3 ideeën om een kartonnen krabpaal te maken: je kat zal er dol op zijn!


Het is een feit, de krabpaal is een essentieel accessoire voor de ontwikkeling en het geluk van de kat. Als je het aan je kat wilt aanbieden zonder de bank te breken, kies dan voor een kartonnen krabpaal.

Je hebt ook de mogelijkheid om het zelf te maken, een kant-en-klare kit te bestellen of om een eenvoudig karton aan je kleine katachtige aan te bieden.

Maak het zelf met …  kartonnen

Kat in een gescheurde doosDe makkelijkste en veruit de goedkoopste manier om je kat te plezieren is om zelf een krabpaal te maken, eindelijk als je de ziel van een klusjesman hebt anders is het makkelijkst om nog steeds naar de winkel te gaan om te genieten van een ruime keuze.

Voor een kartonnen krabpaal, je hebt alleen wat karton nodig (in goede staat), een snijder, tape, materiaal voor decoratie (stiften, verf, …) en een beetje fantasie.

Dit is wat je moet doen om in 4 stappen de perfecte krabpaal voor je kleine haarbal te krijgen:

Stap 1: Verzamel het materiaal

Verzamel de dozen en alle apparatuur en accessoires die u nodig heeft voor snijden (snijden), monteren (scotch tape) en decoreren (penseel, verf, vilt).

Stap 2: Knip de dozen

Knip de dozen uit om ramen en andere toegangsopeningen voor de kat te maken. U kunt de dozen ook snijden om ze de specifieke vorm te geven die u wilt, afhankelijk van uw smaak en uw verbeelding (zoals een toren, een kasteel, …).

Lees ook:   Kat met nierstenen: optimale zorg en preventie

Stap 3: Alles in elkaar zetten

Zodra de dozen zijn gesneden, met behulp van plakband, monteer je de verschillende dozen veilig samen, om de gewenste uiteindelijke vorm van de krabpaal te verkrijgen.

Stap 4: Versier de set

Zodra de uiteindelijke vorm van de krabpaal is verkregen, hoef je alleen maar de kunstenaar in je zichzelf te laten uitdrukken. Versier het accessoire volgens uw smaak en gemak.

Enkele inspiraties in foto’s voor uw creaties

Koop een kartonnen krabpaal kit om te monteren

Als je je hoofd niet wilt breken of niet veel tijd hebt om aan doe-het-zelf te besteden, weet dan dat er alternatieve, snelle en effectieve oplossingen zijn: Kartonnen kattenbomen verkocht als een kit om te monteren. Poopy Cat, met zijn concept genaamd Blocks, is een referentie in het veld.

Poopy Krabpaal

Dit merk biedt vele modellen kartonnen krabpaal, variërend van eenvoudige dozen om naar eigen inzicht te monteren, tot emblematische gebouwen en monumenten zoals het Witte Huis, het Kremlin, de Sphynx of de Maya-tempel.

De basiskit bevat 2 kubussen, een tunnel, 2 balken, een brug, een glijbaan en 2 soorten bevestigingsmiddelen. Het enige wat u hoeft te doen om dit accessoire aan uw kat aan te bieden, is het gewenste model kiezen en uw bestelling online plaatsen. Zodra de kit bij u thuis is afgeleverd, hoeft u alleen maar de verschillende onderdelen naar eigen goeddunken samen te stellen, tot vreugde van uw kleine beest.

Laat je kat beslissen over zijn favoriete kaart

Houd er in het algemeen rekening mee dat Katten houden van kartonnen dozen. Inderdaad, het aanbieden van een warm en discreet toevluchtsoord aan uw kat, die zich daar kan verbergen terwijl hij observeert wat er buiten gebeurt, stelt de kartonnen doos de kat gerust, maakt hem socialer, minder gestrest (volgens een onderzoek uitgevoerd door Nederlandse dierenartsen) en dus meer vervuld.

Lees ook:   Katten: Bevatten ze een ziel? Essentiële inzichten!

Dus, of ze nu versierd zijn of niet, en ongeacht hun vormen, Uw kat zal plezier hebben met de dozen die u hem ter beschikking stelt.