Beste kattenborstel – Borstel uw kat gemakkelijk – Beoordelingen & Vergelijkingen


Borstelen is een essentiële zorg voor de hygiëne van de vacht en de gezondheid van alle pelskatten. Inderdaad, het goed borstelen van je kleine katachtige zal zijn vacht en gezondheid behouden door dood haar te elimineren, naast behoud de netheid van uw huis tegen de invasie van dezelfde haren.

Maar zelfs als de meeste eigenaren gemakkelijk het nut van het borstelen van hun kat begrijpen, slagen weinigen erin om het in de praktijk te brengen. zodat het prettig is voor de kat, het juiste gereedschap gebruiken en op de juiste manier te werk gaan. Welke borstel moet je gebruiken voor het verzorgen van je kat? Wat zijn de eenvoudige tips voor succesvol poetsen? Wij hebben het antwoord op uw vragen.

Inhoudsopgave

Vergelijking van de 3 beste kattenborstels

Om u te helpen snel de perfecte borstel voor uw kat te vinden, hebben we de 3 beste kattenverzorgingsborstels op de markt vergeleken, volgens de mening van veel eigenaren die ze op hun katten gebruiken.

Lees ook:   Wanneer zijn katten volwassen?

Furminator Premium – Voor kleine katten met lang haar

FURMINATOR verzorgingstool voor kleine katten met lang haar - verwijdert 90% van het haar - reinigen in 1 klik - ontworpen en aanbevolen door professionals - zonder bisfenol A

FURMINATOR verzorgingstool voor kleine katten met lang haar – verwijdert 90% van het haar – reinigen in 1 klik – ontworpen en aanbevolen door professionals – zonder bisfenol A

 • 😽EINDELIJK EEN LEVEN ZONDER HAAR😽FURminator verwijdert effectief dood haar uit de vacht van uw kat en voorkomt dat het zich ophoopt op uw kleding, tapijten, banken, autobanken
 • 😽EENVOUDIG EN EFFECTIEF😽Onze roestvrijstalen verzorgingsgereedschappen zijn gepatenteerd en verwijderen 90% van het dode haar. Uitgerust met de FURejector knop, werp je de verwijderde haren in 1 klik uit
 • 😽ESSENTIEEL TEGEN HAARBALLEN😽Het regelmatig borstelen van je kat vermindert de vorming van haarballen. Dit voorkomt het inslikken van dood haar wanneer de kat wast
 • 😽EEN DEEL VAN WELZIJN😽 Het borstelen van je kat is een moment van plezier, van binding. Controleer op wonden op de huid. Dit stimuleert de afscheiding van talg. Het bevordert een gezonde vacht
 • 😽AANBEVOLEN DOOR TRIMMERS EN DIERENARTSEN😽FURminator heeft unieke hygiënische kwaliteiten, niet-toxisch, bisfenol A vrij. Het assortiment is beschikbaar voor alle maten katten

Deze borstel is ideaal voor het verzorgen van kleine katten met lang haar. Het ergonomische ontwerp en het lage gewicht (136 g) maken eenvoudig gebruik mogelijk. Met roestvrijstalen tanden garandeert de Furminator kattenborstel tot 90% verwijdering van dood haar dankzij het reinigingssysteem met één klik, evenals een effectieve actie tegen haarballen.

Pecute – Zelfreinigende honden- en kattenborstel

Pecute Brush Honden en katten Zelfreinigende effectieve verwijdering Tot 95% van dood haar en ondervacht Ergonomisch ontwerp Ontharing met één klik (zelfreinigende borstel)

Pecute Brush Honden en katten Zelfreinigende effectieve verwijdering Tot 95% van dood haar en ondervacht Ergonomisch ontwerp Ontharing met één klik (zelfreinigende borstel)

