Hoe maak je een krabpaal: basisgids


Je katten klimmen graag in bomen, maar ze hebben niet per se de mogelijkheid. Dus ze klimmen op je meubels en krabben zeker op de bank. Een eenvoudige oplossing kan uw leven vereenvoudigen, de krabpaal.

Het is makkelijk, koop er gewoon eentje, maar je kunt hem ook zelf maken. Eenvoudig, aanpasbaar, een zelfgemaakte krabpaal is een goede manier om doe-het-zelf te doen.

Voordat je begint, stel je de perfecte krabpaal voor

Haast je niet meteen naar de dichtstbijzijnde doe-het-zelfzaak!

Ga zitten, pak een potlood, laat je inspireren met mooie foto’s voordat je begint.

Het is belangrijk om de krabpaal die je gaat bouwen te visualiseren, een schets te maken voor de vorm en vervolgens een miniplan met enkele maatregelen om de volgende stappen in de bouw van de krabpaal voor te bereiden.

Houd rekening met de basisprincipes van de krabpaalconstructie, verschillende platforms op verschillende hoogten waar de kat gemakkelijk toegang toe heeft, rustplaatsen zoals stapelbedden of hangmatten. En visualiseer vooral je toekomstige constructie in je interieur, hier is een video met doe-het-zelf ideeën.

Plan de benodigde apparatuur en gereedschappen

Je hebt een bepaald aantal materialen en gereedschappen nodig, het is normaal, je zult doe-het-zelf doen. Als je niet over alle tools beschikt, is het heel goed mogelijk om wat te huren of te lenen, of zelfs lid te worden van een DOE-HET-ZELF (Do It Yourself) club.

De stadia van de vervaardiging van de krabpaal

Je hebt alle apparatuur en gereedschappen bij je, nu is het tijd om aan de slag te gaan met het maken van de krabpaal. In deze gids blijven we samenvattend door de klassieke stappen te beschrijven om er zeker van te zijn dat we niets missen. Maar u vindt gedetailleerde plannen van verschillende kattenbomen op de site.

Doe-het-zelf krabpaalplanEen solide basis creëren

Een van de belangrijkste stappen is het maken van een stevige basis, zodat je krabpaal stabiel is tegen de aanval van je katachtige. Het is daarom noodzakelijk om vierkanten van minstens 60 centimeter zij in uw planken te snijden,

Vergeet niet om schuifregelaars onder de planken te plaatsen die de basis vormen om te voorkomen dat de basis uw vloer beschadigt of ze bedekt met tapijten of touwtjes.

Materialen voorbereiden – Snijden en vormen

Snijd tijdens deze stap al uw platforms van verschillende groottes. Doe hetzelfde met je tapijt of vloerkleed, dat ze zal bedekken. Knip je PVC buizen of houten palen om je krabpaal hoogte te geven.

Een goede voorbereiding is tijdwinst.

Installatie van platforms en palen

Begin met het bouwen van de structuur, de verticale secties moeten overeenkomen met de platforms en nissen. Om ze te bevestigen, kunt u inkepingen in de palen maken, ze passen voordat u ze bijvoorbeeld spijkert.

Lees ook:   ▷ Miauwt van de kat - Waarom miauwt mijn kat?

Alternatieve lay-outs van verschillende groottes, om verschillende hoogtes te hebben.

Aarzel niet om de oppervlakken met tapijt te bedekken en sisal rond de palen te vlechten, zodat de kat zijn klauwen maakt. Een goede krabpaal voorkomt dat de kat elders krabt. U kunt ook kraspalen kopen die al klaar zijn op internet.

Aarzel niet om elementen toe te voegen aan uw krabpaal.

  • Hangmatten, eenvoudig gemaakt met stof en touw.
  • Kleine schuilplaatsen, maak gewoon een kubus met multiplex planken met een opening of waarom geen Ikea-kubussen.
  • Voor meer comfortabele plaatsen, vervang tapijt door kussens of nepbont.
  • Maak een kleine ladder om het voor uw kat gemakkelijker te maken om te klimmen.
  • En vooral, voeg toe, speelgoed voor de kat

U vindt veel accessoires op Amawzon om de krabpaal uit te rusten met de onderstaande zoekopdracht:

>> Bekijk krabpaalaccessoires op Amazon <<

Hoeveel kost het om een krabpaal te maken?

Een zelfgemaakte krabpaal zal altijd goedkoper zijn dan in een winkel of dierenwinkel. Je kunt apparatuur die je al thuis hebt ophalen en de items kopen die je mist of een kartonnen krabpaal maken die verreweg het gemakkelijkst is.

Je kunt wegkomen met een krabpaal van zo’n twintig euro. Alles hangt af van het gekozen materiaal en de grootte van uw krabpaal. Ter herinnering, een eenvoudige krabpaal of een goedkope krabpaal kost gemiddeld 50 tot 80 € afhankelijk van de grootte.

Doe-het-zelf krabpaal 1

Koop moeilijk te maken accessoires

Vervangende paal voor krabpaal Trixie

Trixie vervangende paal

Onder alle elementen om samen te stellen om een krabpaal te maken, zijn er enkele ingewikkelder, ik denk in het bijzonder aan de palen omringd door sisals. Het is heel goed mogelijk om ze zelf te maken, maar zorg ervoor dat je de sisal heel sterk rolt, omdat het op de palen is dat de kat het liefst zijn klauwen maakt.

Lees ook:   krabmat

Als je twijfelt over je doe-het-zelf-vaardigheden op dit element, weet dan dat het mogelijk is om ze kant-en-klaar te kopen. Ze zijn oorspronkelijk bedoeld om de beschadigde delen van commerciële bomen te vervangen, maar je kunt ze monteren op degene die je maakt.

Een voorbeeld van een vervangende krabpaal met dit model van Trixie, verkrijgbaar in 10 maten om aan te passen aan uw doe-het-zelf creatie.

>> Bekijk andere vervangende berichten<<

Dus, ben je klaar om te beginnen met het bouwen van een krabpaal?

Er is geen limiet, doe wat je wilt om ruimte te laten voor je verbeelding. Door je eigen krabpaal te maken, pas je deze aan je interieur aan. Je doet het naar wens, met de kleuren die je wilt.

Het is duidelijk dat de eerste poging niet geweldig zal zijn als je niet de ziel van een klusjesman hebt, maar je kunt er wijzigingen in aanbrengen voor je kat.

Om verder te gaan in ons krabpaalbestand

Als u verder wilt gaan in het onderzoeken of begrijpen van de behoeften van uw kat met betrekking tot kattenbomen, kunt u de andere pagina’s van ons bestand over kattenbomen raadplegen: