▷ Waarom katten dol zijn op kattenbomen?

Je hebt net een kitten of een kat geadopteerd en je wilt dat het als een haan in pasta in je habitat is. Je kocht een kom, voedsel aangepast aan zijn leeftijd, speelgoed, een mand, zoals voor de krabpaal, je aarzelt!

Misschien vind je het te duur, te veel modellen… Tot slot, is het nuttig? In ieder geval Eén ding is zeker, katten houden echt van kattenbomen. Maar niet alleen, je zult later zien dat het om verschillende redenen bijdraagt aan de ontwikkeling van je katachtige.

Als je al overtuigd bent door krabpalen, bekijk dan onze gids voor het kiezen van je krabpaal.

De krabpaal is een eigen plek

Net als wij allemaal moet uw huisdier een plek speciaal voor hem hebben waar hij zijn batterijen kan opladen! Een gereserveerd gebied waar het kan evolueren… Kortom, een plek waar hij alle facetten van zijn kattenpersoonlijkheid zal ontwikkelen en vooral zijn katachtige instincten de vrije loop zal laten!

De krabpaal is een “alles-in-één”: een plek van rust, ontspanning, spel, jagen, observeren. Het draagt bij aan de balans van je huisdier omdat een verveelde kat een angstige kat is.

Kat op kattenmeubels

Het is een plek waar hij speelt en ontspant

Tegenwoordig vind je een veelheid aan modellen die je viervoeter gelukkig zullen maken. Voor hem is spelen belangrijk en onderdeel van zijn DNA, hij zal graag verstoppertje spelen in nissen, hangende speeltjes vangen die zich voorstellen dat ze een prooi zijn.

Lees ook:   Beste kattentaart - doos of tas, wat te kopen? – Opinie &Vergelijking

Na de inspanning, ontspan, spreid zijn klauwen op de sisalpalen en zal het dutje op de platforms in de hoogte of uit het zicht komen. Het feit dat kattenbomen een krabpaal bevatten, is ook een manier om uw meubels te beschermen tegen krassen.

Heeft mijn kat het echt nodig?

Het is waar dat de krabpaal nuttiger is voor de binnenkat dan buiten. Dieren, vooral die in appartementen wonen, zullen graag hun katachtige instincten vinden door hoog te zijn, hun omgeving te domineren en op zoek te gaan naar hun prooi. De krabpaal stelt hen in staat om hun territorium met klauwen te markeren en plezier te hebben, essentiële dingen om hun psychologisch evenwicht te behouden.

Kortom, de kat houdt van zijn krabpaal, omdat hij alle functies verzamelt die hij nodig heeft voor zijn ontwikkeling. Ook u zult van zijn krabpaal houden, want geen kapotte snuisterijen meer omdat hij op uw buffet in slaap viel, geen gescheurde bank meer … Ten slotte zal het ook bijdragen aan de sereniteit van het interieur.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.