▷ Waarom gooit mijn kat alles op de grond?

Je hebt gemerkt dat Je kat morst alles wat onder zijn poot valt ? Maar waarom hebben katten deze ongelukkige neiging?

Laten we toegeven dat het bekijken van kattenvideo’s dat dit nogal grappig is.

Maar in dit verhaal word je gedwongen om systematisch al je fragiele voorwerpen op te slaan om te voorkomen dat ze breken.

Maar heb je je ooit afgevraagd Waarom gooien alle katten alles op de grond? Hier zijn de 3 belangrijkste redenen die ervoor kunnen zorgen dat katten voorwerpen omverwerpen.

1. De ware aard van je kat: het jachtinstinct

Je katachtige ziet een levenloos object dat discreet lijkt te willen zijn. Zijn instinct is niet één of twee: Het kan een prooi zijn die probeert te ontsnappen ! Het zal daarom van nature naar het object toe bewegen en, net als de meeste roofdieren, proberen plezier te hebben met zijn prooi.

Zelfs als uw kat zich uiteindelijk realiseert dat het object waarmee hij speelt op geen enkele manier een prooi is, Hij zal hoogstwaarschijnlijk verstrikt raken in het spel en het object toch omver gooien om zichzelf af te leiden..

2. De oplossing voor verveling

Verveling is een andere reden die je kat kan aanmoedigen om thuis alles te morsen! Als hij niet langer tevreden is met zijn speelgoed, geen speelkameraadje heeft en voorlopig niet wil rusten, Hij zal gebruik maken van alle beschikbare mogelijkheden om plezier te hebben.

Lees ook:   whiskas dentabites

Houd een nieuw ding vast, ik gooi het op de grond, we zullen zien wat er gebeurt.

3. De truc om je aandacht te trekken

Wat gebeurt er als uw kat niets te eten of te drinken heeft en honger of dorst heeft? Hij probeert zijn meester te informeren. En bij deze spellen weten ze perfect hoe ze het moeten doen.

Om je aandacht te trekken hebben katten veel manieren, maar wat is er beter dan een voorwerp omver te werpen dat geluid maakt en dat je onmiddellijk moet oppakken? Je kat is slim en weet zich te laten horen!

Wat als mijn kat alles blijft weggooien?

Soms is dit gedrag bij uw kat punctueel. Het duurt een paar uur, of het tijdstip van een dag, en dan kalmeert het. Maar Wat te doen als het dagelijks heel regelmatig en ondraaglijk wordt ? Hier zijn enkele oplossingen die u kunt proberen te implementeren voor voorkom dat uw kat alle voorwerpen binnen zijn bereik omver gooit.

Als u Negeer je kat bij het laten vallen van een voorwerp, is het waarschijnlijk dat hij moe zal worden van zijn kleine spel, omdat hij niet de verwachte reactie krijgt.

Aanvankelijk Controleer of hij iets te doen heeft : Heeft hij veel speelgoed? Zijn ze er nog in geïnteresseerd? Zo niet, dan kun je hem een nieuw speeltje kopen.

Je kat voelt zich misschien eenzaam. Als het je uitkomt, kun je een tweede kat in het huishouden integreren, zodat hij altijd een speelkameraadje heeft.

Zorg er ook voor dat je Geef je kat alle aandacht die hij nodig heeft van zijn meester. Denk je eraan om je kom regelmatig te vullen met water? En om hem momenten van tederheid en spel te geven? Met deze kleine alledaagse gebaren verminder je zijn verlangen om alles op zijn kop te zetten aanzienlijk.

Lees ook:   150+ Schattige Munchkin-katnamen: Unieke ideeën voor jouw kleintje

Om af te sluiten en omdat het grappig is, de video van katten die alles op de grond gooit

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.