▷ Wat zijn de voordelen van een krabpaal voor de kat?

Het is soms moeilijk te begrijpen waar een krabpaal echt voor is. Veel mensen denken dat het een object is dat veel extravaganter is dan nuttig voor hun huis en vooral voor hun kat.

Maar afgezien van de schijn begrijpt u dat de krabpaal een essentieel hulpmiddel is, zelfs onmisbaar voor uw kat. Wanneer het goed gekozen is, draagt het volledig bij aan de ontwikkeling en vervulling van uw kat, En bovenal maakt het hem gelukkig!

Volgens kattengedragsspecialisten heeft de krabpaal alleen maar voordelen voor je kat.

De krabpaal stelt de kat in staat om zijn jachtarsenaal in goede conditie te houden: zijn klauwen

De krabpaal dient als krabpaal voor je kat, hij is nog steeds beter dan je meubels toch?

De actie van krabben stelt uw kat in staat om te ontspannen, plezier te hebben en vooral zijn klauwen te slijpen (of dode klauwen te vervangen). De klauwen worden gebruikt om te jagen, verdedigen en klimmen, dus het is essentieel en instinctief om ze te onderhouden om klaar te zijn om een doelwit te bespringen.

Kat klauwt de krabpaal

De krabpaal vergroot het territorium van uw kat aanzienlijk

De krabpaal is zijn territorium. Instinctief houdt de kat ervan om op hoge en strategische plaatsen te klimmen en te staan, waar hij overzicht heeft over zijn omgeving. De krabpaal, door zijn hoogte, zal hem dit plezier geven, naast het vermaken van hem met de verschillende speelgoed en accessoires die het bevat.

Lees ook:   Oorkrul-katten: Schattige pluizige metgezellen

Het accessoire zal een van de plaatsen zijn waar alleen de geur aanwezig is.

De krabpaal vergemakkelijkt het samenwonen tussen meerdere katten

Als je meerdere katten hebt, kan een krabpaal helpen om de rust en harmonie tussen je katten te behouden.

Inderdaad, omdat de krabpaal uit verschillende niveaus bestaat, zal de dominante kat de neiging hebben om het hoogste niveau te bezetten en de anderen zullen de lagere niveaus bezetten. Elke kat zal zijn eigen niveau hebben, wat directe conflicten en dus de frustratie van sommige katten aanzienlijk zal beperken.

Maar hiervoor is het belangrijk om een groot model van boom te maken, waardoor er voldoende ruimte overblijft tussen de verschillende platforms.

De krabpaal is een veilige plek voor verlegen en angstige katten

Schurkenkatten zijn bang voor alles wat ze kunnen horen zonder te zien. Omdat de krabpaal door zijn hoogte een uitstekende observatiepost is, is het een goed toevluchtsoord voor dit type kat. Uw verlegen kat hoeft zich niet langer te verstoppen in kasten of onder bedden, de krabpaal biedt hem zijn veilige ruimte in de hoogte, moeilijk toegankelijk voor kinderen, honden en stelt hem in staat om alles zonder angst te observeren.

Hiervoor gaf hij de voorkeur aan een model met veel niches, dat hem de intimiteit biedt die de kat verlangt.

Andere artikelen over dit onderwerp