▷ Waarom staart mijn kat naar mij?

Je hebt gemerkt dat het regelmatig bij je kat gebeurt om je minutenlang aan te staren. Waarom doet hij dit? Wat kan hij denken als hij je aankijkt?

Je moet weten dat verschillende redenen kunnen verklaren waarom je kleine katachtige is gemaakt om naar je te staren. Laten we hier elk van de redenen onderzoeken die deze actie kunnen verklaren die zo bizar kan lijken.

Hij is nieuwsgierig en observeert je

Een eerste verklaring voor het feit dat je kat je ogen niet van je afhoudt, kan te wijten zijn aan zijn nieuwsgierigheid en oplettende kant. Inderdaad, katten zijn van nature nieuwsgierige wezens voor het grootste deel. Een temperament dat nauw verbonden is met hun roofdierstatus en hen aanmoedigt om hun omgeving te observeren en zich deze toe te eigenen.

Zelfs gedomesticeerd blijft observatie iets fundamenteels voor uw kat. Wanneer hij naar je staart, je lang in de gaten houdt of je lijkt te bespioneren, is het meestal een manier voor hem om meer over je te weten te komen. Meestal met het oog op het vermijden van mogelijke conflicten. Je bent een mysterie voor hem en hij wil je gedrag analyseren, je acties en gebaren beter kennen.

Jagen is een activiteit die geworteld is in onze katachtige vrienden en geassocieerd wordt met overleven. Ook wanneer je kat je bijvoorbeeld niet ziet jagen, vraagt hij zich af hoe je het doet om te voeden. Bezorgd om je, kan hij je dan zijn prooi aanbieden om voor je te zorgen, maar ook om je uit te nodigen om te gaan jagen.

Lees ook:   Waarom zijn katten zo klein? Een mysterie ontrafeld.

Hij zoekt je aandacht om iets te krijgen

Als je merkt dat je trouwe viervoeter naar je staart, is dat waarschijnlijk ook omdat hij je aandacht wil trekken of iets van je wil krijgen. T is Een vrij algemeen gedrag voor de meeste katten om hun meester met hun ogen te onderzoeken wanneer ze een bepaald verzoek willen doen.

Euforische en gelukkige kat

In dit geval wordt de blik van uw kat een communicatiemiddel. Om je te laten begrijpen bijvoorbeeld dat hij honger heeft en wil eten, dat hij dorst heeft, knuffels nodig heeft, streelt of dat hij gewoon met je wil spelen. Het kan ook gebeuren dat hij zich ergens ongemakkelijk voelt, lijdt of pijn doet en jouw hulp nodig heeft.

Om jezelf beter door je te laten begrijpen, is het niet ongebruikelijk dat zijn indringende blik gepaard gaat met kleine miauwtjes om je ertoe te brengen hem een beetje aandacht te geven. Hij kan je zelfs overal gaan volgen totdat je je uiteindelijk verwaardigt om aan zijn behoefte te voldoen of zijn verlangen te bevredigen.

Hij voelt zich ongemakkelijk

Merk op dat het feit dat je haarbal naar je staart ook de vertaling kan zijn van een ongemak dat hij voelt. Dit ongemak kan het gevolg zijn van een zeker wantrouwen jegens jou. Dit zal bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je kat iets stoms heeft gedaan en je hem hebt gestraft.

In dezelfde zin kan het ongemak zijn veroorzaakt door angst voor iets dat hij met je associeert. Hij zal je dan angstig aankijken, alsof jij de oorzaak van zijn angst bent. Vooral als je in de buurt was van het object van zijn angst toen hij verscheen.

Lees ook:   ▷ 10 interessante dingen om te weten over de oogkleur van uw kat

Hij houdt van je en kijkt of je oké bent

Ten slotte, als je metgezel naar je staart, moet je misschien niet verder naar een verklaring zoeken dan in de tederheid en genegenheid die hij voor je heeft. Dit kleine beest staart je aan voor het plezier om naar je te kijken, omdat het van je houdt en naar je kijkt om ervoor te zorgen dat alles goed met je gaat.

Ook als u merkt dat uw kat u langzaam knipperend aankijkt, Begrijp dat dit een manier voor hem is om je te laten zien dat hij zich goed voelt. Hij is blij of geniet van je gezelschap en wil het je laten weten.

Pas echter op dat je niet direct in zijn ogen staart zonder ze te knipperen, omdat hij het kan vergelijken met provocatie of een teken van agressie.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.