▷ Zijn dierenartsbrokken beter voor mijn kat?

Zoals we vaak zeggen: “Goed eten is het begin van geluk!” Dus om je kat gelukkig te maken en gezond te houden De eerste stap is om het goed te voeren en je bent op zoek naar de beste brokjes op de markt.

Niet alleen zijn er een veelheid aan soorten brokjes, maar bovendien worden deze voedingsmiddelen verkocht op plaatsen die zo divers als gevarieerd zijn: van supermarkten tot dierenwinkels, waaronder bij de dierenarts.

Gevaar teken

Je vraagt je dus af of De kwaliteit van een brok heeft te maken met de plaats van marketing, meer bepaald als de brokjes van de dierenarts de beste op de markt zijn.

Dus zijn de dierenartsbrokken het beste voor je kat? Of is het gewoon duurdere standaard brokjes?

De kenmerken van de ideale brokjes voor uw kat

Eerst en vooral, ongeacht het merk en de plaats van verkoop, De ideale brokjes voor je kat zijn de brokjes die zo dicht mogelijk bij zijn carnivorendieet komen..

Het moet dus voornamelijk bestaan uit vlees en/of vis (dierlijke eiwitten), met een snelheid van minimaal 40 tot 50%, en zo min mogelijk koolhydraten bevatten uit granen, erwten, aardappelen en andere zetmeelrijke voedingsmiddelen, hooguit 20%!

Om gezondheidsproblemen voor uw kat te voorkomen, moet het voer bovendien beperkt zijn in vetten van dierlijke oorsprong (tussen 15 en 25%) en vooral in mineralen (calcium: tussen 1 en 3%, fosfor: 1% en magnesium: minder dan 0,1%).

Lees ook:   kattenvoer gevoelige darmen

Premium brokjes, wat het beste is voor je kleine katachtige

Smaak van The Wild kattenvoer

Smaak van The Wild kattenvoer

Op de markt vindt u volgens de stand 2 soorten brokjes:

  • Standaard brokjes, meestal verkocht in supermarkten
  • Premium brokjes, die te vinden zijn in dierenwinkels, gespecialiseerde winkels en dierenartsen.

Maar pas op dat sommige merken niet aarzelen om hun brokjes door te geven voor premium brokjes door ze alleen duurder door te verkopen aan dierenartsen die geïnteresseerd zijn in omzet.

Standaard brokjes voldoen zelden of nooit aan de minimumeisen voor een gezonde brok voor uw kat.

Zoals je kunt zien, zijn de meeste premium brokjes met een hoog vleesgehalte gezond voor je haarbal! U vindt in dit artikel een lijst met premium graanvrije brokjes die goed zijn voor uw kat.

De duurste brokjes zijn echter niet per se de beste

Premium brokjes zijn duurder in aanschaf dan standaard brokjes. Maar Dit betekent niet dat de duurste brokjes per se de beste zijn.. Dit is lange tijd wat een gewetenloze dierenartshandvat doet door standaard brokjes iets beter te verkopen tegen de prijs van die van goede kwaliteit.

Om de juiste brokjes voor je kleine katachtige te vinden, naast het kiezen voor premium, Controleer de samenstelling om er zeker van te zijn dat het voedsel voldoet aan de hierboven beschreven voorwaarden.

Minimaal 40 tot 50% dierlijke eiwitten!

Je kunt ook controleren of de ingrediënten van goede kwaliteit zijn, over het algemeen, hoe nauwkeuriger de fabrikant is over de oorsprong van de ingrediënten, hoe beter de kwaliteit van de brokjes, hier denk ik bijvoorbeeld aan Ultra Premium direct die de oorsprong van de grondstoffen aangeeft.

Lees ook:   leonardo

Uiteindelijk is veterinaire brok niet altijd synoniem met kwaliteit!

In het licht van alles wat er is gezegd, begrijpt u dat De plaats van verkoop van de brokjes is niet altijd een garantie voor kwaliteit. Het enige dat u hoeft te doen op het moment van aankoop, is de tarieven en kwaliteit van de brokingrediënten op de verpakking controleren.

U kunt dus zeer dure brokjes vinden bij uw dierenarts, maar van lagere kwaliteit dan brokjes een beetje goedkoper en verkocht in dierenwinkels of gespecialiseerde winkels of te vinden op internet.

Bovendien stemmen sommige dierenartsen, die grote bedragen van brokfabrikanten hebben ontvangen, ermee in om De producten van de laatste in hun kast terwijl ze heel goed weten dat ze niet 100% goed zijn voor kitty!

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.