 • 【VIJF TOEPASSINGEN】1.Verwijdert los haar, dode vacht, roos en klitten;2.Verwijder alle vervelende matten van de vacht van uw huisdier;3.Verhoog de bloedcirculatie en maak uw huisdier zacht en glanzend,vermindert vachtverlies;4,90% vermindering van haaruitval;5.door de immuniteit te verbeteren.
 • 【SAFE BRUSH】De algehele structuur van de borstel is gemaakt van ABS en de borstelharen zijn gemaakt van roestvrij staal, dun en flexibel, getest en ontworpen om spectaculaire resultaten te bereiken tijdens ontzilting, dematting en ontwarring. De borstelharen zijn fijne schuine draden die zijn ontworpen om diep in de vacht door te dringen en zijn in staat om de ondervacht goed te coaten zonder de huid van uw vacht te krassen. dier!
 • 【GEMAKKELIJK SCHOON TE MAKEN】Het is gemakkelijk om haar verborgen in de tandenborstels te verwijderen. Zodra u klaar bent met het borstelen van uw huisdier, drukt u gewoon op de knop en de borstelharen trekken zich terug in de borstel, u kunt al het haar gemakkelijk uit de borstel verwijderen. Ergonomische handgreep met antislipgroeven voorkomt handvermoeidheid en ongemak tijdens het verzorgen.
 • 【GESCHIKTE HUISDIERTYPES】Deze zelfreinigende borstel is geschikt voor veel huisdieren, vooral honden met middellang en lang haar. Het is niet geschikt voor dieren met zeer kort haar, omdat de tanden van de borstel een beetje dun zijn en scherp kunnen zijn.
 • 【TIPS】1.U moet niet te hard poetsen, omdat dit uw huisdier pijn kan doen.2.Voordat u uw huisdier kamt, moet u ervoor zorgen dat er geen snijwonden of zweren op het lichaam zijn, omdat dit ook pijnlijk kan zijn bij het stylen ervan.3.Houd de borstel buiten het bereik van kinderen en huisdieren wanneer deze niet in gebruik is.

Deze zelfreinigende borstel geschikt voor honden en katten van alle groottes biedt u een vrij compleet onderhoud van de vacht van uw huisdier. De ergonomische handgreep zorgt voor een eenvoudige grip en snelle verzorging. Uitgerust met roestvrijstalen tanden, is het tot 95% effectief in het verwijderen van dood haar en ondervacht. Merk echter op dat deze tool niet geschikt is voor katten met kort haar, vanwege de grootte van de tanden.

Lees ook:   Helpen bij Adopteer een Kattenmaand: 5 fantastische manieren

OMORC – Trimhandschoen Massage Hond Kat

Deze veelzijdige verzorgingshandschoen met een vrij uniek ontwerp combineert zowel de kenmerken van een gewone borstel als massage om het verzorgen van katten een ontspannen en plezierige te maken. Het ontwerp aangepast aan de vorm van de hand maakt het mogelijk om goed op te glijden en vast te houden zonder uit te glijden. Door als borstel te fungeren, zorgt dit accessoire voor effectief vachtonderhoud van elke kortharige of langharige kat.

De 2 soorten kattenhaarborstel om te gebruiken

Het succes van het borstelen van uw kat hangt grotendeels af van het type borstel dat wordt gebruikt. Katten hebben echter verschillende soorten vacht (met kort, middellang of lang haar) en een verscheidenheid aan kattenborstels op de markt. Eerst en vooral moet je Geef de voorkeur aan de aankoop van een type borstel dat is aangepast aan de aard van het haar van uw 4-pootige metgezel en zijn gevoeligheid.

In de meeste gevallen zijn kamborstels zoals Furminator en handschoen voor katten het meest aangewezen. Laten we samen ontdekken wat hen bijzonder maakt.

De kamborstel type Furminator

De Kamborstel van het Furminator-type onderscheidt zich door zijn specifieke kenmerken en meerdere voordelen. Inderdaad, dit verzorgingsaccessoire heeft roestvrijstalen tanden die ideaal zijn voor zacht poetsen, omdat ze zachtjes de vacht binnendringen om uw kat van dood haar te ontdoen. Naast borstelen, kunt u met de kamvorm uw kat kammen zonder zijn haar aan te vallen.

