelemmerd uitzicht.

Over het algemeen, wanneer uw kat zich verkrampt voelt (als u bijvoorbeeld in een appartement woont) of onzeker, kan dit zich manifesteren als gedragsstoornissen zoals angst en agressie. Een krabpaal, die het territorium van uw kat thuis aanzienlijk vergroot, stelt u in staat om deze problemen op te lossen.

Een krabpaal is een ideaal toevluchtsoord voor hem. Hij zal in staat zijn om daar te staan en alles om hem heen te observeren, zonder bang te zijn, en vertrouwen te krijgen. In dit soort gevallen is de krabpaal niet altijd een wondermiddel, maar een van de hulpmiddelen om hem te helpen..

Je katten kunnen niet met elkaar opschieten

Als je meerdere katten hebt, er is er altijd één die de anderen domineert. Dit uit zich soms in meerdere conflicten, waarbij de dominante kat zijn gezag probeert te laten gelden. Met een krabpaal kunt u het samenwonen tussen uw katten vergemakkelijken.

Met zijn meerdere hoogteniveaus (De dominante kat gaat naar het hoogste niveau en de anderen naar de lagere niveaus), heeft elke kat zijn eigen rustplaats, wat directe conflicten sterk zal beperken. Geef in deze gevallen de voorkeur aan grote kattenbomen.

Lees ook:   vleermuis kat

Uw kat slaapt overal behalve op plaatsen die voor hem zijn gereserveerd

Als uw kat de vervelende gewoonte heeft om in uw bed te dutten, op een fauteuil, een stoel, een kussen dat hij speciaal op de grond heeft gegooid, …, kortom op veel plaatsen waar hij dat niet zou moeten doen, is het dat hij op zoek is naar een eigen hoek, die met hem zou overeenkomen of hij zou zijn geur vinden, zoals zijn territorium.

Geef hem een prachtige plek speciaal voor hem, met zijn verschillende rustplaatsen en nissen op verschillende hoogteniveaus, en je zult het probleem als bij toverslag zien verdwijnen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.