5 dingen om te weten over een van ’s werelds grootste katten

Heilige koning van katten, de Maine Coon is een kattenras afkomstig uit Noord-Amerika, fascinerend door zijn majestueuze uiterlijk en imposante grootte. Beroemd over de hele wereld en zeer gewaardeerd door Franse families, is zijn bekendheid gebaseerd op zijn charisma, elegantie, zijn gouden karakter en vooral zijn buitengewone grootte. Ontdek hieronder 5 interessante dingen om te weten over deze iconische kat.

Een mythische oorsprong

Maine Coon staat in de tuin

Lang onzeker gebleven, de oorsprong van de Maine Coon heeft aanleiding gegeven tot vele legendes voor de minst ongewone. Een van hen zegt dat de Maine Coon het resultaat zou zijn van een kruising tussen een wilde kat uit de Maine-regio (VS) en een wasbeer (“wasbeer” in het Engels). Een ongeloofwaardige mythe, want genetisch onmogelijk.

Volgens een heel andere legende is de Maine Coon een afstammeling van de Noordse katten die tijdens de Viking-veroveringen in Amerika werden geïntroduceerd. De hypothese is echter nooit bewezen. Aan de andere kant hebben meer plausibele wetenschappelijke studies aangetoond dat het ras zou zijn verschenen na de vereniging van een lokale wilde kat en een middellange langharige kat Angora, geïmporteerd uit Azië.

Het is de grootste van alle katten!

Red Maine Coon in de tuin

Als er één eigenschap is die het meest opvalt in de Maine Coon, is het de indrukwekkende grootte, een van de grootste katten ter wereld. Het heeft het record voor de grootste kat ter wereld tegen andere kattenrassen! En dat is nog niet alles, het is ook de langste en grootste kat in zijn soort. Sommige exemplaren lijken op levensgrote katachtigen. Met andere woorden, het is zeer imposant. Geen wonder dat zijn soortgenoten in zijn aanwezigheid gecomplexeerd zijn.

Lees ook:   Kattenabces: geneest het vanzelf? Belangrijke info!

Deze kat overschrijdt ver de drempel van 1 meter met een gewicht van ongeveer 10 tot 14 kg. En onder zijn majestueuze vacht, verberg een krachtige musculatuur en een solide bot, gedragen door sterke benen.

Een kat die van water houdt

Drie Maine Coon liggend

Hoewel de meeste katten een blauwe angst voor water hebben, is dit niet het geval met de Maine Coon. Het is een kat die graag in het water duikt. Een zeer merkwaardig gedrag, dat hij zou hebben geërfd van de Turkse Angora. Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om met je Maine Coon te spelen, maak dan een bak met water beschikbaar. Bovendien vergemakkelijkt deze liefde voor water baden en maakt ze echte momenten van plezier.

Een aanhankelijke, intelligente en sociale reus

Maine Coon Red liggend

De Maine Coon is een zachtaardige, trouwe, aanhankelijke katachtige, met een sociaal temperament en een hoge intelligentie: die zijn opleiding en training vergemakkelijkt. Bovendien vertoont hij geen tekenen van agressie en weet hij zijn kracht te matigen wanneer hij plezier heeft met kinderen.

Het is een kat die wordt gebruikt in huisdiertherapie

Kitten Maine Red Coon op krabpaal

Het is wetenschappelijk bewezen dat de Maine Coon deze kostbare gave heeft die helpt om mensen die lijden aan fysieke of mentale stoornissen te verlichten of zelfs te genezen. Een vermogen dat we te danken hebben aan het charisma, de zachtmoedigheid en de genegenheid die van hem uitgaan. Het zal je niet verbazen om hem in sommige ziekenhuizen naast patiënten te ontmoeten.

Andere artikelen over dit onderwerp

Lees ook:   Hoe gebeurt dit?

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.