Ten slotte is het een zeer ergonomisch type borstel, dat gemakkelijk poetsen mogelijk maakt, zelfs voor een lange tijd. Gemakkelijk vast te houden en vrij praktisch, dit type borstel is ook vaak uitgerust met een bedienbare knop, om de borstelharen te legen die zich tijdens het schoonmaken hebben opgehoopt.

Lees ook:   Katten rouwen: 7 manieren waarop ze hun verdriet uiten

De borstelhandschoen voor katten

Het komt in de vorm van een handschoen om aan te trekken, gevoerd met kleine tanden of puistjes. De handschoen heeft de bijzonderheid om alle troeven van klassieke borstels samen te brengen met een specificiteit naast massage. Inderdaad, dankzij zijn puistjes maakt het een ideale borsteling van het haar van de kat mogelijk, helpt het de ontwarring en de glans van de vacht.

Bovendien combineert de borstelhandschoen een massage-effect met zachte strelingen op de huid, waardoor poetsen een moment van pure zachtheid is voor je kleine katachtige.

De bestsellers van het moment van kattenborstels

Welke borstel voor langharige kat?

Katten met een langharige vacht zijn het meest delicaat om te onderhouden. Gezien hun lengte, De haren zullen de neiging hebben om gemakkelijk beschadigd of verward te raken. Voor dit type vacht raden we je aan om tandenborstels te gebruiken, omdat deze zorgen voor een diepe verzorging van de vacht. In deze categorie vindt u bijvoorbeeld de CAT It 2.0 die Een zeer complete verzorgingsset voor langharige katten.

Catit verzorgingskit voor langharige katten

Catit verzorgingskit voor langharige katten

 • De verzorgingskit voor langharige katten is gebaseerd op de noodzakelijke verzorging van hun vacht.
 • De kit bevat alle borstels en gereedschappen die u nodig heeft voor de dagelijkse verzorging.
 • Deze gereedschappen worden verzameld in een praktische doos waarvan het bovenste deel kan worden gebruikt om haar te deponeren dat verloren is gegaan tijdens het verzorgen.
 • Gereedschap wordt staand opgeslagen, wat de tanden beschermt tegen borstels.

Inderdaad, de Cat It 2.0 brengt in één doos alle borstels en gereedschappen samen die essentieel zijn voor het verzorgen van katten met zeer lang haar: verzorgingscommen met roterende naalden, stijve borstel, borstel om te ontwarren met metalen naalden, ontwarren, klauwschaar en vele anderen.

Waarom een kattenborstel gebruiken om je kat te borstelen?

U moet een catbrush om vele redenen gebruiken, waaronder: om het haar van je kleine katachtige te ontwarren, om zijn vacht glad te maken, om dood haar te verwijderen En zo voorkom je dat ze zich in je huis verspreiden kun je je kat ook borstelen om te voorkomen dat je je kat wast met een kattenshampoo.

Om het haar van de kat te ontwarren

Naarmate het langer wordt, heeft het haar van de kat de neiging om te klitten, waardoor het vervelende, pijnlijke en moeilijk te knopen ongedaan te maken vormt. Een kattenborstel is praktisch het enige hulpmiddel dat je zal helpen het haar van je kleine beest te ontwarren zonder hem pijn te doen.

Om de vacht glad te strijken

Een kattenborstel is ook het juiste hulpmiddel om het haar van je kat glad te maken en de harmonie van zijn vacht te herstellen. De rommelige haren worden in slechts een paar seconden weer op hun plaats gezet, voor een glanzende, mooie vacht waar je blij van wordt om naar te kijken.

Om dood haar te verwijderen

Het haar van je kat is constant aan het regenereren. In dit proces vervangen nieuwe, heiligere haren versleten en dood haar. Maar de laatste blijft vaak gevangen in zijn vacht en begint dan de gezondheid van ander haar en de algehele gezondheid van de kat te schaden als het wordt ingenomen. Om dit ongemak te voorkomen, is het essentieel dat u regelmatig een kattenborstel gebruikt om deze dode haren te extraheren en de glans van de vacht van het dier te herstellen.

