5 dingen om te weten om goed te doen

Heb je ooit deze onaangename indruk gehad tijdens het aaien van je kat, degene die je de indruk geeft een kat met dik en ruw haar te aaien. Maar dit gevoel betekent niet dat je kat kamer is!

Regelmatige vachtverzorging en onderhoud is essentieel voor de glans en hygiëne van de vacht van uw kat. Om u te helpen de vacht van uw kleine katachtige te onderhouden, bieden we 5 dingen die u moet weten voordat u begint met alles wat u nodig heeft voor de verzorging van het haar van uw kat.

Borstel het, voor een glad haar en een knuffelmoment

Poetsen is een oefening die je regelmatig moet cultiveren en toepassen zodat uw kat altijd een gladde vacht heeft. Bovendien is het borstelen van uw kat ook een geweldige manier om hem te helpen zich te ontdoen van dood haar, jeuk te voorkomen en het uiterlijk van roos te beperken.

Zonder te vergeten dat een penseelstreek Wees ook een gelegenheid om een klein moment van knuffels en strelingen aan je kleine bolletje haar te bieden.

Vrouw fan van kat met haar kat

Verwijder altijd haarballen en knopen

Een ander gebaar om goed voor de vacht van je kat te zorgen, is om zorg ervoor dat je de haarballen verwijdert en de knopen ontwarert die zich in zijn vacht kan vormen.

Wat haarballen betreft, merk op dat het in wezen dood haar is dat je metgezel kan binnenkrijgen wanneer hij zichzelf bijvoorbeeld tijdens zijn toilet likt.

Lees ook:   De ultieme lijst: 150 passende bloemnamen voor elke kat!

Wat haarknopen betreft, deze kunnen bijzonder pijnlijk zijn voor uw kat. Vandaar het belang om ze altijd te ontrafelen of te verwijderen. U kunt dit idealiter doen met behulp van geschikte ontwarringsaccessoires en als het te resistent is, knip het dan met een schaar.

Je kat wassen, niet altijd handig

Als het kan bijdragen aan de verzorging van het haar, is verzorging Een oefening die niet altijd handig is voor je kat, vooral als het ongepast wordt gedaan. Het wassen van je kat kan op verschillende manieren minder nodig zijn. Allereerst omdat je kat weet hoe hij zichzelf moet verzorgen.

Als je op zijn routine let, zul je zeker al gemerkt hebben dat je kat enkele uren van de dag bezig is met het likken van zijn lichaam. In feite verzorgde hij zichzelf, met behulp van zijn raspende tong om zijn haar te ontdoen van vuil, onzuiverheden, enz …

Bovendien moet u weten dat de talgklieren van uw kat talg afscheiden dat het oppervlak van zijn huid bedekt om haar en huid te beschermen door uitdroging van de huid te voorkomen. De zorg is dat met te veel baden en shampoos die voor de gelegenheid worden gebruikt, het is dat ze elimineer deze talg die de opperhuid blootstelt aan uitdroging en andere huidproblemen bevordert.

Kat slaapt op zijn achterbuik in de lucht

Dof haar, verschillende verklaringen

Een dof haar dat zijn glans heeft verloren, kan behoorlijk lelijk zijn voor de vacht van uw kat. Verschillende redenen kunnen de aanslag van de vacht van je haarbal verklaren. In het bijzonder de vernieuwing van zijn huid.

Lees ook:   Koop een nestje per dure! Ja, maar tegen welke prijs precies?

Het is vaak wanneer ze ruien, dat katten een minder heldere vacht hebben dan normaal en roos ontwikkelen.

Verlies van uitstraling kan ook het gevolg zijn van het slechte dieet van uw kat. Dit zal vooral het geval zijn als je hem voedsel van lage kwaliteit geeft. De laatste kan een tekort hebben aan bronnen van eiwitten, vitamines en vetzuren die essentiële voedingsstoffen zijn voor de gezondheid van de huid en de glans van het haar.

Ten slotte kan het doffe uiterlijk van de vacht van uw kat te wijten zijn aan het feit dat deze is besmet met parasieten of een teken dat hij lijdt aan een huidziekte.

Onderhoud regelmatig de vacht van uw kat

Het is belangrijk om je kat te helpen voor haar vacht te zorgen als je wilt dat ze er schoon, mooi, aangenaam en gezond uitziet. Dit regelmatige onderhoud omvat relatief eenvoudige gebaren zoals dagelijks borstelen om dood haar te verwijderen, de vacht te ontwarren en te beluchten.

Zorg ervoor dat u zijn vacht inspecteert op de aanwezigheid van ongedierte en zich ervan ontdoet. Als baden niet verplicht is voor uw kat, kan het met een zeer verminderde frequentie worden toegepast, afhankelijk van de staat van netheid ene voorkeur met specifiek aangepaste producten.

Andere artikelen over dit onderwerp