Welk nest moet je voor hem kiezen?

Kattenastma is een van de meest voorkomende ademhalingspathologieën die worden waargenomen bij huiskatten. Als uw kat er last van heeft, Je moet verschillende voorzorgsmaatregelen nemen met alles om hem heen, zijn accessoires en vooral zijn nest.

Laten we samen kijken naar de belangrijke punten om te respecteren met betrekking tot de kattenbak voor een kat die lijdt aan astma, van zijn keuze tot het onderhoud ervan, zodat het geen bedreiging vormt voor uw astmatische kat.

Aanbeveling van 2 kattenbakken om te kopen voor een astmatische kat

Onze complete review van Perlinette nest van Laboratoires Demavic

Onze complete review van Catsan’s Cristal Plus nestje

De kattenbak van uw astmatische kat moet stofvrij zijn

Zoals u weet, moet u voorkomen dat uw kat in contact komt met longirriterende stoffen zoals rook en stof. Reden waarom De kattenbakvulling van uw kat moet absoluut stofvrij zijn.

Kleistrooisel met een zeer hoog stofgehalte, zijn daarom verboden voor uw kat.

Meeste silica strooisel (klonterend of niet) over het algemeen geen stof bevatten.

Groentestrooisel kan de truc doen, maar het is nog steeds nodig om een nest zonder stof te vinden, een groentestrooisel zonder stof of micrograan is ook minder absorberend.

Maar helaas is dit niet de enige voorwaarde waaraan moet worden voldaan om geschikt te zijn voor uw astmatische kat.

Lees ook:   Eerlijke CatSpot Litter Review 2023: Geen vooringenomenheid

De kattenbak mag geen chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor uw kat

Veel chemische stoffen zullen waarschijnlijk ook een astma-aanval bij uw kat veroorzaken (ammoniak, parfums, …). Daarom moet je ervoor zorgen dat het nest dat je hebt gekocht (silica of groente) bevat geen chemische toevoegingen die schadelijk zijn voor uw kat.

Gebruik geen geparfumeerd strooisel, dit geldt ook voor een kat die geen last heeft van astma!

Om strooiselgeuren te verminderen, kiest u bovendien voor een koolstoffilter in plaats van poedervormige strooiselluchtverfrissers.

Beddengoed moet gemakkelijk te verzorgen zijn

Instructie maak de kattenbak van de kat schoonDe kattenbak van uw astmatische kat moet profiteren van een bijzonder streng en rigoureus onderhoud van uw kant. Kattenurine bevat ammoniak dat, hoewel de geur erg populair is bij katten, schadelijk is voor uw astmatische kat. U moet dus het contact van uw kat met zijn urine tot een strikt minimum beperken, en Maak je kattenbak dus heel regelmatig schoon..

Dus Als u niet-klonterend plantenstrooisel gebruikt, wordt u gedwongen om het volledig te veranderen elke keer dat uw kat erop plast., of elke dag op de limiet. Wat niet erg handig is, noch economisch.

Als uBij klonterend strooisel (geen klei, natuurlijk!), zullen ammoniakgeuren worden gekanaliseerd in de vaste ballen urine die worden gevormd, die u elke keer moet verwijderen als uw kat zijn behoefte doet (dus meerdere keren per dag). Het nest kan echter slechts één keer per maand volledig worden vervangen.

In het geval van silicastrooisel, dat het laatste het vermogen heeft om urinegeuren te absorberen en te vernietigen, kan daarom worden gebruikt zoals voor een normale kat. Dat wil zeggen: elke dag uitwerpselen verwijderd en strooisel elke maand volledig vervangen.

Lees ook:   iso vetbed

Merk op dat elke keer dat u het strooisel vervangt, u de bak grondig moet wassen, met neutrale en niet-agressieve reinigingsproducten voor de longen van uw lieve astmatische kat (bleekmiddel om te vermijden!).

Uiteindelijk, welke kattenbak voor uw astmatische kat?

Gezien de verschillende hierboven uiteengezette eisen, Slechts één type kattenbak zou ideaal zijn, zowel voor u als vooral voor uw astmatische kat. Aan de andere kant, als uw kat gewoon gevoelig is, kunt u ook een groente kattenbak gebruiken zoals voor kittens.

Dit zijn silica nesten die vrij zijn van chemische toevoegingen die schadelijk zijn voor uw kat (zoals Catsan Cristal Plus silica strooisel, dat ultra-absorberend, hygiënisch en niet-stoffig is).

U vindt bovenstaande twee rAanbevelingen, Catsan’s Cristal Plus nest en Perlinette van Demavic Laboratories.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.