▷ Wat is de beste manier om uw kat te voeden?

De kat is een carnivoor, dat wil zeggen, hij voedt zich voornamelijk met vlees of visvlees. Bovendien moet hij vanwege zijn kleine maag meer dan een dozijn keer per dag eten, in kleine hoeveelheden.

Dus, in theorie, Het beste voer voor uw kat is te allen tijde vers vlees beschikbaar. In de praktijk is het veel ingewikkelder dan dat.. Het beste voedsel is het voedsel dat uitgebalanceerd voedsel aan de kattenkant combineert, en de minste beperking voor u.

Wat voor soort voedsel moet je aan je kat geven?

Over het algemeen zijn er om uw kat te voeren 3 soorten kattenvoer tot uw beschikking: Kant-en-klaar natvoer met kattenvoer, droogvoer met brokjes en voeren met rauw voedsel dat rauw voedsel wordt genoemd.

Al deze manieren om je kleine kat te voeden zijn gelijk En iedereen kan voldoen aan de voedingsbehoeften van de kat. Maar afhankelijk van de leeftijd, de fysieke conditie van de kat, uw beschikbaarheid maar ook uw budgetbeperkingen, heeft elk van deze voedingsmodi zijn voordelen en beperkingen.

Om samen te vatten wat wij u adviseren bij Univers Chat

De drie soorten voedsel die we aan onze katten geven, zijn allemaal gelijkwaardig vanuit voedingsoogpunt op hetzelfde kwaliteitsniveau, want vergeet niet dat de overgrote meerderheid van voedselmerken u geen voedsel van goede kwaliteit voor uw kat biedt.

Lees ook:   Wat maakt een kat een raskat?

Aan onze kant zijn we van mening dat brokjes het beste zijn voor de kat en ons als meester. Op de enige voorwaarde van het kopen van kroketten zonder ontbijtgranen en met het minimum aan peulvruchten erin.

Kattenvoer: Katten zijn er dol op

Verkrijgbaar in de vorm van een zak of doos, is kattenvoer het ultieme alternatief voor brokken. De beste patés op de markt zijn ontworpen om je haarbal alle voedingsstoffen te geven die het nodig heeft om te groeien en gezond te blijven. Met zijn hoge luchtvochtigheid dekt de paté ook een deel van de waterbehoefte van de kat. Dit maakt het vooral aan te raden voor katten met weinig drinken.

Afgezien van het feit dat het de vorming van tandsteen op de tanden van de kat bevordert, vormt de paté geen groot nadeel voor de kat. De belangrijkste nadelen zijn budgettair en praktisch en daarom gerelateerd aan de eigenaar van de kat.

Praktisch gezien heeft de taart nog steeds een probleem., het blijft niet voor onbepaalde tijd in de kom van uw kat. U zult het dus meerdere keren per dag en vaak op zijn verzoek aan uw kat moeten geven.

Vergeet niet dat u, zoals elk industrieel geproduceerd voedsel, op moet letten en de samenstelling moet lezen om te controleren of er geen onnodige producten in de componenten van de paté van uw kat zitten.

Brokjes: Praktisch en net zo voedend

Net als paté zijn de beste brokjes op de markt gemaakt om zo dicht mogelijk bij het strenge vleesetende dieet van uw kat te komen. In tegenstelling tot paté is brok een droogvoer, waardoor het veel handiger is. Het is gemakkelijker te houden, verandert niet bij langdurig contact met de omgevingslucht en vermindert ook de vorming van tandsteen in de mond van uw kleine katachtige.

Lees ook:   Is graslelie veilig voor katten om te eten?

Omdat het een industrieel product is, is het ook niet 100% natuurlijk, rijk en uitgebalanceerd, of in ieder geval niet zo veel als een echte prooi die door de kat in het wild wordt bejaagd, moet er ook rekening mee worden gehouden dat Kibblefabrikanten hebben een zeer sterke lobby op waargenomen kwaliteit met veel dierenprofessionals, in staat om katten gras te laten eten.

Vergeet niet dat u, zoals elk industrieel geproduceerd voedsel, op moet letten en de samenstelling moet lezen om te controleren of er geen onnodige producten in de componenten van de brokjes van uw kat zitten. We raden aan om onze gids voor het beste kattenvoer te lezen.

Het is belangrijk wanneer u uw kat brokjes voert, om er absoluut zeker van te zijn dat hij water beschikbaar heeft, met het risico dat hij nier- en urinefalen ontwikkelt.

Een vrij praktisch punt voor zwaarlijvige katten, brokjes zijn ook een goede manier om gewichtsproblemen te behandelen, een dieet is heel eenvoudig op te zetten zonder de bijwerkingen te tellen:

Raw Feeding of BARF: Als een Wilde Kat

BARF (Biologically Appropriate Raw Food) bestaat uit Voer uw kat rauw voedsel zoals spieren, kraakbeen, ingewanden en andere specifieke dierlijke delen, om de voedingsinname van echte prooien te simuleren.

Absoluut, dit is Het beste voer voor uw kat, maar ook van Meest veeleisende voedingsmodus en de moeilijkste om dagelijks te implementeren.

Zelfs als het het dieet is dat 100% overeenkomt met dat van een huiskat zoals katten, vereist rauw voedsel veel zorg bij de implementatie ervan. De stukken vlees moeten met de grootste zorg worden gekozen, geconserveerd en gereinigd, met het risico op bacteriële besmetting van uw kat, vooral met salmonellose.

Lees ook:   super kat

Rauwe voeding is een manier om een kat te voeden die veel meer moeite, veel meer tijd en ook veel meer geld vereist, maar pas op dat je niet in de val trapt om voor je kat te koken, wat meer dan nutteloos voor hem is.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.