Om het aantal haren in huis te verminderen

Als u niet gevangen blijft in de vacht van uw kat, zal het dode haar terugkeren naar uw huis volgens de bewegingen van de katachtige. Het zal overal in zijn kielzog vertrekken : op uw sofa’s, fauteuils, tapijten, enz … Door je kat regelmatig te borstelen, herstel je al dit dode haar en voorkom je dat het zich door je hele huis verspreidt.

Geborstelde kat met een kattenborstelOm uw kat effectief en zonder uw hoofd te breken te borstelen, hoeft u alleen maar de paar eenvoudige regels te respecteren, zodat de kat het aangenaam vindt en zich gemakkelijk laat doen.

Ga voorzichtig te werk

Je moet Handel altijd zachtjes tijdens het poetsen, omdat katten ontvankelijk zijn en zich gemakkelijk overgeven aan tederheid. Bovendien is de vacht van je kleine bolletje haar erg gevoelig, als je zachtheid mist, kun je hem pijn doen en zijn agressiviteit wekken.

Borstel overal en op de juiste manier

Wanneer u voor de vacht van uw kat zorgt, Neem altijd de moeite om hem grondig te borstelen. Het belangrijkste is dat borstelen in de richting van het haar moet worden gedaan. Poets nooit de verkeerde kant op, want dit zal je kat irriteren en hem nerveus maken.

De knopen ontwarren

Zoek voor en na het borstelen de verschillende knopen en ontwar ze voorzichtig. Door hiervoor een geschikte borstel te gebruiken, heb je hier geen moeite mee. Als sommige knopen echter moeilijker te ontwarren zijn, kunt u een schaar gebruiken om ze te overwinnen.

Zorg voor een goed onderhoud van de borstel

Tot slot adviseren wij u na elke poetsbeurt om neem de tijd om borstelharen te verwijderen die vastzitten tussen de tanden van de borstel. Was vervolgens de borstel en bewaar deze zorgvuldig voor de volgende borstelbeurt.

Verwijder haar op meubels – Gebruik een anti-kattenhaarborstel in huis

Zoals we hierboven hebben opgemerkt, laten katten haarresten rondslingeren die heel vaak je kleding en vooral je meubels zullen binnendringen. Omu moet effectief reinigen en u moet gebruiken Een anti-borstel, ontworpen om haar dat rond uw huis ligt vast te leggen en te verwijderen. Je vindt ze gemakkelijk in winkels, zoals de Fur Magic Anti-bristle Brush die interessante functies heeft.

iHomy _Anti-borstel voor huisdieren - Herbruikbare magic cleaning brush om huisdierhaar te verwijderen met zelfreinigende verwijder hondenkattenhaar (blauw)

iHomy _Anti-borstel voor huisdieren – Herbruikbare magic cleaning brush om huisdierhaar te verwijderen met zelfreinigende verwijder hondenkattenhaar (blauw)

 • Dubbelzijdige, extra grote pluche borstel verwijdert pluis en vacht twee keer zo snel als een enkelzijdige pluche borstel.
 • Gemakkelijk schoon te maken – dompel het met bont gevulde borstel gewoon in de basis en wanneer je ze eruit haalt, heb je weer een reinigingsborstel.
 • Kan dagelijks worden gebruikt op alle soorten bekleding: kleding, banken, fauteuils, kussens, autostoelen, vilt, pluche speelgoed, dekens inclusief harde oppervlakken.
 • Reizen: geen navullingen nodig – er is geen tape en geen rommel. De bontreisassistent is perfect om in je tas of auto te bewaren om overal te gebruiken, de hele tijd om je kleding en je schoonmaakauto te bewaren.
 • Garantie: Product dat wordt gedekt door een garantie van 12 maanden.

Deze extra grote borstel is geschikt voor alle oppervlakken en werkt als bij toverslag door onmiddellijk de haren op uw meubels te verwijderen (het trekt kattenhaar aan), dankzij de duizenden micro-wimpers die de 2 zijden bedekken. Eenvoudig te gebruiken, je hoeft het accessoire alleen maar op het te reinigen oppervlak door te geven, zodat het zijn netheid vindt. En als klap op de vuurpijl is deze borstel makkelijk te onderhouden en 100% herbruikbaar.